Marcel00 Odesláno 28. červen 2013 Odesláno 28. červen 2013 myslim si ze ti chceli dat podpisat prehlasenie ze ich pouzijes pre vlastnu potrebu a nebudes ich predavat. inak som soken, by ma to nenapadlo ani vo sne ze toto sa moze stat. trocha ot, ale okuliare by ma fakt nenapadlo z ciny kupovat... Citovat
odee Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 To Ovec: Proč ne? Brouzdáš po Ebay, najdeš Raybany za super cenu a objednáš, odkud sou zrovna neřešíš Jinak souhlas s Tebou v tom, že to asi bude stát na nějakým papíru. Šel bych tam, bo si myslím, že nějaký nebezpečí nehrozí, otázka je, kdo pak zaplatí náklady na cestu, ušlou mzdu, atd. když to vyjde třeba dráž než celý brejle [upravil dne 29/6/13 09:15 od odee] Citovat
KapriQ Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 Neviem ako to je presne v tomto pripade, ale mne zadrzali tiez colnici balik, relana hodnota bola cca 40€ + . Postup je asi taky ze domov ti pride od nich oznam, ze ti zadrzali taku a taku vec za ucelom colneho konania, a chcu po tebe aby si im ukazal doklad o kupe, proste nejaky doklad akym sposobom si to nadobudol. (Cize v mojom pripade paypal screen) Su 2 sposoby ako to mozes riesit. 1. OSOBNE 2. Pisomne V mojom pripade som tam bol osobne, ukazal doklad, bla bla... zaplatil som DPH z tej ceny a 3,50 alebo kolko to bolo nasej uzasnej Slovenskej Poste (Za manipulaciu tovaru...) Odporucim ti , ak mas ten papier co ti prisiel , mas tam adresu kam poslat tieto veci, nemusis sa tam dostavit osobne pretoze to nie je podmienka, nedavno som objednaval tiez xy veci \"Fake\" ako hodinky / okuliare / ... a zatial mi to nezadrzali, ale ked to mas pre vlastnu potrebu, a nie za ucelom zarobku, tak ich po tom moze byt prd. Netreba sa nechat odbit. Citovat
odee Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 Asi tak, řešil bych to, ale ne kvůli těm pár éčkám, co Tě to stálo, ale kvůli principu. Já sem si něco koupil, zaplatil, tak mi to prostě nemá nikdo právo brát. Jestli chtějí zaplatit DPH, OK, ale ne, že Ti bude někdo nesmyslně vyhrožovat, to se fakt posrali v kině... Citovat
Marcel00 Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 ...to se fakt posrali v kině... :D:D:D Citovat
Marcel00 Odesláno 7. červenec 2013 Odesláno 7. červenec 2013 http://www.topky.sk/cl/10/1354818/Netradicny-ulovok-colnikov--Kabelka-z-pytona-za-vyse-2-tisic-dolarov Citovat
Y2K Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 Neviem ako to je presne v tomto pripade, ale mne zadrzali tiez colnici balik, relana hodnota bola cca 40€ + . Postup je asi taky ze domov ti pride od nich oznam, ze ti zadrzali taku a taku vec za ucelom colneho konania, a chcu po tebe aby si im ukazal doklad o kupe, proste nejaky doklad akym sposobom si to nadobudol. (Cize v mojom pripade paypal screen) Su 2 sposoby ako to mozes riesit. 1. OSOBNE 2. Pisomne V mojom pripade som tam bol osobne, ukazal doklad, bla bla... zaplatil som DPH z tej ceny a 3,50 alebo kolko to bolo nasej uzasnej Slovenskej Poste (Za manipulaciu tovaru...) Odporucim ti , ak mas ten papier co ti prisiel , mas tam adresu kam poslat tieto veci, nemusis sa tam dostavit osobne pretoze to nie je podmienka, nedavno som objednaval tiez xy veci \"Fake\" ako hodinky / okuliare / ... a zatial mi to nezadrzali, ale ked to mas pre vlastnu potrebu, a nie za ucelom zarobku, tak ich po tom moze byt prd. Netreba sa nechat odbit. toto som spravil... nasledne mi prisiel email ze to je falzifikat a dalej som mal postupovat ako som popisal vyssie.... tiez to chcem nie kvoli peniazom ale principu osobne sa tam trepat nemam kedy Citovat
KapriQ Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 To nechapem, ale myslim ze by im malo stacit toto riesit pisomne je blbost ist pre to do BA nie ? Ked je niekto z KE tak ho poslu do BA ? Skus tam zavolat, nejak sa nato popytat, a hlavne povedat ze za tovar si zaplatil , mas ho pre vlastnu potrebu, a co chcu zaplatis sekom a hotovo... Myslim ze by to tak malo ist, daj vediet ako si dopadol - drzim palec Citovat
