stembi Odesláno 19. říjen 2005 Odesláno 19. říjen 2005 Asi před 3 týdny jsem byl při návratu z Chorvatska zastaven policistou na motorce a že jsem se dopustil dopravního přestupku - překročení rychlosti. Na konci dálnice od Lince na Freuchstadt jsem prej jel 112 km (byla tam 80 ka) - fotku neměl, ukázal mi jen cifru 112 na nějakým zařízení na motorce. Nicméně jsem si jist, že jsem jel max 90, což potvrdila i moje žena, protože když jsme toho policistu míjeli, koukla se mi na tachometr. Přestupek jsem neakceptoval, nicméně policista začal tvrdit, že se to tedy bude řešit ve Freuchstadtu na policii, ale že teď musím zaplatit kauci. Chtěli kreditní kartu, že si tam ZABLOKUJÍ 100 Eur. Tak jsme jim vyhověli, a byli jsme poučeni, že nám poštou přijde předvolání k podání vysvětlení. Dodneška nic nepřišlo a když jsem se koukal na výpis z kreditní karty, ty peníze nejsou zablokovaný, ale už si je rovnou strhli. Pozor na placení přestupků v Rakousku. Vím, že je těžké se s nima hádat, obzvláště když jsme cizinci a neznáme jejich zákony, ale určitě si nechte napsat důvod blokace. Mě dali jen jakési potvzrezení o zablokování, ani mi nedali popis přestupku. Zpětně musím konstatovat, že jsme pro ně asi byli dostupná kořist, protože zrovna na tom místě, kde mě měřili, mě předjížděl rakušák (rozhodně ne 80kou) a toho nezastavovali a přitom v okamžiku, kdy mě stavěli, byl těsně přede mnou. Pozor na ně. Nevíte někdo kde můžu začít tenhle případ řešit? Nemáte někdo podobnou zkušenost? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.