Přejít na obsah

majlouu

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

Vše od uživatele majlouu

  1. Dakujem velmi pekne za info. Z toho mi vyplyva, ze v niektorych serviso robia asi nekompetentni ludia, i ked sa jedna o autorizovany servis.
  2. To som spravil, povedali, ze je to jedno ktory z tych dvoch olejov, mozu sa pouzit oba. Co mi pride trochu alibisticke, kedze si myslim, ze kazdy rok striedat olej nie je velmi dobre pre motor. Tu som sa chcel len dozvediet, ktory by ste z dlhodobeho hladiska radsej pouzivali. Ktory je pre tento motor lepsi.
  3. Viem, ze to tu mozno nepatri, ale chcem sa spytat, preco mi pri prvej garancnej prehliadke dali olej Total Ineo First 0w-30 a pri druhej garancnej prehliadke Total Quartz Ineo 5w-30. Pri kupe auta bola originalna napln Total Ineo First 0w-30, aspon podla preberacieho protokolu. Obe prehliadky boli vykonavane v dvoch rozdielnych autorizovanych servisoch. Aky je v tychto olejoch rozdiel, nemoze sa motor nejak poskodit? Jedna sa o zakladnu 1,2 bez turba, r.v. 2018.
  4. majlouu

    tesnenie zadnych dveri

    vsak keby som autom jazdil ja s detmi, tak na to davam pozor a vzdy ich na to upozornim, ale kedze autom jazdi vacsinou manzelka, tak je to tazsie. Ta je niekedy horsia ako tie deti . Chlap je vzdy potrebny iba ked sa nieco pokazi alebo ked to treba poupratovat.
  5. majlouu

    tesnenie zadnych dveri

    dakujem za celkom fajn riesenie, mozno sa o to pokusim aj touto cestou. uvazoval som presne rovnako ako ''VojtouNerCZ'', ze detom to este stale nejaky cas potrva kym zvladnu prekracovat ten prah a dat momentalne za nejaky kus gumy tolko penazi sa naozaj neoplati, ked bude pravdepodobne roztrhnuty o 2 mesiace neskor. Deti su proste deti, treba to vydrzat. A auto ma sluzit nam, nie mi jemu i ked niekedy to je tazke. A do auta mi zatial netecie, takze asi je to este OK.
  6. majlouu