Y2K Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 nejde to...volal som tam, bolo mi povedane to co som napisal vyssie, pre istotu zopakujem: 1. Prisiel mi list ze mi zadrzali zasielku a ze mam poskytnut vysku platby, poskytol som emailom 2. Nasledne mi prisiel list, ze zadrzana zasielka je falzifikat a ze sa mam dostavit osobne jedine, nebolo vysvetlene preco 3. Tak som tam volal...kde mi bolo povedane ze mam prist podpisat papier ze chcem tovar aj ked sa preukaze falzifikat, ale to ma zavazuje k tomu, ze tovar postupia sudnej expertize a tak ked dokaze ze ozaj to je falzifikat ze budem obvineny ako dovozca falzifikatov a bla bla a hrozi mi financna pokuta do vysky 5000 E ! Samozrejme musim hradit ulozenie zasielky na colnici (tusim 20 E mesacne ci ako) a sudne vydavky Potom mam moznost odmietnut zasielku a ta bude odoslana odosielatelovi Tak teraz radte Citovat
KapriQ Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 Tak to je docela huste potom. A ked si volal, si sa nepytal preco iba osobne ? A mas moznost tu zasielku odmietnut ? Citovat
Y2K Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 ano mam moznost ju odmietnut a osobne pre ten podpis Citovat
KapriQ Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 Ja by som ti asi iba poradil to proste odmietnut, a ten, ktory ti to vlastne posielal, mu to pride naspat a nech ti vrati peniaze. Myslim ze najjednoduchsie riesenie a nemal by s tym byt problem. Citovat
Y2K Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 bohuzial ten co mi to poslal mi peniaze neposle pretoze ma u seba napisane ze nezodpoveda za skody sposobene mimo jeho krajiny a bla bla takze nemam ani peniaze, ani tovar keby som si objednal cosi za 5 000 tak co? nechapem to proste PS: Tie okuliare potrebujem [upravil dne 8.7.2013 12:27 od Y2K] Citovat
KapriQ Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 Hmm chapem Ta, ale to je potom pruser . Tak to teda fakt uz neviem :/ ... Ja som si proste myslel, ze ked to ma clovek pre svoju potrebu, tak by to malo byt ok, ale ako vidim tak nie Citovat
Y2K Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 to som si myslel aj ja.... a proste nechapem ako moze dakto (colnica - stat) proste mnou zaplateny tovar zastavit a sposobit mi takto skodu Citovat
Marcel00 Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 mas proste smolu, na to su zakony a je zakazane objednavat a dovazat falzifikaty... dokonca i urcity tovar je proste zakazany objednavat. dokaz ze sa nejedna o falzifikat a oni ti tovar proste vydaju. a kto vynahradi skodu danej znacke ? uz len tym ze si si objednal falzifikat si poskodil dobre meno danej znacke. taketo znacky su proste chranene v ramci celeho sveta hlavne europy a chrania si tak zazemie ako sa len da. proste smola, zmier sa s tym... asi link kde si tovar objednal sem nedas vsak ? [upravil dne 8/7/13 13:34 od Marcel00] Citovat
Y2K Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 nedam lebo uz neexistuje ja to chapem zakony a tak...ale proste aka ochrana spotrebitela? ja som nevedel a ani netusil ze to je falzifikat alebo cosi podobne, proste inzerat bol okuliare, dobra cena, co ja mam co riesit ja to kupujem nie predavam.... zmierit sa s tym nezmierim, o peniaze mi nejde ale o princip...uz chapem vsetkych co odchadzaju zit z SK do cudziny Citovat
Marcel00 Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 v cudzine by sa ti stalo to iste... takze to nieje o tom ze si na SK... ochrana spotrebitela? bud rad, lebo keby si nosil necertifikovane a flaosne okuliare, ktore ani nemaju UV ochranu zraku tak by si si na slnku znicil sietnicu oci... takze v konecnom dosledku bud rad... Citovat
Y2K Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 blbost...tie okuliare vyraba ten isty clovek...akurat ze mimo znacky im dokazu kusy uchadzat... takze s tymto na mna nechod a aj keby...toto nie je o tom principe ale nieco ine PS: podobne okuliare uz mam dlho, a daval som ich testovat a vsetko splnaju ako maju Citovat
KapriQ Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 Treba to iba brat ako skusenost, uz s tym nic nespravis. A toto by bol ten najmensi dovod, preco odist z SR .. ale to je uz ina debata Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.