Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

První problém...

Palubní počítač mi píše hlášku \"Check engine oil level\", rozumím tomu, mám zkontrolovat hladinu oleje. To jsem udělal, i když ta měrka je trochu divná a oleje tam je snad na maximum. Resp. od oleje je celý ten \"špuntík\"... Ale auto stojí trochu z kopce, nemůže to být tím? Teď jsem auto nechal na rovině, nechám zchladnout motor a hladinu zkontroluji později. Avšak pod autem nikde žádná loužička, od pohledu ani spodek auta není od oleje, nikde nic neteče a ani nekape... Tak jsem teď trochu zmatený a začínám být nervozní.

Bude někdo vědět, kde je zakopaný pes? Nechce se mi kvůli tomu do servisu hned a platit za DIA, která pak nic neukáže. Resp. rád bych zjistil vaše názory předtím, než vysolím za servis... :)

Odesláno

hmm za

1.skontroluj fyzicky hladinu oleja ,mas tam dve gulicky a ta vrchna je maximum ak to neni zretelne vidno pouzi kriedu a zvyrazni priestor od min do max tam sa ti to pekne ukaze

2.na zaklade kotroly hladiny zistis ci je vadny snimac alebo ti to zacina \"papkat\" olejik

Odesláno

Ta měrka... Provedl jsem snad správné měření: vytáhnout měrku, očistit, znovu vložit, pak vytáhnout a podívat se... A celý ten \"gumový\" konec byl od oleje, ale bylo to tím, že jsem s autem sjel z kopce, takže asi moc narychlo. Nechám ještě chvíli auto stát na rovině a kontrolu provedu znovu, včetně zkoušky nastartování, jestli se hláška objeví zase, i když ona se objeví po otočení klíčkem...před startem motoru.

Odesláno

Díky :D ale stále netuším, co to je :myslim a zkusím asi napsat Vojtovi, jestli by se nezastavil s DIA.... Než pojedu do servisu, teď s autem asi raději jezdit nebudu. A upřímně, nechci vyhodit balík za servis, kde mi pak řeknou \"stačilo smazat hlášku přes DIA, 1000kč prosím...\". To raději Vojtovi dám 300 - 400kč za benzín a pak flašku za ochotu ;) a aspoň si sním popovídám...

Odesláno

Zaspat, tak to mu tak 30 min stačí, ne? Protože opravdu nikde nic neteče, auto stálo celý den na místě, ráno jsem s ním jezdil a v pohodě, auto suché a na asfaltu taky nic... No, nebudu dělat unáhlené závěry, 20:30 jdu zkontrolovat hladinu znovu a zkusit jestli hláška nezmizela.

Odesláno
preto sa pytam ci je tam fyzicky dost oleja

Podle měrky ano... Ale provedu novou kontrolu,... I když ta měrka se tam strká teda zajímavě :D

Odesláno

stalo sa mi to iste ze mi signalizovalo oil a nakoniec tam bol olej stacilo auto nechat \"zaspat\" a otocil som klucikom a vsetko ok len neskusal som to kazdych 10 minut pozerat ci uz nacitalo hladinu pozrel som to o hodinku cca,takze ak tam mas olej a nic neunika tak to neries chod na pivko a pak kukni olej

Odesláno

Z té měrky jsem debil....

Jsou tam téměř nečitelné dvě tečky - na fotce jsem je orientačně nakreslil.

A po vložení čisté měrky se olej objeví jen v dolní části, je to ta část v kolečku...takže málo oleje? :myslim

Zítra potřebuji jet cca 50 km do práce (23km jedna cesta - takže tam a zpět) a spoléhají na mě lidi, které vezu, i když je možné, že budu nemocný a budu doma :(

o5e1.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...