    tesnenie zadnych dveri

    dakujem velmi pekne za radu. origo tesnenie asi kupim len v peugeot servise.?
  7. zdravim vsetkych vo fore. Chcem sa opytat ci uzniekto menil tesnenie zadnych dveri? Da sa to vymenit aj v domacich podmienkach alebo len v servise? Bohuzial tak ako mozno kazdemu kto ma deti, sa mi tesnenie roztrhlo v mieste naslapnej plochy. Dal som si vypracovat ponuku v Autorizovanom servise, cena 80 EUR, co sa mi zda dost vela len za kus gumy. Dalo by sa niekde kupit len to original tesnenie a skusil by som to vymenit sam. Co som zatial ja nasiel, tak vsade ponukaju len nejake univerzalne sady co sa mi moc nepozdava, kedze toto je od vyroby v mieste spoja zatavene. Vopred dakujem za vsetky rady.
  8. Mozem poprosit o navod (najlepsie foto-navod) ako demontovat tapacirung prednych pravych dveri. ide mi hlavne o miesta kde sa nachadzaju vsetky skrutky a uchytky, ktore treba pouvolnovat. Stredobasovy reproduktor mi zacal nejak chrapcak, tak sa potrebujem ku nemu dostat a pozriet co je s nim, ci sa uvolnil len nejaky konektor, alebo ho musim vymenit cely. Za vsetky rady vopred dakujem
  9. Pozdravujem všetkých v novom roku. Pod vianočný stromček som dostal darček od nejakej lesnej hávede, ktorá si pochutnala na balóniku na napumpovanie nafty, ktorý sa nachádza na prívodnej hadičke, tesne pred naftovým filtrom. Auto samozrejme nemôžem naštartovať. V neautorizovanom servise mi povedali, že sa to samozrejme dá vymeniť, ale nie len balónik, ale celá prívodná hadička od nádrže až k motoru cena 75 eur + práca. Neriešil niekto podobný problém len výmenou samotného balónika? Keď áno, poprosil by som o stručný návod. Za každú radu budem povďačný. Jedná sa o motor 2,0 HDi 100 kW , prikladám aj foto poškodenej časti.
  10. Pre menej chapavych v tomto vozidle je pristrojova doska oblozena kozou.Ked bolo auto dlho na slnku na niektorych miestach sa odlepila.
  11. Mam odlepenu kozu na pristrojovej doske,riesil to niekto ak ano tak ako.Dakujem za odpoved.
  12. Chcem sa opýtať, či je možné niekde zakúpiť sroby na uchytenie predného nárazníka. Myslím tým tie sroby, ktoré majú podložku a uchytavaju nárazník zo spodnej časti. Myslím, že rovnaké sú aj v motorovej časti a uchytavaju niektoré oplastovanie o karosériu. Alebo ma niekto na predaj? Vopred vďaka.
  13. tak to si mal presne rovnake podmienky ako ja. Az na ten dazd som mal silny vietor a bal som sa, ze mi odtrhne kapotu, tak aj tu som jednou rukou pridrziaval. Ja som omylom odpojil aj ten biely bocny konektor. Tak teda skusim to tam pozriet este raz. Stare dobre 90. roky ked si odpojil len 2 konektory z baterky a maximalne 2 sroby fixujuce baterku.
  14. ako si sa dostal k uvolneniu zapadky c. 8, ktora je spomenuta v druhom obrazku. ja som to skusal so srobovakom, ale nijak zaraz sa mi ku nej nepodarilo dostat. myslim obrazok c. 2 kde sa popisuje uvolnenie toho zvazku kablov.
  15. dakujem, velmi pekne, pomohlo mi to. mam doma aj slovensky manual, ale tam tato stat o odpojeni baterie vobec nie je. neviem ci to vydavaju rozne manualy alebo co.
  16. mozete mi povedat ak je original znacka baterie v 508SW 2.0 HDi 103 kW (myslim znacka, vykon, ak je mozne aj rozmer, ...). potreboval by som povodnu vymenit, lebo je uz na tom dost biedne a zima prichadza, ale nechce sa mi koli objednavke demontovat celu tu hrcu kablov co je na nej a pozriet sa aka tam je. este som to pred tym nerobil a ta hrca kablov mi trochu nahana strach. dakujem za vsetky odpovede.
  17. dikes moc za odpoved a aj za radu
  18. zdravim vas vsetkych, ktory ste mozno mate rovnaky problem. Mam problem s kolisanim otacok ked sa motor nachadza v nizkych otackach. Motoru akoby klesli otacky a potom si sam prida. Je to dost neprijemne hlavne pri rozbiehani sa lebo autom sklbe. Vcera som bol na dignostike v Peugeote a povedali mi, ze treba vymenit REGULATOR TLAKU NAFTY. Cena v Peugeote 144 EUR s DPH za regulator (komplet oprava by stala 224 EUR). Mohly by ste mi prosim poradit, kde sa na motore tento regulator nachadza, v pripade, ze by som si tuto vymenu chcel realizovat sam. Dikes moc, za pomoc. Este som zabudol napisat typ motora, jedna sa o motor 2.0 HDi 100 kW.
  19. Poprosil by som o radu ak s tym ma niekto skusenosti, ci sa da nejak nastavit vola pedalu spojky. Mam taky problem, ze pri zoslapnuti pedalu spojky ma nejaky taky 2-3 cm nulovy chod a nic sa nedeje. Nemam namysli zaber spojky, ten je v pohode, vsetko ako ma byt ak sa v pohode vracia, myslim volu ked ju zoslapujem a nie ked ju pustam. Dakujem za vsetky rady.
  20. Bol som v original servise peugeot co mi je nablizsi, ale asi tam robia nejaki amateri, lebo som potreboval doplnit aj aditivum do FAP filtra a kvoli tomu si tam chceli nechat auto dna dni, ze najskor musia pozriet ake aditivum tam je a potom objednat.
  21. ked spominas ten filter, tak hovoris o palivovom filtre.? dikes moc.
  22. bol som na diagnostike minuly tyzden ako som povedal, ale diagnostika nic neukazala, povedali ze vsetko sa chova normalne. jedinu radu ktoru som dostal skusit inu naftu alebo nejake aditivum do nafty. problem bol, ze ked som auto doniesom do servisu tak motor bol zahriaty a nechat na 2 dni sa mi ho tam nechcelo.
  23. zdravim vas vsetkych co mate tento isty problem. ja ma tiez 508sw 2.0HDi 100KW a mam tento problem asi pol roka, ako som si to tak odsledoval tak najprv sa to dialo iba pri studenom motore a teraz uz aj pri teplom, ked stojim na krizovatke. nastastie mi to este nezdochlo, ale uz to obcas nema od toho daleko. naftu tankujem len kvalitnu, takze myslim, ze s tym problem nebude. olej, aj vsetky filtry su menene kazdy rok. auto som kupoval ako jazdenku, takze neviem ci to moze mat suvis s tym, ze predosli majitel nieco zanedbal. buduci tyzden chcem ist na diagnostiku ohladom FAP, tak sa skusim popytat aj na toto. ak by ste vsak nieco zistili skor, bolo by to fajn. dakujem za vsetky rady.
  24. majlouu

    Vymena ziaroviek H7

    Dnes som menil ziarovku H7 v lavom problematickom reflektore a musim sa pochvalit, zvladom som to bez akejkolvek demontaze baterie a kablov. Bola to sice fuska a 1 hodina prace, ale pri troche sikovnosti a trpezlivosti sa to da zvladnut. Potreboval som k tomu len magneticky teleskop na vytiahnutie starej ziarovky a sikovne ruky. Ale ked je pre niekoho jednoduchsie demontovat akumulator, tak prosim. Priznam sa ja som stratil chut, ked po odbrati ochranneho krytu som zbadal tu gundzu kablov.
×
×
  • Vytvořit...