Přejít na obsah

Viki007

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

Vše od uživatele Viki007

  1. Viki007

    Sterace bezraminkove

    taky jsem ten problém řešil a cena za originálky mě dost odrazovala. Díval jsem se i po benzínkách, kde měli Filsony, ale prostě ten rozměr 710 se nedal sehnat. Teď jsem náhodou v Hodoníně v OBI sehnal jakési neznačkové, 710 a 660 a zatím spokojenost. Nasadit šly v pohodě, hlučnost se snad ani nezvýšila. No a cena 179 Kč za kus. To celkem jde, i kdyby to mělo být na jednu sezónu. Ještě to ale odzkouším a dám vědět
  2. Viki007

    Automatická prevodovka

    možná budu trochu od mísy, ale merkni se do vlákna 307, psal jsem tam pod názvem \"Gearbox faulty - pomoc\" svoje zkušenosti s opravou. Trochu mi tvůj problém připadá stejný, jako jsem měl já u mě to byly 2 elmag ventily (á 2000 Kč). Nechal jsem to dělat v Peugeotu servisu, jak jsem psal, trochu jsem se bál, protože se ze začátku tvářili zmateněji než já, ale napíchli to na diagnostiku a chybu zjistili + dali olej - 9000 Kč. Taky jsem zvažoval nějakou firmu co dělá pouze automaty, ale když jsem se ptal ve firmě z Kojetína, tak začínali výměnou oleje (to ale doporučuji, má se měnit pravidelně), pokračovali tím ,jak to teda rozeberou a skončili, že převodovku na Peugeotu nedělají, že prý to jde blbě, či co. Nechci vychvalovat servis Peugeot, ale u nás v Kunovicích to zvládli a zatím jsem nezaznamenal (doufám že to vydrží) nějaký náznak problémů, ale výběr je holt na posouzení každého soudruha:-) PS: a bez nějakého rýpání- vlákno citroenářů jsem prošel a snad jako na jediném fóru jsem tam našel lidi, co měli problémy s automatem jako já a kecali tam o tom a většina to řešila hlavně výměnou oleje. Mám ale pocit, že velké části z nich to chyby začalo po nějaké době hlásit znovu:-(
  3. Viki007

    Gearbox faulty - prosba o radu

    No doufám, že ten automat zase nějakou dobu vydrží. Mám to od 100 000 km, r.v. 2005,dovoz z francie z nějaké půjčovny. Auto bylo ve slušném stavu a říkal jsem si že na automatu neměl kdo co zkazit (i když taky to jde). Jezdím s tím hlavně delší trasy, a až na výjimky (opravdu výjimky) jsem to nehonil, spíš se snažím stáhnout spotřebu. Tak budu doufat:-)
  4. Když jsem vyřešil zásadnější problémy (Automatika blbla:-(, tak jsem se z přebytku nadšení a nedostatku jiné činnosti pustil i do tohodle. Použil jsem dokonce 2! samořezky, když se člověk snaží, tak je tam dostane a zatím klid. Udělal jsem to hned i na levé straně, kydl jsem na to trochu Chemoprénu a zatím je klid. Ještě to po čase zkontroluju. Díky za rady.
  5. Viki007

    Gearbox faulty - prosba o radu

    No potom ,co jsem slyšel za možnosti, kolik by to mohlo stát, tak už jsem s tím byl smířený. Ale už by ty opravy mohly aspoň tak na 5 let přestat:-) Minulý rok byl klid a tento rok jsem se nějak rozjel, další plecháče s gumama, rozvody ve 120 000, olej (ten naštěstí sám doma za třetinu ceny:-), ještě jsem si vymyslel tažné zařízení a do toho ta převodovka. Jak říkám, snad bude na chvíli pokoj.
  6. Viki007

