Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar pánové,

mám problém s chlazením na Berlingu 1,9D DW8 - nespouští mi sahary. Snažil jsem se to rozjet, ale pojistky jsou OK a sepnutí kontaktu čidla taky nepomohlo (jenom cvaklo relé). Potřeboval bych schéma zapojení toho ventilátoru, abych zjistil které pojistky a relé se týkají sahary (je na to řídící jednotka?). Pro informaci nemám klimu, na sahaře jsou 2 stejné ventilátory a pod krytkou na sahaře je 1 relé. Díky všem za rady, bo jsem nevygooglil nic konkrétního co by mi pomohlo...

Odesláno

Rozhodil jsem to a zjistil toto:

1. jeden motor byl spálený, po připojení na zdroj to skratovalo - sehnal jsem funkční a vyměnil

2. relátko jsem vyměnil za druhé a žádná změna nenastala

3. zjistil jsem že ventilátory řídí jednotka Bitron, kuchl jsem tu krabičku a plošák vypadá na pohled OK (skusím sehnat druhou)

4. pojistky jsou na pohled v pořádku, jediný problém je, že nevím která konkrétní pojistka se vztahuje na saharu a jestli je pod volantem nebo pod kapotou - hodně by mi pomohl POPIS pojistek, mám manuál od Haynes ale tam to schéma nesedí

Prosím o schéma pojistek :myslim

PS: pořád to nefunguje...

[upravil dne 12/5/13 20:24 od Biker68]

Odesláno
...hodně by mi pomohl POPIS pojistek, mám manuál od Haynes ale tam to schéma nesedí

Prosím o schéma pojistek :myslim

Na oficialnej stranke s manualmi k Peugeotom si nenasiel spravny manual?

Neviem ci som odhadol spravny rocnik tvojho auta...

post-27863-14109631233328_thumb.jpg

Odesláno

Na strance citroen.cz je sice navod k obsluze na berlingo first, ale je to pro model po faceliftu kde je pojistkova skrinka jinak nakonfigurovana..., mam rocnik 1998.

Odesláno
Takto je to na 306-kach po facelifte. Cital si? Mozno sa tam nieco uzitocne najde aj pre tvoj pripad.

Ten popis je super, ale system je rozdilny protoze jsou tam 3 relatka na sahare a ja mam jenom jedno relatko...

Prikladam fotku pro ilustraci

post-19322-14109631259204_thumb.jpg

Odesláno

Další pokračování mého příběhu...

mrknul jsem na servicebox a podle nákresu mám mít na sahaře 2 relátka, ale mám jenom to jedno...viz obrázek (2 roky jsem jezdil a chlazení fungovalo takže nepředpokládám, že by tam bylo něco kuchnuté...)

Co vy nato?

[upravil dne 15/5/13 20:21 od Biker68]

post-19322-14109631268585_thumb.jpg

Guest servisman
Odesláno

hledal jsi podle VIN ? dejj je a já ti to potvrdím či vyvrátím

Guest servisman
Odesláno

Kdysy jsem řešil svý sahary na 406 nespínala pomalá rychlost a nakreslil jsem si schéma , pak jsem jen zkusil propojit zda běží či ne a hledal tak závadu . zde přikládám schématko

Odesláno

Díky za podklady, pořád ale nechápu proč tam mám jenom 1 relé, když tam mají být podle SB 3 kusy. Když jsem měnil motor ventilátoru, tak bych si určitě všimnul že tam jsou neobsazené patice na relátka, protože jsem kontroloval i to relé...

Odesláno

Ten popis je super, ale system je rozdilny protoze jsou tam 3 relatka na sahare a ja mam jenom jedno relatko...

Podla fotky tvojho auta vyzera drziak sahar velmi podobne ako na 306-ke, navyse to aj podla vin vysera, ze tam skutocne mas mat 3 relatka...

Potom by ten popis z 306-ky mohol sediet aj pre tvoje auto.

Odesláno
Kdysy jsem řešil svý sahary na 406 nespínala pomalá rychlost a nakreslil jsem si schéma , pak jsem jen zkusil propojit zda běží či ne a hledal tak závadu ....

Takze to vyzera, ze minimalne niektore rocniky a motory 406-tiek to maju zapojene obdobne ako som popisoval pre 306-ky

Odesláno

Tady je schéma, které mi dali přímo v Peugeot autorizovaném servisu na základě VIN kódu. Nechápu potom jak je možné, že service box ukazuje něco odlišného...

post-19322-14109631413727_thumb.jpg

Odesláno

Preco je to v serviceboxe inak ti nevysvetlim, ale ked ti to dali v servise podla VIN, tak to hadam bude pravda, navyse to aj koresponduje s tvojim popisom.

Nevyzera to zlozito.Motory mas oba zapojene pralelne, takze by sa mali tocit len na vysoku rychlost a oba naraz. Bud mas oba vadne (co je asi menasia pravdepodobnost), alebo nedostvaju napatie a preto sa neroztocia.

Simuluj zopnutie kontaktu teplotneho spinaca v chladici a ked cvakne rele, postupne meraj, kde sa ti straca napatie (voltmetrom, ziarovkou). Sile by som nasledovne:

Aku --> poiska F3 pri motore --> vlastne rele, kontakty c. 3 a 5? (to, ze cvakne, este nemusi znamenat, ze kontakty zopnu) --> motory.

Skontroluj aj vsetky konektory, spoje, vodice...

PS: V druhom prispevku pises, ze mas BITRON, no pokial viem, ten sa daval len ak malo auto klimu. Je to BITRON na riadenie sahar? Vedel by si ho lokalizovat a vyfotit? BITRON je totiz vyrobca elektroniky do aut a nevyraba len krabicky na riadenie sahar.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Přikládám fotky umístění Bitronu pod kapotou a foto samotného modulu, fotka je málo ostrá - na krabičce je napsáno Bitron GF10. Jinak ty ventilátory mám na 100% funkční, zkoušel jsem je napojit přímo na baterku, takže vyzkouším otestovat ty elektrické obvody.

post-19322-14109631625096_thumb.jpg

post-19322-14109631625477_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...