Black306 Odesláno 19. květen 2013 Odesláno 19. květen 2013 cau,mam peugeot 306 1.6i 65kw rok 96 a pri pohledu na motor,zezadu skrtici klapky je nejaky snimac-bili,a pod nim je jeste jeden-cerny,drzi ho jeden sroubek-nevite k cemu to tam je a jak se to jmenuje? a kolisaji mi otacky,krokovy motorek jsem nenasel,nevite co vymenit? a jeste bych potreboval poradit jakou lambdu tam dat novou-dyztak odkaz... diky moc Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 19. květen 2013 Odesláno 19. květen 2013 Namiesto krokového motorku tam máš asi volnobežný vzduchový ventil, ten by sa mal nachádzať v blízkosti sacích parohov zo zadnej strany motora. Môžeš buď kúpiť nový, alebo ho skúsiť vyčistiť. Podľa popisu to čo spomínaš bude MAP senzor (manifold absolute pressure sensor), v podstate odvádza do RJ informácie o tlaku nasávaného vzduchu. Ak ho odpojíš, mal by skapať motor, čiže sa dá keď tak zmerať. Lambdu predpísanú, nájdeš podľa typu auta a motora na nejakých shopoch so súčiastkami. Citovat
Black306 Odesláno 22. květen 2013 Autor Odesláno 22. květen 2013 tak jsem to zkoumal a ten MAP mam v rohu motoroveho prostoru na strane spolujezdce,vede do nej tenka hadicka... krokovy motorek nemam,ale je tam ten ventil jak rikas-vedou do nej 2hadice a je na takovem gumovem pouzdre za parohama... to cidlo co furt nevim k cemu je,je hned pod potenciometrem... na konci ma kovovou kulatou plosku a cely to drzi jeden sroubek... je mozny ze je to blok ohrivace? nevis k cemu to je? nebo co to presneji je? Citovat
Black306 Odesláno 22. květen 2013 Autor Odesláno 22. květen 2013 a nevis jak vycistit ten vevtil volnobehu? Citovat
gedu Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 tento problém som mal na 306 aj ja a nakoniec pomohlo vymeniť teplotné čidlo chladiacej kvapaliny Citovat
supicek63 Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 To čidlo o kterém píšeš by měl být blok ohřívače vzduchu (viz obrázek). Jinak problém s otáčkama řeším aktuálně taky, u mě to dělá čidlo teploty nasávaného vzduchu (po odpojení konektoru jsou otáčky v normálu). Zkus ho vyčistit třeba to pomůže, pokud ne tak bych zkusil právě čidlo chladící kapaliny jak už někdo psal. Přeju hodně štěstí Citovat
Black306 Odesláno 25. květen 2013 Autor Odesláno 25. květen 2013 ok.diky, a jak a cim se da vycistit to cidlo a ten regulacni ventil volnobehu? muzu to vzit technickym lihem? Citovat
Black306 Odesláno 25. květen 2013 Autor Odesláno 25. květen 2013 kde se da koupit novej ventil volnobehu a map senzor za rozumny kacky??? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.