    Gearbox faulty - prosba o radu

    Tak přátelé, právě jsem se vrátil z opravy převodovky - automatické. Jednalo se o již dříve popisovanou závadu Gearbox faulty a hnusné, až odporné kopnutí převodovky při jízdě, doprovázené protivným pípnutím. Poté co mi to začalo dělat pravidelně při každé jízdě (pokud auto aspoň 12 hodin stálo), jsem začal zjišťovat co a jak:Nejdřív jsem šel ro origo servisu. V Peugeotu v Kunovicích na mě hleděli poněkud vyjeveně, prý jsem druhý automat, co znají, ale podívají se na to a uvidí. Tohle když mi řekli, tak jsem rozhodně klidný nebyl:-( Tak další zjišťování: Jsou firmy, které se automaty zabývají, jedna sídlí někde u Olomouce, ale všichni mi řekli, že výměna oleje to jistí + olejový filtr v převodovce (5000 Kč). Do toho ale padaly názory, že automaty od Peugeotu spíš mění kus za kus, to mě taky nepotěšilo. nakonec jsem se ale pokorně vrátil do Peugeotu Lion Car Kunovice, kde jsem teda odstavil auto a šel se modlit. Nechal jsem ho tam přes noc, aby se ta hláška opravdu objevila a druhý den mi volal servisák, že jim to vyhodilo chybu na solenoidech, nebo elmag ventilech, či co to je za bazmeg a že tedy to budou dva kusy, každý za 2000. Prostě nespínaly a proto to občas neumělo zařadit rychlost. Tak to provedli, vyměnili olej, teda vypustili a doplnili nový (prý pokud se to celé nerozdělá, nedá se vypustit všechen olej ) a další den jsem naběhl s 9000 a odjížděl s autíčkem. Zatím jsem měl jenom 2 jízdy ve studeném autě a nic se nehlásilo, tak budu doufat, že to bylo ono. TAKŽE VŠEM, CO MAJÍ PODOBNÝ PROBLÉM DOPORUČUJI: Do servisu a nechat si to napíchnout na diagnostiku. Snad to bude jenom taková drobnost jako u mě. Olej se každopádně v automatu měnit MUSÍ!!! A když se to definitivně po...., tak repase je od 50 000 (s úsměvem mi říkali, že to už pak prý umí vyměnit automat za manuál, za polovic:-), no neberte to. Ať Vám šlape.
  7. Viki007

    kde se nachazi klakson P307

    Teď jsem měl podobný problém, nefungoval klakson. Pořád jsem se bál, že to bude ve volantu (to se už tady párkrát probíralo). Tak jsme to nakonec vyzkoušeli, při stlačení klaksonu cvakaly relátka, tak jsme usoudil, že to bude jenom v klaksonu. V Peugeotu mi řekli základní cenu kolem 1000 Kč, tak jsem zajel na vrakáč a koupil starý klakson myslím z Peugeota 106. Důležité bylo aby měl stejný konektor, a to se povedlo. Takže jsem ušetřil a můžu vrazit peníze do stabilizátorů, pořád něco:-)
  8. Viki007

    Gearbox faulty - prosba o radu

    Ok díky za rady, jen houšt:-)
  9. Viki007

    Gearbox faulty - prosba o radu

    tak to jsem nechtěl slyšet, i když dík:-) V pondělí zavolám do servisu a zeptám se co to může být, případně se objednám. Pořád doufám, že to může být tím malým plynem (teda jestli to není úplná blbost). Moc se to snažím nehonit a zatím mi to vždycky udělalo při takové klidné jízdě.
  10. Tak jsem dnes jel u nás po vesnici a najednou mi auto cuklo a na displeji mi to napsalo \"Gearbox faulty\". Jel jsem maximálně třicet, čtyřicet, to cuknutí bylo docela výrazné, ale motor mi nezhasl. Už se mi to stalo jednou při jízdě do kopce. Bylo to docela o nervy, člověk se hned bojí, že mu něco odešlo. Myslím si, že by to mohlo být tím, že jsem jel na malý plyn a automatická převodovka tam nějak nemohla dostat vyšší stupeň. Stalo se Vám to už někdy?
  11. 4 Dakula, tak na Serviseboxu mi vyskočily Přední 4252.22 Bosch a zadní 4252.23 Lukas a ještě možnost 4253 98 Bosch, tak jsem z toho jelen protože nevím co je vzadu. Zatím to musím ověřit a asi na to mrknout. Pro všechny: poradí mi někdo? Vik
  12. Měl bych případně zájem, mám rok 307 SW, 1,6, rok výroby 2005. Cena by byla???:-)
×
×
  • Vytvořit...