Přejít na obsah

Sculptura

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

Profilové informace

  • Město
    Trenčín
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Sculptura's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Áno, vypnutím motoru a následne otočením kľúča sa dá brzda vypnúť. Ale to sa znova otvorí navigácia a headup displej, kompletne sa rozvietia budíky, spustí sa rádio a čakám, že kvôli ručnej brzde sa spustia ešte aj prúdové motory. Z činnosti, ktorá pri manuálnej brzde trvá zlomok sekundy, je polminútová otravná performance. Radšej som si zvykol a čakám, kedy brzda zatiahnutá v zime, zamrzne. No počas piatich rokov nič, predsa len je to nové auto, nemá to prečo zatekať, ak je to namontované správne. Osobne si myslím, že dvojhmoťáku viacej škodia podotáčky ako parkovanie na jednotke, ale v tomto prípade nie je čo riešiť, brzda sa vždy automaticky zatiahne a nedá sa to vypnúť.
  2. Hlásiť bude - nízky tlak v pneumatike, teda ak máš tlakové senzory v kolesách. Ale na rozdiel od iných áut sa s tým dá jazdiť, objaví sa to len občas a inak to neotravuje.
  3. Ja viem, môj spôsob vyjadrovania je dosť neprehľadný, to sa ospravedlňujem. Bol som v servise, nahrali navigáciu, zrejme mapy nanovo, reštartovali... žiadna zmena k lepšiemu. Neviem, či mi tento príspevok zrušia, ale je celá navi na hovno. Pár detailov: -názvy ulíc sú neprimerane veľké rozlíšeniu, názov zakrýva niekoľko ulíc a nie je nijako priradený k ulici, takže človek nevie, ktorá ulica to vlastne je. Na predchádzajúcej navi bola aspoň malá šípka , ktorá priraďovala názov ku čiare, na novej nič také nie je. -v meste pri určitom rozlíšení navigácia nestíha. Napr. rozlíšenie 200m pokúšam sa pohnúť mapou a žiadny pohyb. Držím tlačítko a nič. Potom zrazu to skočí o pár km ďalej a som stratený. V premávke čistá smrť. -v rozlíšení od 500m do 5km to zobrazuje kompletnú riečnu sieť čiarami rovnakej a veľkej hrúbky. Potoky sa nestratia ale naopak sa zvýraznia a prekrývajú cesty. No načo mi je zobrazený potok, ktorý v lete vysychá, aby som ho videl, keď jazdím autom? Problém je, že celá riečna sieť je v modrej, pričom zvolená trasa je v bledomodrej. V tej riečnej sieti to úplne zaniká. -nedajú sa zobraziť poi na trase, najbližšia pumpa - žiadna šanca, funkcia na zobrazenie poi na trase zmizla, na predchádzajúcej navi bola -a hlavný problém, navigácia sa občas stratí a viac sa nenájde. Jede to dobře, jenom to nenaviguje, což je u navigace dosť závažný problém. Ako keby francúzsky inžinier v polovici konštrukcie navigácie odišiel na dovolenku a viac sa k tomu nevrátil. Skôr by som povedal, že nainštalovali navigáciu, ktorá obsahuje veľké množstvo dát, do systému, ktorý to zjavne nestíha. Ako na 386-tku win7. Pretože ak sa snažím pohybovať napr. pri spomínanom rozlíšení 200m, a vidím, ako navigácia nestíha, tak to počujem aj na prehrávaní usb, začne sekať a preskakovať. Prechádzajúca navi mala predpotopnú grafiku, na ktorú som si musel síce chvíľu zvykať, ale fungovala absolútne bez problémov. Dvere od kufra sa už zatvárajú dobre. Stačilo s nimi od hnevu tresknúť dva-tri razy tak, že som myslel, že sa odtrhnú v pántoch a dajú mi po hube, no odvtedy so zatváraním nie je problém.
