Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chtěl bych poradit a nasměrovat jaký zesilovač bych potřeboval pro tuto sestavu..

Autorádio:

Pioneer DEH-2320UB

Přední dveře:

MTX Audio RTC502

link...

Zadní dveře:

MTX Audio RTS652

link...

V kufru mám aktivní subwoofer v rouře (údajně 700W max ale asi těžko :D)

Potřeboval bych poradit jakej zesilovač k tomu a případně kabeláž ?

Dveře vytlumené mám.

Odesláno

Má 4x50W + výstup na subwoofer ale hlavně bych ho chtěl asi kvůli subaci.. Knuci to jak malý dítě a jsou slyšet nevyrovnaný proudy.. A když už bych ho chtěl tak bych napájel i repra.. Je fakt ze to hraje hodně dobře i woofer hraje dobře.. Na max jsem to ani neměl

Odesláno

na sub zesilovač ma, píše že je aktivní :roll Ale urcite nahod fotku co to je zac! Na repráky staci jakejkoliv kvalitní dobře odrusenej zes s dobrou kabeláži, nejde ani tak o výkon ale o to ze zesilovač umí reproduktor \"podržet\" tam kde potrebuje. Tak ze i kdyby mel stejnej vykon jak radio tak tu muziku zkvalitní a přitvrdí. Novej slusnej bude cenove tak 3000kč a vejš. Klidne kup nejakej pouzitej tam budes klidne pod 1000kč. Kdyby jsi mel zajem mrknu do skříně jestli něco nemam z meho dlouholeteho pusobeni u car hi-fi

edit: u 307 se delá hodne blbe muzika chce to predelat uplne dvere, jestli se nepletu je tam reprak chycenej na tapecu coz je na 2 veci

[upravil dne 13/11/13 07:32 od Vítek1]

Odesláno

S tím subwoofer vám to řeknu přesně jak to popisuje prodávající, je to nějakej **** ale hraje celkem dobře.. ale to kňučení mi vážně leze na nervy.

5278f9a965d3dcf6532a0100.jpg

Popis:

Aktivní subwoofer 600 w zesilovač.

voltage: dc 11-14v consumption amperage: 15a (max) výstupní odpor: 4 ohmy maximální výkon: 600 w rms výkon: 120 w průměr repra: 19 cm délka: 28 cm šířka: 19 cm.

Mrkni se jestli nemáš nějakej doma, klidně bych bral použitej :)

S tím jak jsou dělaný repra.. ano jsou uchycený v tapecu - nastavovací rámečky do dveří jsem nekupoval.. vylepil jsem dveře Tecsoundem a podlepil repro v uchycení + vylepil místa na tapecu co by mohli drnčet.. Když to opravdu zesílím tak tam něco drnčí pořád ale to je z venku a je to někde ve dveřích.. no to mě netrápí :)

Chtěl bych z těch repro vytlačit víc než z nich vyždíme rádio (pokud rádio dá 50W a repra mají na max 200W tak bych aspoň těch 100 chtěl z každýho)

[upravil dne 13/11/13 08:22 od 3Run]

Odesláno

minulej tejden mi 307 predelavali, repra sou tam otřesný, papíráky s magnetem jak na tabuli :-)

ano píše že sub je aktivní, ale pak zase že chce zesík na sub, tak ja nevím no :P Doma se mi válí tohle http://amp-performance.de/567-Raveland-XAB-1200.html je to 4 kanál, takže utáhne repra i sub, měl jsem ho kolik let, ale nejsem si jistej že hrajou všechny kanály, musel bych ho vyzkoušet.

Odesláno

No právě že tam byly hrozný repra taky jsem je vyměnil..

No sub má údajně aktivní zesilovač ale když mu předřadím zesilovač tak to vadit nebude ne ?

Připojíš 4 repra ze dveří a kam tam napojíš sub ?

Odesláno

já to na něm měl zapojený tak že přední ve dveřích šli jen z rádia, sub byl v můstku a repra v plate měli každý svůj kanál, ale dneska bych to zapojil tak že sub by byl v můstku aby měl výkon a na jeden výstup bych napojil např zadní a na druhej přední repra. Jinak bys potřeboval 5ti kanalovej zesík. V tvím případě bych asi napojil Sub do můstku a přední na zesík a zadní dveře nechal jen z radia

Odesláno

zes tam nijak nepředřadís to proste nejde a tady ta napodobenina Sony fakt hraje otřesně. Pokud by jsi upevnil predni repraky tak aby se neklepali s tapecem tak si myslim ze bez toho subu to zahraje lip. Mam ve skříni tohle http://amp-performance.de/486-Magnat-Classic-480.html a možna i nejake kabely bych nasel.

Kdyz se tak na to divam tak bych zvolil jine predni repra \"lepsi\" se davaji jako predni a koupil porádnej basák. Usetris si spoustu prace s kabelazi. Kdyz uz más takto nakoupeno tak vyres prichiceni předních repraku na pevno aby nebyl jen v tapecu, a sezen porádnej basák. Jinak rádio da bez zkresleni tak 19W

Odesláno

A když koupím čistě basový repro který se napřímo napojí na novej zesilovač (schovají se do kufru do \"kastlíků\" po straně) tak to vyřeší spoustu ne ?

