Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co vše vyměnit se spojkou - vyměněno (VALEO Kit 4P)

Recommended Posts

Guest Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

Dneska (což je trochu pozdě :D ) jsem si o tý sadě P4KIT dost četl, a dost by měla kompenzovat odpružená lamela a neměla by spojka vyvíjet takovou teplotu. Navíc podle grafu by měla unést větší krouťák. Ale vše je to reklamní poutač VALEO, takže uvidíme jak to bude. Hlavně ať mi to unese ten krouťák a budu spokojenej :) Popravdě už se těšim jak malej kluk  :mad:

Upraveno uživatelem Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

myslím, že to není jen poutač Valeo, dnes, po těch letech s dvouhmotou je jasné, že takovou výdrž jako jednohmota NEMA, je to vidět už od pohledu na přítlačák a setrvačník--vše je poddimenzované, tenké, málo masa atd.,resp. přenese jen to co má..., nic víc :bojim

je však taky pravdou, že dvouhmota je tam z jiných důvodů--torzní kmity,komfort atd.

Upraveno uživatelem ozzy56
Guest Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

Snad mi přinese jen potěšení. Když LUK zklamal na plné čáře, tak aspoň VALEO by se mohlo vytáhnout.A když vydrží spojka dýl než 50tis.KM což LUK vydržel sotva půlku.

Když vemu bejvalou 406 66kw HDI. Byla čiplá cca na 82kw a jela opravdu hodně slušně, tak originální spojka klouzla až ve 160 000. To už bylo auto 40 000km načipovaný a dostávalo kouř. Jenže to klouzla dvakrát a pak zas nic. U 407 zaskákal přítlačák a za pul plynu na nízký otáčky nemužu ani boha. To už tu spojku trápim dalšich min. 20tis km

• O 1 měsíc později...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

Čaudy. Jsem tu zpět s rekapitulací výměny spojky.

Jak jsem psal výše, tak předmětem byla výměna LUKu s dvouhmotou za VALEO s pevným setrvačníkem na 2.0 HDI.

Při té příležitosti i gufera poloos, gufero za setrvákem (po rozebrání bylo oblemcané), komínek + převodovej olej Total BV 75w80.

Teď přemejšlim kde bych začal s recenzí :) Hodně se všude píše o snížení komfortu a myslím si že Vás vyvedu z mylné představy.

Zatím jsem od včerejšího vyzvednutí najel pouze cca 100km, ale dalo by se říci že všemožnýma cestama kde jsem se i dost nařadil.

Abych potěšil posměváčky a chytrolíny tak začnu tim kde se co "zhoršilo"

Takže mínusy:

- Přijde mi že při hodně prudké akceleraci do strmého kopce je v cca 1800-2200 otáček hrubší chod motoru. Přijde mi to jak šestiválcovej naftovej závoďák :)

Moje hodnocení ale může zkreslovat to, že s výkonem kterej v autě momentálně je, jsem doposavaď neměl možnost přes půl plynu jet. Až nyní

To je vše negativní na co jsem přišel.. Nevěříte? Věřte!

Pár postřehů kterýma bych vyvrátil keci z internetu:

- Chod motoru na neutrál je naprosto stejný. žádný hluk ani vibrace navíc!

- Rozjezdy s pevným setrvačníkem mi přijdou plynulejší než s dvouhmotou. Hlavně pokud se rozjed moc nepovede, tak necejtíte to zhoupnutí.

- Přeřazování i podřazování rychlostí je plynulé bez žádných škubanců a podobně

- i když to normálně nedělám, tak jsem zkusil jízdu 50km/h na 4.stupeň, 70km/h na 5.stupeň a 90km/h na 6stupeň. Auto necukalo, nevibrovalo, nechrochtalo. vše OK

- Napadlo mě, co kdyby to dělalo něco ve vyšších rychlostech? 150km/h a stále lahoda (až bude kde, zkusím víc :P)

- Chcípnutí motoru je naprosto tiché. žádné cvaknutí jako u dvouhmoty

Na závěr bych řekl, že člověk nesmí věřit všemu, co kde vidí a čte. Přečetl jsem toho na internetu hodně o záměně setrváků a jsem rád že ty báchorky nejsou potvrzeny 

Výměny nelituju a dosáhl jsem toho co jsem potřeboval. Můžu použít druhou polovinu plynu   :super

Jo a když by někdo nevěřil, tak ho můžu na srazu povozit  :aut

Guest Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

Jo to ti nevím. Nějak mi nešlo o peníze a na dvouhmoty sem nekoukal... Jde o to kde to koupíš. Rozdíl v cenách stejných dílů je u obchodníků obrovský

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...