  4. Takže po 225tis km sme rozhodli so šéfom, že už to poznám a chýb nebolo veľa, takže to isté. No, takmer to isté. Distance Alert som si musel dokúpiť a ani ostrekovať predných svetiel to nemá. Ani rezervu, len nejaké fukátko. Má to nové rádio a navigáciu a tá je na prd. Má možno väčšie rozlíšenie, ale názvy ulíc sú tak veľké, že zakrývajú tak pribl. 20 - 30 ulíc. A najlepšie je, že názov nie je priradený k žiadnej ulici, takže fakt neviem, ku ktorej názov patrí. Reku vyskúšam na ceste, ktorú poznám. Išiel som zo Vsetína do Trenčína a ona sa nejako zle chytila hneď na začiatku a celú cestu bola vychýlená pribl. 200m dolava. Keď som si dal destination, teda nech ma naviguje, možno sa chytí, mala problém, pretože sa snažila z tej bočnej uličky, kde si ona mylslela, že som, ma navigovať na hlavnú cestu po ktorej som reálne išiel. Reku, max zoom a min zoom to vyrieši, chytí sa. Nie, nechytila, vlastne chytila, asi 15 sekúnd ukazovala správne a potom znova skočila o 200m doľava a snažila sa ma dostať na hlavnú cestu, kde som fakticky už bol. Reku, vypnem a zpanem motor, reštartuje sa a chytí sa. Nie znova to isté až po cieľ. Mám to reklamovať? Rádio je fakt blbé, cd s mp3-kami mi neberie. Teda zoberie, ale asi až po 30 min. jazdy, asi keď sa zohreje, dovtedy ani neregistruje nejaké cd vo vnútri mechaniky. Ak si posuniem skladbu o niekoľko sekúnd, ani sa neráči pokračovať, trochu sa zasekne a potom rovno skočí na ďalšiu. A ak mám niečo rozpočúvané, nie je žiadna šanca, že ráno po naštartovaní pokračuje tam, kde prestal. Má totiž problém cd vôbec registrovať, takže znova 30 min. a potom pekne od začiatku. Mám to reklamovať? Na usb kľúči mám skladby a pustil som si ich, reku fajn, môžem prehrávať aj z usb kľúča. No po prehratí asi 80% skladby skočí na ďašiu, odsekne. Reku to mám asi tak blbo stiahnuté z internetu. Ale nie, osekáva. Na predchádzajúcom rádii to vôbec nerobilo. CD zobralo hneď bez problémov a ak sa aj občas stalo, že v skladbe nepokračoval, bolo to len zriedka, a ako tak sa dalo skladbu nastaviť, bolo to ok. Tu je to fakt zlé. Ak by som vedel, že rádio je takto na p**, tak si vezmem lacnejší model a kúpim si vlastnú navigáciu. Mám to reklamovať? Auto je inak ok. Len dvere od kufra mi zatvárajú až po lepšom pribuchnutí. Dajú sa dvere od kufra nejako nastaviť? Alebo sa proste našróbujú na otvory a musia pasovať, keď nie - smola. Podobne je to s dvermi vodiča. Ale ak sa tie nezavrú správne, môžem ich zavrieť bez toho, aby som vyšiel z auta. Myslíte, že to mám reklamovať, resp. nechať si to nastaviť?
  5. Tesnenie v pohode, bez problémov, neviem, aký ste mali problém, ja žiadny, v tomto neviem poradiť. Spotreba sa mi zdá akokeby s časom klesala. V poslednom čase dokážem najazdiť na nádrž viac ako 900km, ale pri 950 to už naozaj jazdím na výpary.
  6. Sculptura

