Přejít na obsah

edwar

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 301

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Dolní Poustevna
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

edwar's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. edwar

    Chladící kapalina

    Chladící kapalina je zelenomodrá, nechám to radši na servis a všem děkuji.
  2. edwar

    Predne brzdy

    Originální kotouče jsem se pokoušel řešit ještě v záruce - při intenzivním brždění kmitání-vibrace. Ale nepochodil jsem, ač skoro důchodce, jsem se dozvěděl že jezdím agresivně a na takovou zátěž brzdy nejsou konstruované. ( 301 1,2 ). Nebo, že jsem prolétl kaluží. U předchozích vozů, v servisu i na STK, shodně poznali mechanici opotřebení brzd protože je prý nepoužívám. Tak nevím. Kotouče vyměněny za TRW a obložení Brembo, což nebyla štastná kombinace, protože při dobrždění občas pociťuji jakoby kousnutí a sem tam i písknou. Ale pokud jde o brzdný účinek tak rozhodně lepší než původní ještě neházející. Mají přes 10000 km i vodou.
  3. Zdravím, prosím poradí někdo jakou chl. kapalinou mohu doplnit do 301 r v. 2013 1,2 ? Volal jsem do dvou servisů a oba tvrdí že jejich kapalinu na pumpě nekoupím, že musím do servisu. V manuálu mám specifikaci oleje i brzdové kapaliny, ale chladící není uvedena. Díky
  4. Prosím zdatnější kolegy o radu jak demontovat přední masku u P301. V prostoru mezi chladičem a přední maskou se něco asi povolilo a drnčí, a já bych se tam rád dostal. Naivně jsem se domníval, že povolením vrchního plastového krytu chladiče do prostoru uvidím, ale tento je přišroubovaný ještě zevnitř a nakonec bych sundával celý nárazník. Existuje snadnější řešení? Díky Tak dle manuálu se to skutečně demontuje jako celek plus podběhy.
  5. Přesně jak uvádí mirra66 i u mne kompresor spíná po cca 20 sec a s autem to cukne.Resp. poznám to. V mém případě manuální ovládání a nejslabší motor.
  6. edwar

    optiway garance

    Koukal jsem také na letáčky o prodloužení záruky, ale návštěva servisu rozhodla. Ukázal jsem v servisu orezlou zadní nápravu a prý je to v pořádku po první zimě. Občasné klepání destičky v levém kole je normální. Rantl na kotouči po 15 t. km taky nevadí. Že přední brzdy vibrují, jsem způsobil tím, že jsem je používal. Snažili se mě přesvědčit, že jsou modré. To by mě zajímalo, o jakou barvu by se jednalo v případě zkušeného 18 letého řidiče. Hlášení o závadě ESP nenalezeno. Na druhou stranu diagnostika zjistila vadné stropní světlo, které jsem se pokoušel reklamovat neúspěšně před pár měsíci. Takže co se vlastně ještě může pokazit a uplatnit na to záruku? Možná žárovka v zadním světle. http://1drv.ms/1cXVTiw
  7. edwar

    301 na klubu

    stefan56: P 301 1,2 cca 13 000 km, po první servisní prohlídce. Vyreklamoval jsem slepnoucí zrcátko, podivné zvuky z centrálního zamykání (jako když se nabíjí fotoblesk) se neukázaly, tak se neřešilo, a podivné chování stropního světla se v servisu také neprojevilo (nejspíš jen nějaký kontakt), chybová hláška ESP nezanechala také žádné stopy - takže bez závad. Tkzv. "dlouhé starty" zřejmě vyřešilo hned na začátku nové firmware. Spotřeba skutečná (počítaná mnou) 5,6l. Jezdí se 5 dní v týdnu 5 km do práce a zpět, po "skorosilnici", sobota nákup cca 100 km (už silnice, kopce) plný kufr a jednou za 2 měsíce 400 km (částečně i dálnice).Převážně ve dvou lidech. Pár jízd v pěti a s naloženým kufrem bylo utrpení, ale žijeme. Na kotoučích už se dělá hrbol tak jsem zvědav, co tam vyroste. Na zadní opěrky si nikdo nestěžoval :-), ale u předních mě mrzí absence naklápění. Plánuji doplnění předních lapačů nečistot dříve, než kamínky rozpářou prahy, jinak pro naše potřeby dobré.
  8. edwar

    Lavice zadní sedačky

    Že by tajné?
  9. edwar

    301 na klubu

    Po upgrade před měsícem zatím startuje bezchybně. Zdá se že je to pryč, ale začíná mě to mrzet - zajímalo by mne, zda nějaký majitel 1,2 po odstranění problému se starty pociťuje ztrátu výkonu motoru. Pokud jde o spotřebu tak při denním dojíždění (6 km jedna jízda - celkem rovinka - sólo) mám co dělat, abych nepřelezl 6l. Při zásobovacích vyjížďkách nad 40 km ve dvou s proviantem a krpálama 4,7l. Vše dle pal. počítače. Chystám se evidovat spotřebu i \"ručně\", abych \"zkalibroval\" pc, ale vždy se nějaká účtenka zatoulá.
  10. edwar

    301 na klubu

    Také jsem byl s 1,2 před čtyřmi dny na upgrade, ale tuším, že hned druhý den opět jeden nepovedený start.Teprve uvidím zda v delším časovém horizontu poklesne frekvence těch ostudných startů. V servisu mi bylo sděleno, že jednomu stejně postiženému to pomohlo. To gusta2043: nemáš pocit, že (krom startů) se motor po tom zákroku chová jinak?
  11. edwar

    301 na klubu

    Aha tak zrejme kdyz to ma odpalit ten ctvrty hrnec tak dojde k te prodleve :-) . V kazdem pripade jsem klidnejsi. Nasel jsem i recenzi Citrona kde je ten start taky prekvapil.
  12. edwar

    301 na klubu

    Vliv venkovn teploty a teploty motoru vylucuji. [upravil dne 7.3.2014 17:43 od edwar]
  13. edwar

    301 na klubu

    To smero: díky za reakci, mě při prodeji řekli že si účtují 4000,-Kč (olej, filtr, diagnostika) 301 1,2 . Já to mám zatím \"daleko\" - auto od ledna, ačkoli o návštěvě servisu přemýšlím kvůli dlouhým startům - někdy musím klíček podržet dlouho, jako když startuju \"diesel bez žhavení\"(nafťáci prominou). Jenže to dělá nahodile tak zatím nevím.
  14. edwar

    301 na klubu

    smero mužeš napsat co vše se dělalo a za kolik? [upravil dne 7.3.2014 10:10 od edwar]
  15. edwar

    301 na klubu

    No právě - za tmy pro mne nepříjemné.
×
×
  • Vytvořit...