venomcz Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Ahoj. Moje přítelkyně má 306tku , rok nevím 199x ,1.6 benzín . Má novou baterii a pokud tři dny nejede , baterie je vybitá . Problém v alternátoru že nedobíjí - není Zkoušel jsem to proměřovat , odpojit rádio apod ale vždy mám odběr cca půl ampéry někde . Zjistil jsem dále , když vypojím tu masivní pojistku 60A s označením MF4 ( pojistková skříň vedle autobaterie) tak proud klesne na 0A . Někde na nějákém zahraničním webu jsem četl toto (Supply for the fuse box in the passengers compartment.) Co se tím myslí ? Pojistná skříň co je v autě je ještě pod volantem je to ona ? nebo nějáká jiná ? Kdyby neměla centrál , tak jí udělám rozpojovač do auta na spínač ale tím že má centrál by jí byl na nic když pak nezamkne auto ( ručně zamknout nejde ) Díky za každý nápad Citovat
miroja Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 ...Někde na nějákém zahraničním webu jsem četl toto (Supply for the fuse box in the passengers compartment.) Co se tím myslí ? Pojistná skříň co je v autě je ještě pod volantem je to ona ? nebo nějáká jiná ? .. Anao, Dalo by sa to pelozit asi ako: napajanie poistkovej skrinky v kabine auta. Takze to zerie niektory zo spotrebicov, isteny tymito poistkami. Bud postupne vytahovat poistky, alebo merat ubytky napati na vodicoch. Pred nedavnom sa tu riesil podobny problem... Ak ma stierac na zadnom okne (dverac) - nepises aku ma karoseriu -, skus sa nan pozriet. Niekdey zatecie voda do stieraca alebo cyklovaca a sprava sa to nevyspytalene. Citovat
venomcz Odesláno 10. červen 2013 Autor Odesláno 10. červen 2013 díky za rady. jelikož bylo včera úmorné horko , vzdal jsem to . Dneska budu pokračovat . Budu postupně házet pojistky ven a uvidím čím by to mohlo být . Má krátkou 306 , pěti dveř takže hatchback a zadní stěrač má ( funkční ) ale pokud bude někde ukostřený spoj tak je jasné že může dojit k takovým věcem . Po práci na to skočím a nesmím zapomenout si koupit pojistky do multimetru . Jak jsem měřil proud tak to chuděra nezvládla Citovat
miroja Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 V prvom prispevku pise, ze radio odpojil. Citovat
Guest servisman Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 co jsem koukal zběžně co napájí pojistka FM4 centrál ,el.okna,rádio,vnitřní osvětlení,klakson,palubka,řj motoru,ventilátory chladiče ,tak bych se asi zaměřil na ty ventilátory či pak osvětlení vnitřní,zda někde nesvítí žárovka. Nebo bych pak postupně vytahoval ty menší pojistky,který obvod to dělá. Citovat
venomcz Odesláno 10. červen 2013 Autor Odesláno 10. červen 2013 Když jsi to tak rozepsal tak jsem si vzpoměl na dvě věci.Stahovačka v okně spolujezdce ( elektrická ) v zimě umřela . Asi jak bylo okno přimrzlé tak ho chtěla sundat a od té doby nejde . Baterie se ale vybíjela už dřív každopádně se podívám jestli nemá odběr ten motor . Co se týká ventilátoru tak už od té doby co auto má , nefunguje ventilátor na rychlost 1-2-3 pouze na 4 čili nejsilnější . Ostatní rychloti nefungujou . Takže je možné že tam bude zádrhel ? Nic takového jsem v životě nespravoval a nevím kde jsou nějáké odpory apod na ovládáni síly ventilátoru. Citovat
Guest servisman Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 asi myslíš ventilátor topení koukni jsem Citovat
venomcz Odesláno 13. červen 2013 Autor Odesláno 13. červen 2013 tak jsem přepájel pojistku u předřadného odporu a nejde to . Nejspíš jak jsem pájel , tak jsem jí zabil . Zkusím tam dát druhou a při pájení jí chladit . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.