Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Xenony


destiny

Recommended Posts

Takže opět otevřu už hodně staré téma, které se tu probílralo už nečetněkrát. Jsou to xenony. Dnes monečně proběhla instalace a mohu se podělit o dojmy.

Jelikož jsem na instalaci chtěl ušetřit, sehnal jsem si levnější sadu originálních xenonů. Prodávají se totiž sady přímo pro dodatečné instalace a ty se poybují kolem 6až 8 tisíc.

Tato sada, co mám já je originální xenon z Renaulta. Je to sice malinko levnější varianta, než sada na dodatečnou instalaci, ale zase je potřeba některé zásadní věci upravit.

Jako první věc je potřeba odstrojit předek auta abychom se dostali ke světlům pohodlněji. Znamená to povolit šroby a umělohmotné čudlíky po obvodu přední masky. Dále pak se přesuneme pod auto a spodní plastové kryty, spojené s maskou taky odšroubujeme.

Spodní pohled:

xenony3.jpg

Další uchycení je v podbehu blatníku.

Po sundání kompletní přední masky již odšroubujeme a sundáme světla.

xenony2.jpg

xenony1.jpg

Ze sundaných svtel, odšrubujeme plastové víčko, které zakrývá patici u H7. Do tohoto víčka jsem musel udělat díru, aby skrz prošla hlava patice pro xenonovou výbojku. Tato patice byla na pevnou spojená s tzv. elektronickám předřadníkem (prostě krabička s elektronikou). Po provlečení patice nastal další problém. Výbojka ze sady pro dodatečnou montáž má shodné uchycení s H7. Moje výbojka byla ale určená pro originální xenony a proto nešla uchytit běžným způsobem. Bylo třeba trochu objímku upravit pilníkem a vytvořit na ní drážky shodné s paticí H7. Tím se zabránilo proti protočení kolem osy. Další fáze bylo vytvoření zábrany proti vypadnutí směrem zpět ze světla. To se díky Hicsovo nápadu povedlo odmontováním malého plechu, který je u světla pod příchytkou pro H7 a plynule přechází v plechový prstenec, který je ve světle kolem ohniska H7 žárovky. Tento plíšek je přichycen 2 šroubky. Vyrobili jsme 2 malé plíšky, které jsme přichitili pod tyto 2 šroubky a tím jsme zabránili vypadnutí výbojky směrem zpět.

Další uprava byla v přichycení krabičky s elektronikou. Nejprve bylo potřeba jí kompletně zamazat silikonem, aby se zabránilo vniknutí vlhkosti a pak vybrat správné místo pro uchycení v motoru.

Pokud se díváme z předu, tak u pravého světla to nebyl problém protože kabeláž s krabičkou dosáhly až pod kryt, který chrání počítač a pojistky. Bylo tam místečko přesně pro naší krabičku.

U levého světla jsme museli krabičku s elektonikou vložit do utěsněné umělohmotné krabičky od videokazety a přichytit jí na plošku v levé části motoru, na které je štítek s údaji.

Pak už jen následovala komletace vozu do původního stavu a testy.

Měl jsem tam do teď H7 plněné jakýmsi \"xenonovým plynem\", které poze svou barvou imitovali xenon, ale teď když jsem v noci otestoval svítivost reálného xenonu, tak mohu jen doporučit! Je to fakt pecka!! Jako ve dne:cool::papa

PS: Tlačil nás čas, takže na pořádnou fotodokumentaci nebyl čas, ale pokud by mněl někdo zájem, nafotím mu alespoň finální stav instalace.

Jo a taky bych chtěl fakt poděkovat Hicsovi (pro neznalé se jedná o dlouholetého člena P.Clubu) za to, že mi s instalací pomohl. Bez něj bych to fakt dohromady nedal! Díky! ;)

[Editován dne 30/4/05 destiny]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 11 měsíců později...

To Destiny:

Nasiel som tvoj skoro rocny prispevok o tvojej montazi \"xenonov\". Mohol by si mi napisat kde si to zohnal, ci to je homologovane, ci sa to da este zohnat atd. pripadne nejake fotecky potesia. daj mi to na mail tomex@szm.sk. Chcel by som nieco podobne (original za cca 25000 mi nesedi). Kolko trvala montaz? V pripade vazneho zaujmu vedeli by sme sa dohodnut na spolupraci pri montazi?

Dik za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...