Přejít na obsah

Vojta309

Uživatel
  • Počet příspěvků

    90
  • Registrace

Vše od uživatele Vojta309

  1. Vojta309

    zápach z benzínu

    Zdravím, měl jsem podobný problém, pořád jsem hledal kde jaká hadička teče nebo jen prolíná, ale po 2 letech!!! jsem to našel - byl problém, asi už od výroby, v plastovém hrdle, které bylo blbě přišroubované ke karosérii jedním blbým vrutem mimo určený otvor. Od té doby, co jsem to přešrouboval, zápach zmizel.
  2. Vojta309

    zadní náprava

    Díky za odpověď.
  3. Zdravím, je náprava ze starého modelu 309-ky totožná s nápravou z nového modelu? Švára má náprvu 2 roky po generálce a teď to ruší, tak bych to rád využil. Díky
  4. Vojta309

    vrzání zadní nápravy u 309

    a jak to vrzání zní - u mne to je jako když máš balík pet lahví zabalený ve strečové fólii a třou se o sebe, je to takové mňoukání.. a nepravidelně.
  5. Vojta309

    vrzání zadní nápravy u 309

    Díky za odpověď. Asi to opravdu bude jak píšete. Můžu se ještě zeptat - pokud ještě opravu odložím, hrozí nějaký větší problém na cestě, nebo to mám jen s "muzikou"?
  6. Zdravím všechny, mám trochu problém se svoji 309-tkou, s kterým si nevím rady: Poslední dobou - cca 1 měsíc mi tak nějak vrže asi zadní náprava, asi tak, jako když drhne guma o kov. Celé jsem to prolezl, ale nic jsem nenašel. Když jedu sám, tak to skoro nedělá, ale jakmile jedeme dva a více, tak to začne - vypozoroval jsem, že to dělá při pružení, ale na tlimičech jsem nic nenašel. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
  7. Vojta309

    Folie na skla

    Tak jak jsi dopadl? Chystám si polepit zadní sklo na své 309, tak hledám kdejaký fígl. Nemáte někdo s tímto typem zkušenost? [upravil dne 4.6.07 Vojta309]
  8. Co se týče pískání-neporadím, ale to přepínání světel bych vyřešil novou páčkou, třeba z vrakáče, nebo napiš a já ti ji za poštovný pošlu, nebo se pro ni stav:)
  9. Zdravím Tě Kubatore! Tak jak jsi na tom s tou poloosou? Můžu Ti taky jednu nabídnout, pokud Ti bude pasovat a je to ta kratší, je tvoje. Je to ale z 1,4 benzin, nový model r.v.89, byla by za symbolickou pětibábu. Maník, co mám od něj auto ji prý dával před rokem novou. Momentálně rozebírám celé auto, tak dej případně vědět.
  10. Chlapi díky za postřehy, já jsem vyměnil potenciometr, čímž jsem vyřešil ten druhý problém - to je rozsvícení kontolky diagnostiky za jízdy a následný nepravidelný chod po přidání plynu. Takže už zbývá ten první problém - s volnoběhem za studena. Proměřím lambdu a prověřím čidla teploty(snad je najdu). Jedno čidlo by mělo být snad v pořádku, to mě loni měnily u Vašendy, otázka je, které (netušil jsem, že jsou dvě). Když něco zjistím, napíšu. Ještě jednou díky za odpovědi. PS: alspoň jsem objevil diagnostiku vyblikáním pomocí klíčku - to mi hlásí potenciometr, ale to bude asi nějaká békovina - je vyměněný za zánovní. Osobně sázím na čidlo teploty, nebo na špatně nastavený potenciometr. [upravil dne 12.2.07 Vojta309]
  11. Nazdar kluci, prosím o radu - za studena mi auto po nastartování chcípe než se trochu zahřeje - stačí 5 minut. I poté to hned padá do nízkých otáček. Jakmile se po cca 10ti minutách jízdy zahřeje, otáčky stoupnou a už drží. Další problém je, že občas se mi za jízdy (prozměnu po delší době - cca 45min) rozsvítí kontrolka diagnostiky a auto nejede. Jde nastartovat, drží nízké otáčky, ale jakmile sešlápnu plyn, motor přidá, ale hned zase ubere, a to se v pravidelnejch intervalech opakuje. Už jsem zjistil, že když motor vypnu, sešlápnu naplno plyn a prudce ho pustím - tak 3-5x za sebou a pak nastartuju, motor hladce naskočí a diagnostika po 3s. zhasne a auto jede dál bez problémů. Stává se to vždy, když třeba dojíždím ke křižovatce a vyřadím atd. Už jsem vyměnil potenciometr škrtící kladky i krokovej motorek a nic. Je mi jasný, že by to vyřešili u Vašendy, ale to je trochu z ruky a nemám odvahu to dávat místním umělcům. Nemáte někdo nějakej nápad? Jedná se o Peugeot 309; 1,4i; r.v.1991; motor KDY [upravil dne 31.1.07 Vojta309]
  12. Tož Páťo dík, je vidět že zlatý český ručičky ještě mezi lidma pracujou! Díky za foto, jdu shánět poťák z favorita!!
  13. Škoda, že nebydlíš trochu blíž, tak jestli se ti bude chtít, blikni to - určitě nebudu jedinej, komu by to mohlo vyřešit problém - zlatý český ručičky. Díky
  14. Tak to je super, jdu na to a taky to zkusím. Díky za tip!
  15. Ten potenciometr škrtící klapky z favorita opravdu pasuje? Jak jsto vykouzlil? To by mě taky zajímalo, nemáš nějaký foto? [upravil dne 25.9.06 Vojta309]
  16. Vojta309

