Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám problém ohledně funkce ventilátoru topení, u Peugeotu 106, 1.0 r.v.97.

Točí se jen na 3. stupeň, tedy poloha přepínače 0,1,2 je bez otáček. Myslím že v přepínači to nebude, že je někde něco jako rezistorový dělič? Potřeboval bych radu, zda je to přepáleným rezistorem a hlavně kde v autě je toto umístěné? Děkuji za každou užitečnou radu.

Guest servisman
Odesláno

Je to přímo na ventilátoru ,ten musíš sundati a najdeš rezistory .Ventilátor mám pod palubkou spolujezdce

Guest servisman
Odesláno

Našel jsem schéma ,nejsem si jist zda ta regulace nebude jiná

Odesláno

Servisman: Díky moc, za informace. Loki: pokud máš ten samý typ ventilátoru, který by tam měl být a je to 100% funkční, pak bych jej od tebe odkoupil. Jsem z Lysý nad Labem. Do Brandýsa by to nebyl problém sjet. Můžeme se domluvit: Marda728@seznam.cz

Odesláno

Dnes jsem sundal kastlik u spolujezdce, aby byl lepší přístup k ventilátoru a narazil jsem na problém. Jak sundat pouzdro, ve kterém je ventilátor? zespoda čumí nejtky a po stranách jsou plastové packy a místy kovové pojistky, které to pouzdro ale nedrží. Když jsem tyto pojistky odstranil, packy stejně nešly odendat, jako by to celé bylo slepené? Nebo jaký je postup odendání celého pouzdra ventilátoru? Raďte kluci, kdo z vás to demontoval... :-)

Guest servisman
Odesláno

Co jsem koukal na SB tak ventilátorek se podle mne demontuje že v prostoru motoru se odmontují matice ,které drží ventilátorek , hledej v prostoru pod oknem pod tím plastem

post-10650-14109635281287_thumb.jpg

[upravil dne 28/1/14 22:45 od servisman]

Guest servisman
Odesláno

Podle mne stačí oddělat v prostoru motoru ten plast a tam koukají ty dvě matice. Ty odděláš a ventilátor by měl jíti dolů

Odesláno

Trochu mě dostal bod, dle obrázku: Demontujeme raménka stírače skla...

To mi přijde jako trochu špatně navrhnuté. Ovšem auta francouzských výrobců maj oproti Škodovkám vždy nějaký ten zapeklitý bonus navíc :-) Zkusím to omrknout z motorového prostoru a pak uvidíme jaké jsou další možnosti. Třeba je to jen prkotina, ale člověk jak to nikdy nedemontoval, tak holt neví :-)

Guest servisman
Odesláno

podle mne není potřeba je to z knihy c.saxo . Prostě sundej jen ten plast přes spolujezdcem u motoru a uvidíš.Je to patrný z obrázků.

Jeden jsem našel na netu je to 106 a jsou tam vidět ty 2 šroubky vlevo :) označil jsem to

[upravil dne 28/1/14 23:37 od servisman]

post-10650-14109635283174_thumb.jpg

Odesláno

mám taky doma ventík i s regulací, klidně pošlu poštou. Mě to jeden ochotník poslal aniž by bral v potaz že sem mu psal že mám klima.Tam je to řešené trochu jinak.

Odesláno

Tak chlapi, už to mám vypreparované a opravené. Uvnitř ventilátoru je tepelná pojistka, která byla přepálená a to byl celý problém :-) Pojistku jsem odstříhl stípačkama a napájel místo ni drát a už to běží :-) Byl to trochu boj se tam dostat, ale zadařilo se. Ještě mě čeká instalace ventilátoru zpět do auta. Díky za nabídky, zatim to fakčí, ale až odejdou uhlíky, či motor začne rezonovat vliven vůle, vzniklé opotřebením, v uložení rotoru, určitě budu shánět nový ventík :-)

Odesláno

Fáákt, já jsem na Partneru měnil ty kondenzátory co tam jsou a den to makalo dobře. Druhý den přijdu a šlo to jen max. zbytek poloh nefungoval s ventík se netočí. Tak já na to kouknu díky za radu :)

Odesláno

ono cokoliv na Peugeota je trochu náročnější... Teď jsem měnil levé zrcátko a pravé repasoval, levé to byla hračka, ale to pravé tam pak nešlo dát :-( Mám natáčení mechanicky, pomocí lanek a ty lanka se mi vytáhly do interiéru a zpět směrem do zrcátka už nešly ani při komplet jeho demontáži a nasunováním kleštěma a když jsem to tam pak narval, tak natáčení už nechodilo, tak musim ručně, aspoň že to není tak časté, štelovat pozici zpětného zrcátka :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...