Přejít na obsah

vladop

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

Vše od uživatele vladop

  1. vladop

    Motor 1,2 - rozvodový řemen

    Ahojte, tak zrejme aj môj Rifter, 1.2 benzín 96kW, 8stupňový automat, r.v. 2019, najazdené 63.000km bude mať problém s rozvodmi... Za posledné 3 týždne sa mi 2x stalo že mi zasvietlia chyba - niečo v zmysle "porucha tlaku oleja - zastavte" a hodilo ma do núdzového režimu. Priznám sa že neviem doslovne čo na tej prístrojovke zasvietilo, lebo je to celkom stresujúci zážitok, predbiehať, byť na úrovni kabíny kamionistu a stratiť ťah motora... Po vypnutí/zapnutí motora auto ide ďalej, v palubnom počítači (myslím tým cez používateľské menu) mi nehlási žiadnu závadu (keď sa mi vypálila žiarovka - čo je oproti tomuto prkotina -tak ma to stále upozorňovalo). Dnes som volal s kamarátom servisákom - upozornil ma na možnú príčinu rozvodového remeňa -> upchaté sitko -> nízky tlak oleja pri vysokom výkone. Ako tak čítam toto vlákno tak som čím ďalej tým viac presvedčený že to bude ono. V piatok som objednaný do autorizovaného servisu, auto má ešte platnú rozšírenú záruku, tak dúfam že to vybavím. Niesom automechanik ani veľký znalec áut, tak pripájam fotku môjho remeňa (odfotené cez olejové víčko). Podľa môjho laického názoru nevyzerá dobre.... Rád by som poznal váš názor. čo vy nato? Mám trvať na (záručnej) výmene? Ako argumentovať? ...a ako je vôbec možné že pri poslednej prehliadke pred 2 mesiacmi si nič v servise nevšimli? Môžu sa takéto pukliny objaviť z ničoho nič? DOPLNENÉ: V servise spravili výmenu remeňa ako záručnú opravu. Na moju otázku či si stav remeňa pred dvoma mesiacmi nevšimli/neriešili mi bolo povedané že vrámci výmeny oleja majú aj predpísanú kontrolu šírky remeňa prípravkom a že to prešlo. Praskliny na remeni niesú dôvodom na výmenu. Vraj aby mohli robiť výmenu potrebujú dokázať poruchu chybovým kódom z diagnostiky. Až tak im to peugeout uzná.
  2. Mal som rovnaký problém - bol to ten otočný tanier nad tlmičom, servis to vymenil vrámci záruky. Rifter mal vtedy tiež ani ne 40.000 km...
  3. Zdravím vás, mám P307 SW s rádiom Magnetti Marelli RT3ev, nazývané aj RT4, so zabudovaným farebným displejom, GPS navigácia, telefón na SIM kartu. V rádiu mi odišiel harddisk (PATA 30GB 2,5"). Na dipleji svieti logo peugeot, na rádiu kontrolka bootovania. Harddisk som vymenil za iný (z bazáru ale funkčný). Dočítal som sa kdesi že stačí vložiť inštalačné CD s firmvérom rádia a rádio si vyrobí partície a natiahne nový systém. Žiaľ u mňa to tak nefunguje. Možno mám nesprávnu verziu CD (skúšal som CD so softvérom ver. 8.11, 8.20, 8.31) alebo mi nefunguje poriadne CD mechanika, alebo je problém v niečom inom... Hľadám niekoho kto vie čo s tým, prípadne niekoho s rovnakým rádiom kto by mi bol ochotný poskytnúť obraz (image) harddisku, resp. aspoň dôležitých partícii (http://rt4.wikidot.com/hard-disk). Postup ako nato by som vedel napísať príp. sa dá vygúúgliť, viem aj poskytnúť redukciu PATA-USB, príp. viem docestovať v rozumnom okruhu (som zo Zvolena). Pre lepšiu identifikáciu pripájam obrázky - pohľad na rádio s diplejom, pásik ATA zbernice s označením RT3ev, štítok na rádiu. Ďakujem V.
  4. Haki242 ako to dopadlo? Mam rovnaky problem - P 307 SW 1,6HDI, ihned po FapOFF.cz mi zacalo vypadavat turbo v tiahlych kopcekoch. Prvykrat hned cestou domov z CZ. Mal som zato ze sa turbo pobera dovecnych lovist, uz ma cca 230.000 km, ze fap-off bola len nejaka bocna zalezitost, ale vidim ze to celkom tak nemusi byt... Daj sem prosim info ci sa nieco podarilo, pripadne mozeme \"spojit sily\" a najst riesenie.
  5. Zdravicko, som asi mesiac stastnym majitelom 306 break 1.9D, zatial som nadmieru spokojny (bodaj by nie, oproti Skode 120 . Mam ale par otazok na skusenych "harcovnikov" : 1. Ked v noci silnejsie mrzlo, rano som sa snazil otvorit auto dialkovym, a urobilo to "cvak - cvak" cize odomklo a ihned zamklo. Skusil som teda otvorit klucom, dvere som otvoril ale este nejaku chvilu si central robil "cvak-cvak-cvak-cvak...." so vsetkymi dverami. Neviete v com by to mohlo byt? Nejaky primrznuty zamok alebo nieco take? Uz sa mi to stalo aj druhykrat, ale v slabsej miere, po prvom odomknuti a zamknuti sa na druhy pokus vsetko uspesne odomklo. 2. ked zapnem ventilator vo vnutri tak na pravej strane mi hrmoce. - tipujem ze je to nieco ako vymlatene lozisko na ventilatore ? Ale je to len na pravej strane, ony su tam dva? - co doporucujete a co si mam pripravit ked to budem rozoberat? Diky moc.
×
×
  • Vytvořit...