Přejít na obsah

TondaS

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 405
  • Rok výroby
    1992

Profilové informace

  • Město
    Holubice 119
  • Stát
    Česká republika

TondaS's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. TondaS

    Central 205/5dv ´90

    Díky. A ta řídící jednotka centrálu je umístěna kde, prosím?
  2. Chtěl bych se zeptat jak funguje central na petidverovy 205? Jestli to ma ridici jednotku a kde, jestli to je jen na spinac ve dverich a jestli jen u ridice nebo i u spolujezdce? Chtel bych si totiz dat dalku a nevim jak to funguje, abych koupil ten spravny typ a nemusel kvuli zjistovani rozebirat pul auta. Jake mate vy zkusennosti s montazi dalky, popripade nejake dalsi poznatky. Diky [upravil dne 3.12.07 TondaS]
  3. TondaS

    Problém s TU3M

    No ja to mel jasny, ja kdyz sundal vicko, tak jsem tu membranu videt, rozpadlou, kousky byly po celem rozdelovaci.
  4. TondaS

    Objem chladícího okruhu u TU3M

    Ja nevim jak se to odvzdusnuje. topeni zapnute bylo a odvzdusnoval jsem ho nekolikrat. Jinak 5,8 jsem tam stopro jeste nenalil. celkem to odhaduju ani ne na 5 l. Ted to nejezdi a nemam vubec cas, poladim to o vikendu. Jak ze se to a kde teda odvzdusnuje?
  5. Zdravím, chtěl bych se zeptat jaký je objem chladící kapaliny u 205 1360 ccm, rv 90? Když jsem to koupil, nebylo vičko na nadžce chladící kapaliny. Koupil jsem tedy nové. Od te doby hladící kapalina držela hladinu v pohodě. Ale moc jsem toho nenajezdil, spíš vůbec nic, laboroval jsem s motorem. Občas ale běžel, dohromady tak dvě hodiny odhaduju. Teď jsem to rozchodil, najel cca 100 km a kapalina pořád držela. Pak jsem vyměnil kapalinu, vešlo se tam ale tak cca 3 - 3,5 litru. Od té doby jsemuž dvakrát doléval cca 0,5 - 0,75 litru. Vždycky tak po 250 km. Kolik se tam vůbec vejde. Z odvzdušňováku topení voda teče od začátku, nikde nic nekape... Bojím se aby nebyla hlava v pytli. Když nastaruju, tak to hodně dlouho páří. To důkladném zahrátí to ale zmizí. A voda v oleji taky není.... Poraďte. Díky [upravil dne 26.11.07 TondaS]
  6. TondaS

    Problém s TU3M

    Prvnich 500 km mame za sebo a uplne v pohode. Dokonce bych rekl, ze to je jeste lepsi. Akorat mi zacal vypadavat kloub na radicim tahle u prevodovky. Ale to je prkotina, v tydnu to vymenim. Nastesti je mlada technicky typ a smir ji nevadi, takze si to nahazuje sama.
  7. TondaS

    Problém s TU3M

    Rano tomu dam jeste kosmetickou peci, vymenim olej, chladici kapalinu, dam zimaky a pujdeme to poradne projet. V tydnu to jeste odvezu k mechanikovi, co se v tom vyzna, at se na to jeste mrkne. Zatim to ale maka jak ma. Az to poradne vyzkousim, dam jeste vedet, jestli ma radost nebyla kratkodoba. Jeste jednou diky vsem za pomoc!
  8. TondaS

    Problém s TU3M

    Diky vsem, kteri me navedli na spasnou myslenku. Vymenil jsem vicko rozdelovace za nove, svicky a palec a nema to chybu. Volnobeh, jizda, vsechno jak u novyho auta! Dnes jsem to poskladal jak to má byt a funguje to! Je mam vyrazeny ten ventil volnobehu, ale i bez nej nevidim zadnou vadu. Fakt moc diky!
  9. TondaS