    Spotřeba 5008

    Nie automat, ale manuál. Zrejme manuálna prevodovka je rovnaká, takže bude všetko po starom, ale aj tak, ako to spravili, vždy som si myslel, že čipovaním sa dá len zvýšiť alebo znížiť výkon ale nie spotreba.
  7. Sculptura

    Spotřeba 5008

    Tomu nerozumiem, ako úplne nová prevodovka? Vraj je všetko rovnaké, pýtal som sa v dvoch predajniach.
  8. Sculptura

    Spotřeba 5008

    No myslel som si, že predĺžili prevodové stupne na prevodovke, ale niekde na nete som našiel, že prevodové pomery sú rovnaké.
  9. hehe toľko otázok... FAP - ok, mal som len problém s aditívom, vraj prasknutá nádržka, asi som niekde chytil nejaký kameň, vymenili nádržku, naplnili aditívum, potom ok, filter bez problémov koncovka výfuku - pozriem ráno po svetle, teraz v noci určite čierna... menená spojka - to sa niekedy aj pokazilo? spojka je ok od novoty turbo - rovnako ako spojka, teda ok od novoty automatickej ručnej som sa obával, pretože som mal skúsenosť z renaultu, že zamrzla. Aj som trochu vytočil panáčikov v servise, reku mi ju musia vypnúť, lebo pri predvádzaní vozidla mi hovorili, že sa vypnúť dá, ale nedá sa. Ale doteraz nebol s ňou problém to znamená, že doteraz nezamrzla... inetriér - tak tu by boli námietky, aj keď mne to ani nejako nevadí, ale popíšem. Už pri kúpe boli ryhy na clone presklenej strechy, tak som to nechal vymeniť. Vymenili, ale po čase sa odcerila obruba práve na spoji. Ale na funkci to nemá vlyv... Clona sa otvára aj zatvára bez problémov. Potom sa mi roztrhala koža na volante na mieste, kde sa pripája rameno na veniec. Vymenili volant, ale potom som to tam radšej nehcytal, na faceliftovom sú už kovové vložky. V kufri sú kryty spodných odkladacích priestorov, resp.podlaha veľmi slabá. No raz som na ňu neuvedomene kľakol a preliačil, odvtedy je preliačená. Spojka občas vŕzga, teda pedál, ale prejdem 10 - 20 km, potom to prejde. Ventilátor občas vŕzga, ale po 10 - 15 min. to prejde a potom rovnako ako so spojkou trištvrte roka nič. Motor je výborný, keď počujem dízle na nových autách z Opla, ktoré majú kolegovia, tak moje oproti nim tichučký ako benzín. Väčšie problémy sa neobjavili a tie ostané sú v pohode.
  10. Sculptura

    Spotřeba 5008

    Tak mi napadla jedna otázka. V predchádzajúcej verzii je papierová hodnota spotreby asi o pollitra vyššia ako vo faceliftovej vezii. Facelift by mal byť len nová maska a nová grafika na displeji a dosť, motor sa nemenil. Ale čím dosiahli menšiu spotrebu, keď motor má rovnaké parametre a nič iné sa tam nemenilo, ani prevodovka a pod.
  11. 213tis. motor je vynikajúci a na ostané si zvykneš. Poruchy neboli žiadne až teraz sa mi prederavil chladič na klíme.
  12. Sculptura

    5008 - zkušenosti

    Po takmer 3 rokoch a pribl170tis km musím uznať, auto je bez väčších problémov. Na začiatku som bol sklamaný, pretože sa mi nedala vypnúť automatická parkovačka. To sa síce dá vypnúť po zhasnutí motora, ale musím otočiť kľúčom a všetky budíky ako z vesmírnej lodi sa mi otvoria a rozsvietia a to fakt lezie na nervy. Koža na volante sa v zhyboch krčila až sa roztrhla, no chytrák v servise objednal iný volant, vraj profesionál. Keď vymenili volant, zase sa to začalo krčiť, tak som si povedal, že už to radšej nechám na pokoji. DVD a USB v nižšej verzii vo výbave, vo vyššej, ktorú mám ja, za príplatok a funkčné len z polovice. No nie je to na hlavu padnuté? Ale zvykol som si. Nakoniec, to sú len detaily. Motor je vynikajúci. Priestorové využitie asi najlepšie z áut v tejto triede. Jazdí sa fajn.
  13. Tak nedá sa vypnúť, potvrdené. V menu mám len prvú položku - Trigger rear wiper in reverse gear, nič iné.
  14. No jo, v manuáli je toho napísané... papier znesie. Proste to v menu nie je, aj keď v manuáli je to napísané. Ale ak sa vám to podarí vypnúť v VIP Navi podľa manuálu, dajte vedieť ako, a ja uznám, že som teda asi retard a hlavne tí panáčikovia v servise v Trenčíne sú potom úplní retardi, trápili sa s tým fakt niekoľko hodín. Veď ak je všetko v poriadku, tak brzda nezamrzne. Ale ak sa tam dostane len trochu vody, napr. malý kondenz, tak smola, tahet do servisu.
  15. Díkes za odpovede. No jo, ak je tam verzia sw s monochromom, tak sa parkovačka vypnúť dá. Ak tam mám WIP Navi, tak sa vypnúť nedá. Ja keď otočím kľúčmi , tak sa mi to rozsvieti ako v lietadle, otvorí sa navigácia, vysunie sa head up atď., a aj tak musím čakať, kým tá parovačka povolí. No vidím, že to máte aj vy. Asi sa s tým nedá nič robiť. Je to otrava, stará dobrá ručná brzda.
×
×
  • Vytvořit...