lukaro Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 První problém... Palubní počítač mi píše hlášku \"Check engine oil level\", rozumím tomu, mám zkontrolovat hladinu oleje. To jsem udělal, i když ta měrka je trochu divná a oleje tam je snad na maximum. Resp. od oleje je celý ten \"špuntík\"... Ale auto stojí trochu z kopce, nemůže to být tím? Teď jsem auto nechal na rovině, nechám zchladnout motor a hladinu zkontroluji později. Avšak pod autem nikde žádná loužička, od pohledu ani spodek auta není od oleje, nikde nic neteče a ani nekape... Tak jsem teď trochu zmatený a začínám být nervozní. Bude někdo vědět, kde je zakopaný pes? Nechce se mi kvůli tomu do servisu hned a platit za DIA, která pak nic neukáže. Resp. rád bych zjistil vaše názory předtím, než vysolím za servis... Citovat
spartan Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 hmm za 1.skontroluj fyzicky hladinu oleja ,mas tam dve gulicky a ta vrchna je maximum ak to neni zretelne vidno pouzi kriedu a zvyrazni priestor od min do max tam sa ti to pekne ukaze 2.na zaklade kotroly hladiny zistis ci je vadny snimac alebo ti to zacina \"papkat\" olejik Citovat
lukaro Odesláno 30. červen 2013 Autor Odesláno 30. červen 2013 Ta měrka... Provedl jsem snad správné měření: vytáhnout měrku, očistit, znovu vložit, pak vytáhnout a podívat se... A celý ten \"gumový\" konec byl od oleje, ale bylo to tím, že jsem s autem sjel z kopce, takže asi moc narychlo. Nechám ještě chvíli auto stát na rovině a kontrolu provedu znovu, včetně zkoušky nastartování, jestli se hláška objeví zase, i když ona se objeví po otočení klíčkem...před startem motoru. Citovat
spartan Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 aky mas rocnik toho vti ? su to tie prve kusky ? Citovat
spartan Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 no taak vitaj v klube ako napisal pipistrel Citovat
lukaro Odesláno 30. červen 2013 Autor Odesláno 30. červen 2013 Díky ale stále netuším, co to je a zkusím asi napsat Vojtovi, jestli by se nezastavil s DIA.... Než pojedu do servisu, teď s autem asi raději jezdit nebudu. A upřímně, nechci vyhodit balík za servis, kde mi pak řeknou \"stačilo smazat hlášku přes DIA, 1000kč prosím...\". To raději Vojtovi dám 300 - 400kč za benzín a pak flašku za ochotu a aspoň si sním popovídám... Citovat
spartan Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 ne hlaska sa nemaze cez diagnostiku .... musi tam byt dostatok oleja a ato musi \"zaspat\" ono si to samo nacita hladinu Citovat
spartan Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 preto sa pytam ci je tam fyzicky dost oleja Citovat
lukaro Odesláno 30. červen 2013 Autor Odesláno 30. červen 2013 Zaspat, tak to mu tak 30 min stačí, ne? Protože opravdu nikde nic neteče, auto stálo celý den na místě, ráno jsem s ním jezdil a v pohodě, auto suché a na asfaltu taky nic... No, nebudu dělat unáhlené závěry, 20:30 jdu zkontrolovat hladinu znovu a zkusit jestli hláška nezmizela. Citovat
lukaro Odesláno 30. červen 2013 Autor Odesláno 30. červen 2013 preto sa pytam ci je tam fyzicky dost oleja Podle měrky ano... Ale provedu novou kontrolu,... I když ta měrka se tam strká teda zajímavě Citovat
spartan Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 stalo sa mi to iste ze mi signalizovalo oil a nakoniec tam bol olej stacilo auto nechat \"zaspat\" a otocil som klucikom a vsetko ok len neskusal som to kazdych 10 minut pozerat ci uz nacitalo hladinu pozrel som to o hodinku cca,takze ak tam mas olej a nic neunika tak to neries chod na pivko a pak kukni olej Citovat
lukaro Odesláno 30. červen 2013 Autor Odesláno 30. červen 2013 Pivko jo? Tak to tu nemám ale za chvilu se půjdu povídat, už tam skoro tu hodinku stojí Citovat
lukaro Odesláno 30. červen 2013 Autor Odesláno 30. červen 2013 Z té měrky jsem debil.... Jsou tam téměř nečitelné dvě tečky - na fotce jsem je orientačně nakreslil. A po vložení čisté měrky se olej objeví jen v dolní části, je to ta část v kolečku...takže málo oleje? Zítra potřebuji jet cca 50 km do práce (23km jedna cesta - takže tam a zpět) a spoléhají na mě lidi, které vezu, i když je možné, že budu nemocný a budu doma Citovat
pipistrel Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 ano to je malo. musi byt medzi tym \"rozsirenim\" na tej rovnej casti [upravil dne 30/6/13 21:26 od pipistrel] Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 olej ma byt u prstu , nalij dva lity ineo totalu a mas nachvilku klid p.s. vitej v klubu vti Citovat
Cinicman Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 A je to tu... Ja bych s tým nikam nešiel... olej je základ / kto maže ten jede / dobrý olej dobrá gazdiná... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.