Přejít na obsah

tvrsek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 806
  • Rok výroby
    1997

Profilové informace

  • Město
    Praha 7
  • Stát
    Česká republika

tvrsek's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. tvrsek

    Dětská autosedačka

    Většina sedaček je na tříbodový pás. Protože máme tři děti, máme prostřední sedačku připevněnou dvoubodovým a navíc nahoře pevným popruhem okolo opěradla sedadla (protaženo srkrz dětskou sedačku v místě určeném pro tříbodový pás). Není to podle instrukcí, ale vypadá že drží dost dobře (je vlastně připevněná čtyřbodově).
  2. tvrsek

    zadní dveře - prasklé

    Sám bych zřejmě byl schopen to zalaminovat, asi by to muselo být i zpevněné nějakou výztuhou, ale na lakování bych si netroufal. Zajímalo by mě jestli to tu někdo už nedělal a s jakým výsledkem. Slyšel jsem, že to je celkem častý problém. Na nabídky celých dveří jsem orientačně koukal, ale zrovna u té co jsem první našel jsou dveře načaté stejným způsobem (mají i jinou barvu) a nechtějí o moc míň než je zmiňovaná oprava: http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbazar.cz/peugeot-806-5-te-dvere-se-sklem-kutna-hora-o3439973.html Naštěstí to je zatím spíš problém vzhledu, tak se chvíli můžu poohlížet po nějakém zachovalém kusu stejné barvy za rozumnou cenu.
  3. Nemá tu někdo zkušenost s prasklými laminátovými zadními dveřmi 806. Mám prasklé zevnitř ve ztenčeném místě u zadního reflektoru a zvenku se projevuje jako prasklina od spz šikmo k nárazníku a loupe se lak. Zatím fungují, ale chci se zeptat, jestli to je možné rozumně opravit nebo to nemá smysl a je lepší hned sehnat jiné? Díky.
  4. tvrsek

    servo řízení (806)

    Stalo 310EUR+postovne za vraceni dilu a prevod penez (dohromady cca 1000Kc) , takze vcelku cca za 10000. K tomu byla jeste zaloha na vraceny dilu 100EUR, kterou opravdu vratili . Katalogova cena by byla asi 34000, repas z druhovyroby myslim nabizeli za 22000 (cili dil podobny tomu, co jsem kupoval), na vrakovisti za 4000. Montaz uz nevim, delalo se vic veci najednou.
  5. tvrsek

    servo řízení (806)

    Hlavne to bouchaní na nerovnostech, vůle taky nejaka byla, ale poznat byl až spíš ten mírný rozdíl po výměně, nebyl to důvod hledání závady. Subjektivně jsem měl taky pocit, že na nerovnostech v souvislosti s tím klepáním se i snížila přesnost řízení (třeba na rozbité dlažbě). Na rovné silnici problém nebyl, žádné vibrace ve volantu, směr to drželo.
  6. tvrsek

    servo řízení (806)

    Uz mam vymeneno. V tom kloubu u tahla pod gumovou manzetou to nebylo. V rizeni byla i vule, pred koupi dilu jsem se na to pro jistotu sam dival a bylo slyset klapani pri cukani volantem uvnitr toho hlavniho dilu rizeni, ktery rozebrat nejde. Dali mi tam pri tom i nove cepy. Koupil jsem tovarne repasovany dil pres internet (vyslo vic nez 2* levneji nez u nas) a zatim spokojenost. Taky se zlepsila citlivost rizeni. Hlavni klepani se tim odstranilo, jeste trochu klepou ramena, ale zmena je podstatna.
  7. tvrsek

    Vychytavka s vickem nadrze

    Píšou to v manuálu, taky mi to přišlo zajímavý a hned jsem si vyzkoušel, jestli nekecaj
  8. tvrsek

    servo řízení (806)

