lape Odesláno 22. květen 2014 Odesláno 22. květen 2014 Zdravím.Měl bych dotaz ohledně mísení kapalin do serva.Jde o to,že mám v servu trochu pod rysku min. a chtěl bych dolít.Jenže je tam předepsaný ELF Renaultmatic D2,ten je tam i nalitý,ale nějak ho nikde v e-shopech nemůžu najít.Najdu ho v jednom,ale za cenu 260,-.Na Slovensku to zřejmě problém sehnat není a i za lepší peníz cca 170,- ,aspoň podle toho co vyhazuje net.No mě by zajímalo jestli tam můžu přilít třeba MOBIL ATF 220D,který je uváděn v manuálu jako alternativa elfu.I když teda nacházím jen MOBIL ATF 220 bez toho D.Nebo jestli lze případně použít i olej jiného výrobce.Specifikaci toho elfu se mě nepodařilo nikde najít.Auto je Megane Citovat
KoudaK Odesláno 22. květen 2014 Odesláno 22. květen 2014 Ja dolival pri tekoucim servu a bylo mi receno v servisu,ze pokud dodrzim barvu tak se nic nedeje. A taky se nic nestalo. Ale ted uz je servo vymeneno. Citovat
Guest Džůny Odesláno 22. květen 2014 Odesláno 22. květen 2014 Jaké auto? Jde jen o specifikaci, na značce a obchodním označení nesejde. Podívej se, co máš vyraženo na víčku, a podle toho hledej. Nedávej starší specifikaci než bude na víčku, novější dát pravděpodobně můžeš, měly by být \"zpětně kompatibilní\". Jsou to mimochodem stejné oleje, co se lijí do automatických převodovek, tak se tím nenech zmást. [upravil dne 23/5/14 01:10 od Džůny] Citovat
lape Odesláno 23. květen 2014 Autor Odesláno 23. květen 2014 Auto je R Megane.Že je to kapalina do automat.převodovek vím.Na víčku nemám vyraženo vůbec nic.je tam jen obrázek volantu.Nic jiného.Specifikaci toho elfu jsem nikde nenašel.Je červený a měl by to být dexron II D.To by snad mohlo stačit při nákupu,ne?Ono tam toho moc dolít nepotřebuju.Asi jen 1dcl. Citovat
Guest ph56 Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 Ja dolival pri tekoucim servu a bylo mi receno v servisu,ze pokud dodrzim barvu tak se nic nedeje. A taky se nic nestalo. Ale ted uz je servo vymeneno. Já myslel že třeba Total Fluid DA a LDS je rozdíl... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.