RaDeoon Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 předem se omlouvám za dlouhý příspěvek, neumím ohledně aut psát stručně a technicky výstižně --------- Ahoj, trochu se uvedu, jsem student, dojel jsem autem na práci do Prahy, kde se mi stal následující problém a na servis auta v nejbližších týdnech nemám peníze. Musíme to vyšpekulovat Již v únoru mi začal blbnout ukazatel teploty vody a já to sváděl na špatné čidlo. Jel jsem do Alp a na dálnici jsem začal \"vařit\" svítilo STOP. Pak jsem si všiml, že ručička teploty lítá dolů, když se dotkne spodního omezení, vylítne do vaření a rozsvítí se mi STOP, pak se zase vrátí normálně na 90o. Čili jsem jel dál, auto nijaký známky špatnýho chodu nejevilo a od února jsem myslel, že mám špatný čidlo. Nějakou dobu se nic neprojevovalo a jednou za 14 dní mi takhle vylítla ručička teploty a hned se zase vrátila. Jenže minulý týden, mi to začalo blbnout víc a víc, pořád jsem myslel, že je to čidlo a najednou ručička byla pořád v červeným a do toho vylítla teplota oleje, já radši sjel na pumpu, z auta se kouřilo, vařil jsem opravdově. Dolil jsem vodu, která hned vytekla a našel jsem na hadici od nádoby s vodou díru, hadice se uvolnila ze svýho umístění a lítala v motoru a probrousila se o řemen. Náhodou na pumpě byl nějaký technik, který mi uřízl kus děravé hadice, do obou konců dal kus uřízlé trubky a přidělal to S páskou. Tím se to spojilo, já dolil vodu a dojel to domů. Teď to přijde!: Teplota vody se držela na 90o a já myslel, že to vyřešilo i problém předchozí, že to nebylo špatné čidlo, ale prostě ta hadice, těsně před barákem jsem měl ručičku zase, že vařím, dojel jsem domů. Nevím jak se pozná, že vařím. Chvíli jsem koukal na motor, pootevřel jsem nádobu s vodou a ta vystříkala ven. -------------------------- Větrák normálně spíná. ------------------------------ Čili: a) Lze říci, zda mám špatné čidlo teploty? b) Mohla kolísání teplot způsobovat probrousená hadice od nádoby s chladící kapalinou? c) Je to, že mi při posledním otevřeí nádoby s chl.kapalinou voda vystříkala, ukazatel toho, že jsem opravdu znovu vařil? d) Jak poznám, že vařím, když mi nejspíš nefunguje čidlo teploty? e) Kam můžu dát auto v Praze do servisu, když mě všude vždycky natáhli a musím auto opravovat jen u známých v Hradci Králové? Citovat
Chip Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Pokud ti ručička teploty jela rychle. Pak je tam pravděpodobně bublina. odvzdusnil jsi chladicí systém když jsi dolil vodu Topí ti topení. Když to takhle blbne. Udělal bych tlakovou zkoušku jestli není někde díra. Jsou i další možnosti jako těsnění pod hlavou a nebo vodní pumpa ale pro začátek bych to odvzdusnil a otlakoval. A pokud jde o tvoje otázky tak: a) nelze b) mohla c) není d) většinou dymem z pod kapoty ale to už je pozdě e) prostuduj fórum a banery a něco urcite najdeš nebo u mě v hostivici ale až za čtrnáct dní teď máme dovcu [upravil dne 29/7/13 05:10 od Chip] Citovat
RaDeoon Odesláno 29. červenec 2013 Autor Odesláno 29. červenec 2013 Ručička teploty za těch pár km, co jsem to měl od benzínky na byt docela vyskočila no. Pokud odvzdušnění znamená to pomocí odvzdušňovacích šroubů, jak jsem vyčetl na fóru, tak to jsem nedělal. Jedná se tedy o tenhle problém? Topí topení? Topení jako do interiéru jsem nezkoušel, vypíná mi klimatizace, když zrovna auto \"vařilo\" Tlakovou zkoušku vůbec nemůžu vygooglit. Odvzdušnění bych mohl zvládnout sám jak na tok oukám, ale konkrétní návod pro můj RFR 2.0 tady není, jen RFV a tam to je hodně jinak podle fotek. Citovat
RaDeoon Odesláno 29. červenec 2013 Autor Odesláno 29. červenec 2013 Nebo doporučí mi někdo férový servis v Praze na Chodově? Moje zkušenosti se třema jsou fakt špatné... Citovat
Chip Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Servisy osobně v praze neznám. Já osobně naplním nadobku do plna a když jsem ještě neměl špunty tak jsem vzal širokou hadici a pusou jsem do ní fouknul. Teď už na to mám kuzelovy špunty nebo takový rozpinaci valecky a lehce to natlakuju a rozhoupu vzduchem musím dávat pozor na hladinu abych to naopak nezavzdusnil. Pomáhám tomu promackavanim hadic od-do chladice. A tlakuju to s těmi rozpinacimi valecky ( lépe to drží v hrdle) a natlakuju to pumpickou s manometrem a nechám to na max 1 bar nějakou dobu třeba 5-10 min ale většinou se to projeví hned. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.