Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

cau,mam peugeot 306 1.6i 65kw rok 96 a pri pohledu na motor,zezadu skrtici klapky je nejaky snimac-bili,a pod nim je jeste jeden-cerny,drzi ho jeden sroubek-nevite k cemu to tam je a jak se to jmenuje? a kolisaji mi otacky,krokovy motorek jsem nenasel,nevite co vymenit? a jeste bych potreboval poradit jakou lambdu tam dat novou-dyztak odkaz... diky moc

Odesláno

Namiesto krokového motorku tam máš asi volnobežný vzduchový ventil, ten by sa mal nachádzať v blízkosti sacích parohov zo zadnej strany motora. Môžeš buď kúpiť nový, alebo ho skúsiť vyčistiť.

Podľa popisu to čo spomínaš bude MAP senzor (manifold absolute pressure sensor), v podstate odvádza do RJ informácie o tlaku nasávaného vzduchu. Ak ho odpojíš, mal by skapať motor, čiže sa dá keď tak zmerať. Lambdu predpísanú, nájdeš podľa typu auta a motora na nejakých shopoch so súčiastkami.

Odesláno

tak jsem to zkoumal a ten MAP mam v rohu motoroveho prostoru na strane spolujezdce,vede do nej tenka hadicka...

krokovy motorek nemam,ale je tam ten ventil jak rikas-vedou do nej 2hadice a je na takovem gumovem pouzdre za parohama...

to cidlo co furt nevim k cemu je,je hned pod potenciometrem... na konci ma kovovou kulatou plosku a cely to drzi jeden sroubek... je mozny ze je to blok ohrivace? nevis k cemu to je? nebo co to presneji je?

Odesláno

To čidlo o kterém píšeš by měl být blok ohřívače vzduchu (viz obrázek). Jinak problém s otáčkama řeším aktuálně taky, u mě to dělá čidlo teploty nasávaného vzduchu (po odpojení konektoru jsou otáčky v normálu). Zkus ho vyčistit třeba to pomůže, pokud ne tak bych zkusil právě čidlo chladící kapaliny jak už někdo psal. Přeju hodně štěstí :papa

schemaz.png

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...