Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Poradí někdo s tímto problémem? Měnili mi v servise horní uložení tlumičů-ložisko a takovou tu gumu, předtím nebyly slyšet žádné zvuky, nyní při přejezdu větší nerovnosti např příčný výkop na silnici se ozývá z předu takový dutý zvuk \"tluup\" na servise to znova kontrolovali a nikde není nic volného, čepy, stabilzátor, silenbloky...vše ok, tlumiče byly měněny před 10 měsíci, domnívám se že je namontované to uložení vadně nebo je to vadné, asi brali ND z autokelly....poradí někdo jak zjsitit z čeho jde ten zvuk? Pokud auto stojí a hýbá se nic není slyšet jen při větší nerovnosti-asi ajk tlumič více kmitne.... ještě jdu na test tlumičů... díky za radu Peugeot Partner rv 97 1,4i.

Odesláno

Pokud se to před výměnou neozývalo a po ano, tak je problém jedině v tom. Když už si tam byl mohli to projet a zkusit zjistit, odkud ten zvuk jde;)

Odesláno

Podľa mňa je problém v tom, že tvoj tlmič nie je kolmý na rovinu v karosérii, o ktorú je upevnená tá guma. Následok je taký, že horný tanier pružiny šúcha o tú gumu pri otáčaní volantu a pružina sa zabrzdí. Závisí od smeru, ktorým natáčaš kolesá. V jednom smere má pružina snahu \"rozvinúť sa\", čo spôsobuje určité zvýšené pnutie, ktoré sa uvoľní napr. pri prejazde nerovnosťou. Doteraz si tam mal starú gumu, ktorá už bola primerane zodratá a teda nedochádzalo k tomu brzdeniu a následnému uvoľňovaniu pružiny. Po montáži novej gumy to logicky opäť začalo robiť. Na potvrdenie tejto teórie by bolo dobré vidieť tú starú gumu, či je zošúchaná, prípadne ju namontovať naspäť, ak je ešte funkčná.

Odesláno

To sotva, pro tenhle účel je tam ložisko.

Navíc 10 měsíců je dost dlouhá doba na to, aby se projevila další vůle někde úplně jinde. Záleží kolik km jsi na tom nejezdil.

edit: jo sorry, tlumiče před 10 měsíci a teď uložení

[upravil dne 6/7/13 11:42 od kirkiz]

Odesláno

S tým ložiskom máš pravdu, ale medzi horným tanierikom pružiny a tým gumeným blokom je aj tak pomerne malá medzera. Ak nie je os tlmiča kolmá na ten gumený krám, potom \"vďaka\" náklonu tlmiča a s ním aj pružiny sa napriek ložisku jedna strana tanierika dotýka gumy a spôsobuje to ten efekt drhnutia.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak po cca 2000 km je to pořád stejné, při určité nerovnosti to hňape na obou stanách, to nové uložení+guma je od monroe-dle info od opraváře garážníka, udělal jsem test tlumičů-jako nové, stále to tam hňape-ale jen při určité nerovnosti a to dost...je tu mezi Vámi někdo kdo by to vyřešil? Přijedu kamkoli -Morava-ostravsko-olomoucko-zlínsko.... díky moc...

Odesláno

Pokud není nikde nic uvolněnýho tak problém bude asi v tom uložení od Monroe, je tady několik vláken a všude je napsáno, že Monroe nebrat, mají to špatně vyřešené, pohledej.....ikdyž když jsem Monroe sundával, nepřipadalo mi vadný

Odesláno

Ešte ma napadá jedna možnosť. Keď sa pozrieš na otvor v kasni, kde uložená tá horná matica tlmiča v kovovom lieviku, vidíš, že je oválny. To poskytuje možnosť, aby sa celá zostava mohla umiestniť v jeho prednej časti, alebo zadnej. Závisí to od natočenia tej vrchnej gumenej platformy-tá má tri skrutky, ale v kasni sú štyri diery. Takže ešte by stálo za to nainštalovať ten tlmič tak, že sa presunie na druhý koniec oválneho otvoru.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Historie: levé přední kolo pokud uchopím nahoře a viklám k sobě od sebe tak je slyšet kovový zvuk-něco klepe, pokud přitom uchopím a stlačím pružinu pérování tak to klepání zmizne. Na STK vše v pořádku žádné vůle jen jeden silentbok na rameni je volnější, ale doporučili mi vyměnit horní uložení tlumičů-že se to tam nějak seká (tlumič byl měněn před 8 měsíci), po výměně kompletního horního uložení se ozývají rány na obou stranách-hlavně při přejezdu určitých nerovností-to tam před výměnou horního uložení nebylo. Test tlumičů 100% . Na autoriz. servise mi řekli že neví proč tam ty pazvuky bouchání jsou. Na důvod klepání předního kola nikdo nepřišel...Když bylo auto na zvedáku tak se to neprojevilo, ani když auto stálo na kolech, když jsem dojel domu uz zase viklalo...Poradí někdo nebo přímo ozve se servis někde na ostravsku-olomoucku-zlínsku?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...