    Problém s TU3M

    Chlapi, strašně moc díky za rady, dnes jsem asi kápl na můj problém! Jdu vymontovat podtlakovou membránu z rozdělovače a když sundám víko, všchny kontakty i palec byly zasraný jako kráva. Zelený a nánosy jako blázen. Tak jsem to jen očistil, nasadil hadičky tak aby to nepřisávalo vzduch pod klapku, škrtnu a jede to. Sice když tomu naložím v malých otáčkách, pořád to má tendenci skubat, ale oproti předchozímu stavu to je jako nebe a dudy. Víčko rozdelovače jse vyčistil, palec taky, ale stejně je obojí opálené a prostě opotřebované. Jaksi jsem nepočítal s tím, že kdyz jsem to nechal dva měsíce stát v podzimních mlhách venku, že se to podepíše na kontaktech v rozdělovači. Volnoběch to drží krásně, sytič chodí, benzín není cítit. Navíc jsem to zkoušel jen bez vzduchového filtru, jezdil půl hodiny a furt pohoda. Navíc tam mám nějaké sportovní svíčky, se čtyřmi jiskřišti, ty tomu taky moc nepřidají, dal jsem je tam ze zoufalství. Takže o víkendu vše poskládám jak má být, našel jsem tu chlápka, co se v tehle starých pekáčích vyzná, má diagnostiku, nechám seřídit a snad to bude všechno OK.
  10. TondaS

    Problém s TU3M

    Tak jsem právě skončil. Nasadil jsem hadicku na podtlak rozdelovace a at saju jak kojenec, saju furt. Takže je v čudu ta membrána. Nechá se to opravit nebo to musím koupit celé? Pro dnešek končím, je tam tma a nevidim na to pořádně. A může vubec ten můj problém způsobovat nefunkční podtlaková regulace předstihu?
  11. TondaS

    Problém s TU3M

    Teda pánové Vopičí a gogogo, strašně moc děkuju!!!! Že mám bordel v hadicích, to mi bylo jasný, ale takovýto... Hned zítra to udělám podle nákresu a dám vědět. Takhle nádherně popsáno, co kam má jít, to nedokáže zjistit ani mechanik od Domanského(osobní zkušennost). Ještě jednou díky a hned zitra večer dám vědět jak jsem dopadl.
  12. TondaS

    Problém s TU3M

    Díky chlapi díky. Jem kdyby nekdo dokázal popsat, popřípadě sem dát fotku zapojení hadiček. Ty na třetím obr, jak na ně ukazují šipky, ty dvě hadičky jsem měl jen svěšené dolů a nikam nevedly. Vůbec netuším kam by měly být zapojeny. Jinak ten vrchni vystup, jestli jsem pochopil durina, tak by měl vést na ten volný vstup na stříkačce?
  13. Stále mám problém a zatím si s ním nedokážu poradit. Přítelkyně má 205, 90 rok, 1360 ccm, bosch mono motronic, TU3M. Koupila to a dost to blblo v nízkých otáčkách, škubalo to, ale když se to vytočilo, tak to šlo pěkně. Taky to po prudkém ubrání plynu chcípalo. Nejsem zdatný elektrikář, tak diagnostiku neumím, navíc ani netuším, kde je ten konektor. Už jsem tu psal dotaz s prosbou o kontakt na někoho, kdo by na to přišel, ale nikdo se neozval. Vyměnil jsem tedy snímač polohy otáček, dal novou lambdu (stará nebyla vůbec zapojena), a od té doby to nejede, občas to chytne, ale šíleně to cuká, při startování to střílí do sání. Dal jsem tedy nové svíčky, kabely, rozebral snad všechny kontakty, očistil a opět spojil, vyměnil nějaké hadičky, které tady taky někoho z Vás vypekly, ale vysledek je stále stejný. Někdy chytne a běží celkem klidně. Na volnoběh. Na přidání plynu začne cukat nechce se mu do zatížení. Se vzrůstající teplotou se snižují otáčky, až po cca 15 minutách chcípne a už nechytí. Jindy se mu nechce chytit vůbec, jen střílí do sání. Našel jsem tam za vstřikováním nepojení na hadičku, kam mi žádná nevede a pak takovy bazmek, který je někde po nádržkou na brzdovku, vedou z něj dvě hadičky nekam nezapojené, jedno napojení na hadičku neobsazené a hlavne vede do toho konektor. Mohl by mi někdo poradit, kam co patří, co co znamená, popřípadě kdo by byl ochotný se na to podivat. Jsem z prahy západ, ale po domluvě bych se to pokusil dopravit snad už kamkoliv, hlavně ať do jede. Díky
×
×
  • Vytvořit...