Guest Tomáš1 Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Zdravím všechny přítomné a zároveň Vás prosím o radu. Vlastním Peugeota 405 Mi16 r.v.91 a mám drobné potíže s volnoběhem. Prošel jsem absolutně všechno(hadice, dal jsem nové spony všechno jsem vyčistil a utáhnul) včetně diagnostiky ale problém je tu stále. Otáčky se drží na 1000 nebo lehce nad. Občas spadnou pod 1000 cca na 900 ale stačí přidat plyn a opět je 1000 víc. Je tu ale jedna zvláštnost a to když jedu do zatáčky(auto se nahne na pravou stranu) tak otáčky spanou tak na 800-850. Jediné co jsem ještě neotestoval je takový černý ventil(vede do něj 2pinový konektor) a je kousek vedle klapky plynu. Z jedné strany do něj jde jedna hadička a druhé vycházejí dvě. Ty pak vedou dolů před přední kolo(u řidiče) k nějakému válci(aspoň ten předmět tak vypadá ale vůbec netuším co tyto dva předměty jsou žač zda fungují, jak to zjistit a k čemu slouží.) Není to nějaký podtlak? Určitě to ale na otáčky má vliv, protože ta samotná hadička je připojená právě ke klapce plynu. Mám pocit jestli mi to tam někde nesaje falešnej vzduch nebo tak něco. Najde se někdo kdo mi poradí? Thanks Tomáš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Ten válec vlevo před kolem by mohla být nádržka s aktivním uhlím, druhá hadice z toho vede do nádrže, nějak to z ní odsává výpary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts