Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Po koupi auta, několik dotazu

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, nedávno jsem koupil Xantii HDI 66kW rv.2000 (technicky jako P406, jenže jediné toto forum mi přijde aktivni) a dnes jsem se vrhl na výměnu oleje a filtrů.

1) Když jsem z bazaru odjížděl, byl olej asi 5mm nad ryskou maxima a teď při výměně mezi ryskami. Z výfuku se nekouří a modře už vůbec ne.

2) V palivovém filtru jsem nalezl železné piliny, vše řádně vyčištěno a dán nový filtr. V papírech původního majitele se píše, že před 7000km měnil podávací čerpadlo. Mohlo to být ještě z něj?

3) U staré Xantie HDI 80kW jsem vždy do motoru nalil 5l oleje Total Quartz 9000 5W-40. Teď jsem to tam taky ze zvyku nalil celé a pak koukám, hladina asi 5mm nad rysku. Vadí to hodně? Četl jsem, že většina tam těch 5l leje. Ovšem nemám problém s odsátím...

4) Turbo od koupě táhne hezky, nebylo ani slyšet, ale po vyhnání sazí se dost ozývá. Nejhorší je to je po výkonu a od 1500 ot. až po 2200. I při zpomalování bez plynu to hodně v tomto rozmezí píská, nejvíc však kolem 1700 ot.

na diagnostice a byly mi změřeny níže uvedené údaje. Rád bych věděl, zda je vše ok, v normě, a to hlavně v oblasti vstřikovačů. Jak na tom asi jsou. Někde jsem četl, že korekce do 5ti je ještě v normě...

Otáčky motoru: 803

Tlak paliva: 290 bar

Regulace tlaku paliva: 17,6% (rozdíl mezi tlakem paliva měřeným a požadovaným)

Vstřikované množství: 5,9 mm3/zdvih

Korekce 1: 1,22

Korekce 2: 0,27

Korekce 3: 1,14

Korekce 4: 0,43

Množství vzduchu: 217 mg/zdvih

Ventil EGR - činitel plnění: 87,5%

Ventil klapky EGR: 50%

Předběžný předvstřik: 12,7°

Teplota vody: 78°C

Následně mi byly zjištěny dvě závady, které se po vymazání již neobjevily:

- Koherence mezi skutečnou a naprogramovanou rychlostí ventilátorů

- Snímač tlaku paliva - netěsnost

Mám se těmito chybami nějak zabývat? V testu ventilátorů (sahar) jsem zjistil, že mi jedna sahara hodně pulsuje - zrychluje a zpomaluje. Ostatní hodnoty jsou vpořádku?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...