Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

mám problém nastartovat auto, pořát jen takové kuckání a vibrace jako by tam nebyl benzín, ale ten tam je.

Zjistil jsem že startovací rampou to není (koupil jsem novou) :-)

Dřív se mi totiž stávalo něco podobného a vždy to bylo rampou která mi odešla. Tak jsem šel na jistotu - no dnes to rampou jak naschvál není (dopr....). Při zkoušce všech svíček proti zemi, mi při startování dvě hází jiskru a dvě ne. Přehodil jsem jak svíčky, tak kabely, ale dělá to pořád to samé.

Rampa=OK, kabely od svíček=OK, svíčky=OK, relátka v motor prostoru=OK, paliv čerpadlo=OK.

Tak už nevím co dál. Prosím o rady.

Peugeot 605, 2.0i, 89Kw, Sri, rv.92.

Myslíte že by mohla být vadná řídicí jednotka zapalování. Lze jí nějak změřit?

[upravil dne 30/11/13 13:26 od pepsn]

Odesláno

to mmartinkovic: zřejmě máš pravdu, jelikož jsem vše už zkontroloval.

Také mne to napadlo a tak jsem se už od rána věnoval řídicí jednotce zapalování.

No zjistil jsem po odmontování a rozebrání, že součástky jsou zalité gumou. Maras..

Čekala mne práce na ho... Po opatrném vyškrabáni gumy se mi objevilo několik součástek. Dva tranzistory a zřejmě dva tyristory. Vše jsem proměřil, a zjistil že pin číslo 1 není k ničemu připojen a má být spojen k plášti tyristoru úplně stejně jako pin č.6 který je taktéž napojen k plášti druhého tyristoru. Tzn. že pin č.1, který je spojen od řídicí jednotky zapalování nemohl spínat zapal cívku.

Připojil jsem tedy pin č.1 na plášť tyr. ještě jednou proměřil hodnoty a zalil lepidlem z tavné pistole, namontoval na motor a startoval. Svíčky jsem mněl vyšroubované ať vidím jestli jdou, zapalují dvě a dvě, takže úspěch zapalují všechny. Bohužel auto stále nechytlo, buď tam je ještě něco nebo je zahlcené, protože dva dny jsem startoval na prázdno a toho benzínu tam šlo asi dost, další věc je že mi došla baterka.

Momentálně je baterie na nabíječce a uvidí se zítra, ale i tak je divné že to nechytlo ikdyž vše funguje jak má....

Tak jsem z toho už blbej.

[upravil dne 2/12/13 18:25 od pepsn]

Odesláno

No jo, na uchlastaný auto bylo dobrý ho roztlačit... Jenže to bejvaly starý dobrý převody řetězem... :) I když, možná bych se toho nebál a zkusil do toho drcnout, na trojáčka, to by nemuselo být tak hrozný...

Odesláno

Dnes jsem vzal baterii z nabíječky, zkontroloval vše okolo motoru a startoval. Chvili to trvalo, ale nakonec jsem úspěšně nastartoval Huráááááááááááááááá.

Vše frčí jak má.

Hurááááááááááááá. Jsem zase pojízdný.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...