Biker68 Odesláno 8. květen 2013 Odesláno 8. květen 2013 Zdar pánové, mám problém s chlazením na Berlingu 1,9D DW8 - nespouští mi sahary. Snažil jsem se to rozjet, ale pojistky jsou OK a sepnutí kontaktu čidla taky nepomohlo (jenom cvaklo relé). Potřeboval bych schéma zapojení toho ventilátoru, abych zjistil které pojistky a relé se týkají sahary (je na to řídící jednotka?). Pro informaci nemám klimu, na sahaře jsou 2 stejné ventilátory a pod krytkou na sahaře je 1 relé. Díky všem za rady, bo jsem nevygooglil nic konkrétního co by mi pomohlo... Citovat
Biker68 Odesláno 12. květen 2013 Autor Odesláno 12. květen 2013 Rozhodil jsem to a zjistil toto: 1. jeden motor byl spálený, po připojení na zdroj to skratovalo - sehnal jsem funkční a vyměnil 2. relátko jsem vyměnil za druhé a žádná změna nenastala 3. zjistil jsem že ventilátory řídí jednotka Bitron, kuchl jsem tu krabičku a plošák vypadá na pohled OK (skusím sehnat druhou) 4. pojistky jsou na pohled v pořádku, jediný problém je, že nevím která konkrétní pojistka se vztahuje na saharu a jestli je pod volantem nebo pod kapotou - hodně by mi pomohl POPIS pojistek, mám manuál od Haynes ale tam to schéma nesedí Prosím o schéma pojistek PS: pořád to nefunguje... [upravil dne 12/5/13 20:24 od Biker68] Citovat
miroja Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Takto je to na 306-kach po facelifte. Cital si? Mozno sa tam nieco uzitocne najde aj pre tvoj pripad. Citovat
miroja Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 ...hodně by mi pomohl POPIS pojistek, mám manuál od Haynes ale tam to schéma nesedí Prosím o schéma pojistek Na oficialnej stranke s manualmi k Peugeotom si nenasiel spravny manual? Neviem ci som odhadol spravny rocnik tvojho auta... Citovat
miroja Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Este druha cast poistiek v kabine ... Citovat
Biker68 Odesláno 13. květen 2013 Autor Odesláno 13. květen 2013 Na strance citroen.cz je sice navod k obsluze na berlingo first, ale je to pro model po faceliftu kde je pojistkova skrinka jinak nakonfigurovana..., mam rocnik 1998. Citovat
Biker68 Odesláno 14. květen 2013 Autor Odesláno 14. květen 2013 Takto je to na 306-kach po facelifte. Cital si? Mozno sa tam nieco uzitocne najde aj pre tvoj pripad. Ten popis je super, ale system je rozdilny protoze jsou tam 3 relatka na sahare a ja mam jenom jedno relatko... Prikladam fotku pro ilustraci Citovat
Biker68 Odesláno 15. květen 2013 Autor Odesláno 15. květen 2013 Další pokračování mého příběhu... mrknul jsem na servicebox a podle nákresu mám mít na sahaře 2 relátka, ale mám jenom to jedno...viz obrázek (2 roky jsem jezdil a chlazení fungovalo takže nepředpokládám, že by tam bylo něco kuchnuté...) Co vy nato? [upravil dne 15/5/13 20:21 od Biker68] Citovat
Guest servisman Odesláno 15. květen 2013 Odesláno 15. květen 2013 hledal jsi podle VIN ? dejj je a já ti to potvrdím či vyvrátím Citovat
Biker68 Odesláno 16. květen 2013 Autor Odesláno 16. květen 2013 hledal jsi podle VIN ? dejj je a já ti to potvrdím či vyvrátím Je to dle VINu, ale pro jistotu to mužeš zkontrolovat VIN: VF7MFWJZF65261730 Citovat
Guest servisman Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 máš míti 3 relátka poz.8 2 kusy a poz.7 1 kus Citovat
Guest servisman Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 Kdysy jsem řešil svý sahary na 406 nespínala pomalá rychlost a nakreslil jsem si schéma , pak jsem jen zkusil propojit zda běží či ne a hledal tak závadu . zde přikládám schématko Citovat
Biker68 Odesláno 17. květen 2013 Autor Odesláno 17. květen 2013 Díky za podklady, pořád ale nechápu proč tam mám jenom 1 relé, když tam mají být podle SB 3 kusy. Když jsem měnil motor ventilátoru, tak bych si určitě všimnul že tam jsou neobsazené patice na relátka, protože jsem kontroloval i to relé... Citovat
miroja Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Ten popis je super, ale system je rozdilny protoze jsou tam 3 relatka na sahare a ja mam jenom jedno relatko... Podla fotky tvojho auta vyzera drziak sahar velmi podobne ako na 306-ke, navyse to aj podla vin vysera, ze tam skutocne mas mat 3 relatka... Potom by ten popis z 306-ky mohol sediet aj pre tvoje auto. Citovat
miroja Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Kdysy jsem řešil svý sahary na 406 nespínala pomalá rychlost a nakreslil jsem si schéma , pak jsem jen zkusil propojit zda běží či ne a hledal tak závadu .... Takze to vyzera, ze minimalne niektore rocniky a motory 406-tiek to maju zapojene obdobne ako som popisoval pre 306-ky Citovat
Biker68 Odesláno 24. květen 2013 Autor Odesláno 24. květen 2013 Tady je schéma, které mi dali přímo v Peugeot autorizovaném servisu na základě VIN kódu. Nechápu potom jak je možné, že service box ukazuje něco odlišného... Citovat
miroja Odesláno 27. květen 2013 Odesláno 27. květen 2013 Preco je to v serviceboxe inak ti nevysvetlim, ale ked ti to dali v servise podla VIN, tak to hadam bude pravda, navyse to aj koresponduje s tvojim popisom. Nevyzera to zlozito.Motory mas oba zapojene pralelne, takze by sa mali tocit len na vysoku rychlost a oba naraz. Bud mas oba vadne (co je asi menasia pravdepodobnost), alebo nedostvaju napatie a preto sa neroztocia. Simuluj zopnutie kontaktu teplotneho spinaca v chladici a ked cvakne rele, postupne meraj, kde sa ti straca napatie (voltmetrom, ziarovkou). Sile by som nasledovne: Aku --> poiska F3 pri motore --> vlastne rele, kontakty c. 3 a 5? (to, ze cvakne, este nemusi znamenat, ze kontakty zopnu) --> motory. Skontroluj aj vsetky konektory, spoje, vodice... PS: V druhom prispevku pises, ze mas BITRON, no pokial viem, ten sa daval len ak malo auto klimu. Je to BITRON na riadenie sahar? Vedel by si ho lokalizovat a vyfotit? BITRON je totiz vyrobca elektroniky do aut a nevyraba len krabicky na riadenie sahar. Citovat
Biker68 Odesláno 4. červen 2013 Autor Odesláno 4. červen 2013 Přikládám fotky umístění Bitronu pod kapotou a foto samotného modulu, fotka je málo ostrá - na krabičce je napsáno Bitron GF10. Jinak ty ventilátory mám na 100% funkční, zkoušel jsem je napojit přímo na baterku, takže vyzkouším otestovat ty elektrické obvody. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.