    Nieco pre 309-karov

    Pěkný nárazníky + liťáky
  17. Vojta309

    domácí diagnostika

    Tak to by mě taky zajímalo - s tím klíčkem, znáte to někdo? jde to vůbec?
  18. Vojta309

    a zase diagnostika

    No tak to znám, právě zde jsem se dozvěděl o diagnostice vyblikáním, problém je v tom že nemám v autě tu diagnostickou zásuvku. Prý to jde i bez ní, ale člověk musí vědět, kde se připojit. A na to se právě ptám. Každopádně díky za reakci.
  19. Zdravím všechny. Můžete mi někdo poradit, jak napojit, resp. na co napojit pípák pro diagnostiku vyblikáním u p309 r.v.90? Ona tam totiž klasícjá zásuvka pro diagnostiku není, ale pořád mi svítí kontrolka diagnostiky na palubce. Slyšel jsem, že prý se dá na něco napojit, jenže nikdo neví na co. Celý problém asi souvisí s tím, že po výměně hlavy mi to při studeném motoru blbě startuje a motor chcípe. Podle všeho, co jsem se zde dočetl, mohla by to být lambda, nebo automatickej sytič. Ale co přesně to dělá asi ví jen řídící jednotka.
  20. Vojta309

    měřič spotřeby

    TO Lampa: No vidíš, dík za radu, možná kdybys to napsal hned místo toho \"stojí vám to za to taková kravina\" bylo by vše super. Nikdo nejsme nejchytřejší, ale proto se tady radíme, ne?
  21. Vojta309

    měřič spotřeby

    to Lampa: Ano, my víme že palubní počítač máš, a víme že jsi velkej kluk co jezdí rychle. A už jsi nám řekl, že to nepotřebuješ. Tak dík za tvoje věcné připomínky, fakt nás obohatily! Tak a teď zase k diskuzi: Třeba by to wartburgový čidlo šlo něčím nahradit nebo to překopat na ty impulsy jak psal P607Olda. Tak chlapi bádejte, a nenechte se otrávit \"chytrákama\". [upravil dne 13.3.06 Vojta309]
  22. Vojta309

    pojistky

    no právě to - kde co je. Né že bych něco konkrétně hledal, ale občas je potřeba nějakej zdroj a tak. Dík
  23. Vojta309

    měřič spotřeby

    Tak pro kutily by mohl pomoci následující link: http://www.dhservis.cz/download/dh_servis/autocomp.htm a pokud to někdo dokážete vyrobit a oživit,ozvěte se, docela bych se do toho taky pustil. To lampa: někdo si prostě rád hraje, tak proč mu to brát? Nebaví tě to, nebo tě to nezajímá? Ale druhý to třeba zajímá.
  24. Zdar chlapi, tuším, že tento dotaz sem asi nepatří, ale je to tu nejčtenější, tak to sem dávám, nemáte náhodou někdo povědomí, kde by se dala sehnat hlava na peugeot 309 1,4i ? Na mé paštice je prý vyrezlá zevnitř, tudíž netěsní, motor bere olej, vodu atd... Takže velká prosba, nemáte někdo třeba doma jednu navíc? Díky
  25. Vojta309

    sekání cd

    Tak a je po problému - totálně zaprášená čočka! Rádio jsem otevřel, párátkem s vatou a líhem jsem to utřel a je po problému. Takže hlavně se toho nebát a jít do toho. (přinejhorším si musíte koupit nový rádio:aut)
×
×
  • Vytvořit...