    Tak jsem se konečně dostal k prohlídce podvozku a opravdu to klepe v tom řízení, celé se to bohužel dá vyměnit jen v kuse. Originál stojí 32tis. , repasované z Německa 340EUR, vrakoviště nabízeli 4tis. . U řízení ale radši půjdu do toho repasovaného se zárukou:
  9. Ahoj, sháním servo řízení pro 806, v servisu mi bylo označeno jako příčina klepání podvozku na nerovnostech. Ceníková cena je obludná, proto bych tam dal radši použitý díl. Taky jsem našel inzerát na eBay od nějaké německé firmy na nový kus za cca poloviční cenu vč. poštovného. Máte případně někdo zkušenosti s podobným problémem nebo s posíláním dílů? Dík
  10. tvrsek

    prakticke dotazy a paradoxy

    Ahoj, bohužel teď budu nucen na 806 řešit jiné problémy jako třeba servo , ale podobné nedostatky s interiérem jsem už pocítil. Každopádně co se týče vnitřku, nelituju rozhodně výběru tohoto typu busíku - za půl roku jsem třeba už hodněkrát využil střed mezi sedadly bez řadící páky na dlouhé věci. Pod sedadla si hodlám taky ukotvit nějaké bedničky nebo spíš tašky (každopádně mi dost vadí když se něco zpod sedadla sune dopředu). Popelník mi jako nekuřákovi moc nevadí. Větší věci vážu za očka v kufru nebo gumicukem za dolní ucha na zadní pásy Protože garáž nemám, je se zadní sedačkou potíž (i když jí občas užiju). Nakonec asi skončí přikrytá ve sklepě na svislo u zdi. Měl jsem námět použít ji se slušivým potahem na chalupě bez opěrek jako sedačku (zacvaknout do nějakého profilu), což se ovšem doma zatím neujalo . Předchozí majitel jí nejspíš měl v garáži, protože zespoda je na ní lehký stříkanec barvy v odstínu použitém na opravu škrábance nárazníku. Taky bych rád nějak elegantně vyřešil vzadu záclonky (proti sluničku, případně pro spací úpravu), ale zatím jsem nic moc nenašel. Tmavé folie se mi tam dávat nechce.
  11. tvrsek

    knížka P806

    Ahoj, nemám zkušenosti, ale je to jediná co jsem na inetu viděl prodávat, když jsem se něčem pídil. Jinak mám jen cd katalog dílů a německý manuál. Kdybys do té knížky šel, rád bych si jí klidně i s nějakým příspěvkem půjčil k okopírování.
  12. tvrsek

    spotřeba 2.0i

    Ahoj, mám totéž, stejný ročník. Měřil jsem poslední dobou 2x spotrebu na tankováni cca 60l do plné nádrže. Jednou to bylo 8,9 podruhe 9,2. Z toho cca 1/3 po městě, žádné vytáčení, po dálnici jezdívám stabilně 120. V zimě jsem neměřil, ale mohlo to brát v mrazech odhadem i přes 10. Naštěstí jsem předtím měl Sierru, která brala stejně, takže teď je větší komfort za stejný peníze , jinak to ale na benzín úsporný není a kdybych jezdil řádově víc km než teď, do 806 bych nešel.
  13. tvrsek

    zahrádka P806

    rozhodně díky za radu, nejsem teď v Praze, určitě se tam taky zeptám. Chtěl jsem tu jen zjistit jak má taková střecha 806 správně vypadat. Ono nejde o klasický hagusy, ale o kolejničky ve střeše pro zasunutí speciální zahrádky. Jestli maj i ty, tím líp. Teď jsem objevil i v německým manuálu k autu u montáže zahrádky poznámku \"závisí na výbavě\" - takže kolejnička na střeše skutečně není standard, což nechápu, protože ta vycpávka co tam místo ní namontovali je taky celkem komplikovanej díl
  14. tvrsek

    zahrádka P806

    prave, ze na aute nejsou lyziny, ale jen hlubsi zlabek (cca 3 cm) s navarenymi zavity primo ve strese, cely zlabek je je kryty sundavaci listou (plechova se vsunutymi plastovymi spaliky a gumovym povrchem) . Posuvne kousky plechu do lyzin k zahradce mam. Cili mi chybi ty lyziny, ktere potrebuju sehnat.
  15. pořídil jsem di zahrádku na P806, bohužel jsem po oddělání gumy ve žlábku zjistil, že tam chybí pořebný t-profil k zasunutí patek a jsou tam pouze závity, zřejmě k přišroubování potřebného profilu. nevíte prosím někdo, kde by mohli takový profil mít nebo montovat? Je to vada mého auta, nebo je normálně potřeba dodatečná montáž? díky
×
×
  • Vytvořit...