Přejít na obsah

pedro77

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

Vše od uživatele pedro77

  1. pedro77

    ELMAGNET - okruh chlazení

    je pravda,že po vymene čidla teploty to už ukazuje okolo 80 stupnov, ale dlhšie sa to zohrievalo a držalo to okolo 70 stupnov. To mohlo byt aj tými klapkami,že si to viac bralo chladený vzduch z intercooleru. Dnes to prebehnem a uvidím. Ináč som koli tomu zaslepil aj EGR ventil(mám fap-off) a čuduj sa svete,žiadna hláška, ani nudzák, akurát riadiace jednotka vie,že je tam teraz výšší prietok vzduchu a čidlá na vyfukovom systeme ukazuju nejaku chybu. Ale auto jazdí a spotreba Pov. Bystrica- Brno 5 litrov(šla o 0,5 dolu). Ak pomože výmena toho elmag ventilu, tak ten EGR zapojim ako bol,kým je v poriadku.
  2. pedro77

    ELMAGNET - okruh chlazení

    klímu teraz neriešim, uvidím až ked začnu byť vyššie teploty. Ale ako som písal,že mi cuká motorom,tak som skusil ten snímač chl.kv.,pretože som si myslel,že je špatný a dáva riadiacej jednotke nejaké bludy a tá potom nezmyselne otvára EGR alebo klapky na saní. Takže tým to nebolo. Potom som skušal egr,tak že som odpojil konektor zhodil plechovu trubku do sania a egr pekne dovieral,čiže nešli žiadne splodiny. Pri teplote asi 40 stupnov som ho zapojil(bez trubky) a už si krásne blafal dym,takže aj egr vypadal byt v poriadku. Ešte je tu riadiaca jednotka,ktorá to všetko diriguje,ale to budem riešit až na koniec. Ešte som kontroloval všetky podtlakove hadičky(iba vizualne) a zistil som,že jeden elmag ventil na ovladanie vzduchu priamo od turba,je poškodený,tak som ho zatial prehodil s druhým,ktorý ovláda vzduch z intercooleru,pretože ta klapka je bez podtlaku otvorená. Samozrejme ho musím kupit nový,ale dnes to odskúšam či to bude tak velmi trhať
  3. pedro77

    ELMAGNET - okruh chlazení

    ja sa len snažím čítat na roznych forach,aj zahraničných s pomocou prekladača, pretože moj motor 2,0 hdi RHR (DW10BTED4) je vo viacerých značkách-fiat,ford,volvo a citron a skušam niektore rady na mojom pažoutovi. ale iba mechanicke,software je parketa pre iných vyhlásených členov tohoto fora. Ja sice riešim iny problem, ale to som si myslel,že by to mohlo mat nejaku suvislost. Myslím snímač teploty chl. kvap.,pretože mi to nedavalo viac ako 75 celsia. O klimatizácii je tu tiež nejaké to vlákno.
  4. zdravím. Dnes mi to nedalo a kontroloval som vizualne všetky podtlakove hadičky, pretože mám už skoro rok problemy s cukaním zahriateho motoru pri nízkych otáčkach v zábere. Hadičky vypadali v pohode, tak som demontoval oba elektromag. ventily pri alternátore a zistil som,že na spodnom,ktorý ovláda klapku vzduchu priamo od turba,je ulomena taká ako nádobka a ventil asi nedokáže udržat podtlak. Zatial som ich prehodil medzi sebou,takže ten zlý ovláda klapku vzduchu od intercooleru a tá je bez podtlaku otvorená,takže maximálne budú otvorené obidve. Zajtra to otestujem a objednám nový elmag ventil. Dúfam, že cukanie po roku prestane.
  5. pedro77

    sekani motorem

    Ešte ak možem k tomu dymeniu spoza motoru,tak to mohla byt chladiaca kvapalina ukapnutá na vyfukove potrubie, buď z odvzdušnovacieho ventilu alebo malé prasklinky na hadiciach chladenia plynov,čo idu cez EGR do sania.
  6. pedro77

    sekani motorem

    Zdravím. Nie som automechanik, ale riešil som tiež padanie nafty a neviem či to pomohlo, no na tom baloniku su dva jednocestne ventily a možu sa sem tam zaseknut a ostat otvorene a nafta padne.
  7. pedro77

    ELMAGNET - okruh chlazení

    Zdravím Vás. Tiež som riešil chybu P1598 a omylom som vymenil snímač teploty chlad. kvapaliny. Už nikdy viac,radšej nechám vyhodiť koli tomu cely motor. Ešte,že stál iba 300 Kč. Žiadna zmena a to som ich ešte porovnával ohmmetrom,pretože mám problém s cukaním zahriateho motoru v zábere pri nízkych otáčkach. Neskor som vygooglil, že by to mohol byť problém s nízkym tlakom v klimatizácii, ale je to len moj názor a tu klimu teraz neriešim.
  8. pedro77

    Poruchova hlaska P1162

    Mne sa stalo, že mi dlhodobo signalizovalo Depollution system faulty a napriek tomu som najazdil cca 4000 km. Až potom ma to začalo často hádzať do núdzového režimu a nakoniec mi zhasol motor pred Levočou. Už som ho nenatočil. Úplne náhodou som zistil, že v palivovej nádrži pod víkom podávania paliva je nadlomená hadička a dostáva sa do systému vzduch z nádrže. Už si to nedokázalo natiahnuť naftu. Ja myslím vzduch,ale som iba amater, ale zvedavý. Nebyť jedného akože odborníka, ktorý mi povedal, že mám špatné palivové čerpadlo v nádrži a pritom som mu povedal,že ho tam nemám, že je to podávané podtlakom. Tak mi ho ponúkol za 200.- eur a ja som sa odhodlal ho teda vymeniť. Len tak som zistil dost vážnu závadu. Hadičku som zalepil HILTI lepidlom a čakám kým natrafím na vrakovisku na rovnakú sučiastku za 1/4 cenu. Zatial v poriadku. [upravil dne 12/9/11 12:39 od pedro77] [upravil dne 12/9/11 12:46 od pedro77]
×
×
  • Vytvořit...