k-ociq Odesláno 19. červen 2013 Odesláno 19. červen 2013 Rád bych se zeptal na vaše miláčky, konkrétně 106ky. Kdy vám zabírá spojka? Mě totiž zabírá v podstatě až nahoře. To by mi tak nevadilo, zvykl jsem si na to, ale jak sednu do jiného auta tak to vypadá jako při 2. hodině autoškoly. A většina aut, kterýma občas jezdím mají ten záběr úplně dole. Takže jak je to u vás? Dá se s tím popřípadě něco dělat? Citovat
ozzy56 Odesláno 19. červen 2013 Odesláno 19. červen 2013 A přesedáš často? Protože u každého auta jde spojka jinak Než bych to řešil, tak podruhé (když ti to zhasne), tak už víš,kde spojka zabírá, já tohle neřeším--nastartuju podruhé a jedu (nebo si v cizím autě dám pozor) Citovat
jiri106xs Odesláno 19. červen 2013 Odesláno 19. červen 2013 Dotáhnout/povolit lanko. Až na převodovce, na konci lanka, je šroub. V tvém případě by lanko potřebovalo nejspíš trochu povolit. Zkus a uvidíš... mě třeba začíná zabírat tak na 1/3 chodu pedálu. Citovat
k-ociq Odesláno 19. červen 2013 Autor Odesláno 19. červen 2013 A přesedáš často? Protože u každého auta jde spojka jinak Než bych to řešil, tak podruhé (když ti to zhasne), tak už víš,kde spojka zabírá, já tohle neřeším--nastartuju podruhé a jedu (nebo si v cizím autě dám pozor) No, přesedám tak jednou za týden... ani mi to nechcípá, ale spíše tak typicky autoškolácky škube, jak přeřazuji... takže někdy z toho míváme v autě až záchvaty ale autu to asi prospívat moc nebude... Asi spíše budu řešit radu od \"Jiri106sx\" a podívm se na to lanko. Moc díky za rady Tak vyřešeno - Měl jsem jiné problémy, tak jsem na lanko nějak zapomněl, až předevčírem mi lanko prasklo. Dojel jeden kamarád který umí řadit i bez spojky (s meziplynem - a docela mu to šlo Měl jsem lanko se samoštelováním a ten systém byl rozbitý, takže se neutahovalo a nepovolovalo správně. Koupené nové lanko se šroubem na konci, dotaženo tak akorát, vyřešeno [upravil dne 19/7/13 12:23 od k-ociq] Citovat
Kame Odesláno 3. srpen 2013 Odesláno 3. srpen 2013 Obnovujem tema s tym, ze som menil spojkove lanko nakolko bolo spojka dost tuha (inak vsetko OK). Islo tam lanko so samostelom najdlhsie ake som kedy videl na 106-ke. Namontovali sme ho a po vyskusani to islo rovnako tuho (no mozno troska lahsie), tak sme ho odpojili reku vymenime este puzdro na pake nad spojkov. TO sa nam bohuzial nepodarilo nakolko sme nevedeli vytlacit kolik co to drzi. Nahodili sme lanko spat (islo to dost obtiazne) a po odskusani to islo velmi ztuha a spojka zabera teraz hned hore. Spravili sme nieco zle? Da sa to este dat do poriadku? Problem vyrieseny. Trebalo sa pohrat s lankom aby sa ubolnil samostel. Ale aj tak je to trocha tuhe. Neviem ako to je na ostatny 106 kde je taketo lanko. [upravil dne 5.8.2013 06:37 od Kame] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.