Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Po dlouhém přemýšlení jestli investovat do dvouhmoty na SW 2.0HDI 79kW r.v.2003 jsem se rozhodl pro jednohmotu. A byl jsem zvědavý na zmíněné vibrace. K mému údivu jsou vibrace neznatelné. Auto má lehčí a akční rozjezd než dvouhmota. Také hlučnost žádná. Ale uznávám , že původní dvouhmota už nebyla v dobrém stavu.Takže možná je ta změna k lepšímu způsobena již špatným původním setrvačníkem. Důvodem výměny však bylo vysypání spojkového ložiska. Koupil jsem však celý komplet, nikoliv jen setrvačník.Jelikož spojková lamela je u jednohmoty úplně jiná než u dvouhmoty.A již vizuálně dle konstrukce musí nahradit dvouhmotu rozbustnější konstrukcí lamely. U původní dvouhmoty lamela spojka vypadala proti nové jen jako atrapa spojky. Všechny vířivé kroutící momenty přebíral u dvouhmoty setrvačník. U jednohmoty je to právě lamela. Takže veškeré debaty o vibracích jsou podle mě z nesprávně provedené výměny. Výměnu mi však provedl jiný servis než jsem měl domluveno.Jelikož ten první mi výměnu nechtěl provést protože do tohoto typu prý jednohmota nepatří dle výrobce.Našel jsem tedy jiný servis kde s výměnou na jednohmotu mají několikaleté zkušenosti. Měl jsem ještě variantu repase dvouhmoty. To mi však bylo rozmluveno jelikož repasovaná dvouhmota prý po nekolika kilometrech dělá problémy se startem.Je na ní prý nejaké čidlo ,které slouží pro start. Zvolil jsem tedy jednohmotu Valeo spojkovou sadu jako komplet se setrvačníkem za cca 10000,-.

Odkaz nalezente zde  >> http://www.link4links.com

Zatím najeto 20000 km a bez menších problémů nebo změně komfortu jízdy.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

tak jsem výměnu spojky vyreklamoval, viz problémy výše. Místo LUKU dáno VALEO a naprostá spokojenost, vše šlape jak má, žádné drnčení, žádný zápach... super ;) ..olej mi opravdu z převodovky unikal, vyměněny dvě gufera...

ahoj

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...