Předělal bych repro napřímo do nějakých pevných rámečků do dveří (aby nebyly v tapecu) ale nemůžu najít něco už vyrobeného.. a sám to patlat to bych si asi nepomohl :D

BTW: kolik by jsi chtěl za ten zesilovač ? (Není to málo 480 ? i za předpokladu že zadní repra by byli z rádia.. přední + sub na zesík)

Odesláno

na basový repro se vybodni, basy má dělat subáč, zesík co ti nabízí Vítek1 je podle mě velmi dostačující, až ti z toho kraválu dobře nebude :cool: Naopak bych se bál napojit repra přímo na ten zesík, mě na tom Ravelandu po nějaký době vždy odešly vyhybky, pže to nesnesly, přímo na zesík už to chce pořádný repra

Odesláno

do kastliku žádnej basovej reprak neschovás pro kvalitní zvuk potrebujes kvalitní ozvucnici (bednu) se správnou litráží a to uz más lepsí koupit hotovej sub a nemusis delat 10 pokusu nez to zacne hrát.

na 307 nic nekoupis tam pomuze jen lidová tvorivost. Hodne casu a prace a pokud reprak neni pevne ulozenej nema cenu na nej cpat zes.

kdyz pujdem do detajlu tak uplne nejlepsi zapojeni jsou jen prední komponentni reproduktory 2 pásma zapojene na 4 kanalovej zes a doladene primo fregvencni propusti na zesilovaci to znamena 2 kanaly na vyskace a 2 na stredobasy. Takhle jsem mel zapojenej ten magnat + k tomu http://www.autoradia.cz/vibe-blackair-vented-12-subwoofer-aktivni_1253.htm v prednich dverich Vibe SA-K6 + vyskace jsem vymenil za vetsi taky od Vibe. Kvuli zapojeni jsem musel rozdelat skoro celej interier. Dneska uz bych se na to vyprdnul. Jen problem dostat poradnej kabel do dveri pruchodkou....

zes bych nechal tak za 800 ale jeste k tomu musis pripocitat kabelaž coz budes mit dalsich 1000kč aby to za neco stálo. Strasne moc práce. Repráky mas s dobrou citlivosti na to radio zahrajou urcite rozumne + bych poresil rozumnej sub treba tohle hralo za ty penize velice dobre http://www.autoradia.cz/edge-ed-pack-12-woofer-zesilovac_859.htm reprak mel velkej zaves a 2 civky.

Mozna by bylo dobre ric kolik chces investovat.

Odesláno

Tyyy bláho to je zas informací :D

Noo takhle.. stím jak to teď hraje a stím jak mi poradili v revilo hifi ty MTX repra jsem vážně spokojený.. hrajou dobře.. nedrnčí to (když se zastavím u drnčení a vrzání plastů v P307 by se musela oblepit izolepou každá část auta) vcelku fajn.. neposlouchám hudbu tak že mi to rve uši ale nahlas to mam rád a to hraje..

Hlavní problém mám teď v tom kňučení subáče.. Zkusím originál RCA kabely (teď mám nějaké spatlané cinche) a + galvanický odrušovač.. údajně by to mělo na 90% pomoct.. jinak subáč hraje taky dostatečně dobře (a to ho na rádiu mám nastavený na LOW abych nechcípl)..

Odesláno

Bohužel teď investovat 4 000 do subáče se zesíkem nemůžu :/ nejprve musím udělat pružiny a tlumiče na technickou.. Ale ten JBL vypadá zajímavě a hlavně trochu skladnější než ta roura co tam je teď.. s ní se mi do kufru vejde aktuálně jedno kolo (Když jsem měnil na zimní)

Odesláno

jinak k hifi v 307..já sem teda spokojenej, jakej má vliv repro na tapecu netuším, montáž jsem neprováděl já, ale mám komponenty v předu a vejškáče v palubce, což je výborný a zvuk se krásně šíří odrazem od skla. v zadu mám koaxiáli. přední dveře jsou vytlumený komplet + podložený repráky kvůlu zvuku, v zadu to mám jen podložený bez tlumení a zadní dveře nemám tlumený vůbec (i když o tom z klidu na duši uvažuju) a na nějaký chrkot či chrastění se nemůžu stěžovat.

Pokud neceš vrážet 4tis do nových věcí, tak ber od Vítka ten zesík, kabely koupíš a pokud jde, tak tenhle sub vyndej z bedny a sežen novou, ale i tak budeš na skoro 3000,- takže je fakt lepší koupit např. to co sem poslal a stávající prodat

Odesláno

jak píše Vítek pokud chceš zesilovač tak nenechávej repro v tapecu drnčí pak celé dveře od toho já to udělal takto hraje to o hodně lépe..

Vítku nemáš nějaký 4 kanálový zesík? jeden by se mi šiknul..

Odesláno

Ehm ehm ehm.. wojtěch: to je přesně to co potřebuju vědět.. tvý auto sem obdivoval všech 18 stránek.. palubovka pěkný - respect za to jak se ti to povedlo nalakovat na černou.. lakoval jsem zatím jen ovladače na okna 2x a stejně by ještě jednou chtěly.. Nejsem sprejer prostě..

K těm repro ve dveřích koukám žes tam napatlal nějaký kusy dřeva a přidělal ke dveřím.. Četl jsem nějakej tut na cizím fóru a bavil se i s prodejcema repro a všichni že musím ve dveřích vystříhat díru.. přitom tys tam nic nevystřihoval vleze se ti to pod tapec takhle normálně jo ? já mam hloubku repro 605mm :/ a stříhat plechy teda nebudu..

Odesláno
jak píše Vítek pokud chceš zesilovač tak nenechávej repro v tapecu drnčí pak celé dveře od toho já to udělal takto hraje to o hodně lépe..

Vítku nemáš nějaký 4 kanálový zesík? jeden by se mi šiknul..

mam tam prave tu 480 co jsme spolu uz resili a pak jsem na ni nejak zapomel nic jineho pak jeste nejake kabely a uz bude vsechno fuč

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...