Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Guest servisman
Odesláno

Tak jsem nakonec našel tvoje čidlo -origo č. 024283 podle SB /podle vin co jsi kdysy uváděl o koupi auta/,je v hlavě a modré barvy. Je dvoupinnové ,jeden pin ti ukazuje teplotu na budíkách a druhý spíná pak stopku a přehřátí motoru.

Odesláno

Tak som cosi nasiel v knizke ak0 na to P306 (tiez tam davali taky motor). Mohol by to byt modry snimac, Mal by v nom byt jednak kontakt vyvod c. 2 (na spinanie sahary) a aj termistor pre merak v pristrojovke vyvod c.1. Skus skontrolovat, ci tam nemas studak, priapdne zmerat ohmetrom hodnotu odporu pin2 <-> kostra.

Edit: Zo snimaca by to mal byt vodic c. 401 , farba bezova. ten druhy (na sahary) by mal byt biely.

[Edited on 5/11/13 09:10 by miroja]

Odesláno
No tak já radši počkám až co se ukáže na dia.

Každopádně díky.

Dia ti moze ukazat maximalne info zo zeleneho snimaca. Modry nie je vobec zapojeny do ECU, ide priamo a len na budik teploty.

Guest servisman
Odesláno

Nevím já na diagnostice sledovat teplotu motoru zda se mi shoduje s budíkem teploty .

Odesláno

Ok, len som chcel naznacit, ze sniamnie teploty pre merak nejde do ECUa a preto ho DIA nemoze vyhodnotit.

Tu mu merak nie ze by ukazoval nepresne, ale po zapnuti klucika hned vystreli na maximum a drzi sa tam stale. Takze tam by som ocakaval, ze na vodici od termostatu ma namiesto menaiceho sa napatia trvale +12V. Takze bud nejaky spoj na +12V, alebo len preruseny termistor???. Aj ked ked som ja odpojil moj sniac, merak mi zostal na minime.

Nakoniec, problem moze byt aj v samotnej palubovke, ale nechcem predbiehat, uvidime ako dopadne kontrola modreho konektora, priapadne snimaca ako takeho.

Odesláno
Tak jsem nakonec našel tvoje čidlo -origo č. 024283 podle SB /podle vin co jsi kdysy uváděl o koupi auta/,je v hlavě a modré barvy. Je dvoupinnové ,jeden pin ti ukazuje teplotu na budíkách a druhý spíná pak stopku a přehřátí motoru.

No ale jak sem psal v hlavě je právě zelený a modrý je u chladiče???

Mám to vyfotit?

Guest servisman
Odesláno

Bude asi nej co jsem koukal u termostatu mělo by býti zelené a o kousek výš v hlavě modré, podle SB

Guest servisman
Odesláno

takže na tom chladiči je TERMOSPÍNAČ VENTILÁTORU MOTORU ,tedy jen ovladač pro ventilátory chladiče.

čidlo modré na měření a k budíkům bude schované pod tím zeleným koukni na obr. poz 14

[upravil dne 5/11/13 10:48 od servisman]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...