xmtmx Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Prosim o radu!!! Cidla na dia jsou v poradku i vsechno funguje ale jen na malou vzdalenost tak 20 cm zrychleni pipani taky jde.. A kdyz si v dia udelam zobrazeni auticka na rt3 tak mi to tam ukazuje jen stred! A spatne kraje vubec... Citovat
bart.lbc Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Tažný tomu nevadí spíš velká vrstva laku to jo. Detekce je prováděna prostřednictvím membrány s velkou citlivostí. Citlivost membrány může být narušena nevhodnou povrchovou úpravou. V takovém případě je detekce nepřesná nebo vůbec nefunguje. 2. Základní informace 2.1. Vozidla vybavená nenalakovanými snímači detekce překážek Nenalakované snímače nesmí být nikdy lakovány. V případě opravy laku na nárazníku demontovat nebo zakrýt snímače detekce překážek. 2.2. Vozidla vybavená nalakovanými snímači detekce překážek URGENTNÍ : Aby nebyla detekce překážek nepřesná nebo vyřazená z činnosti, musí být speciální snímače detekce překážek (k nalakování) opatřeny vrstvou laku s minimální tloušťkou. Tloušťka přesahující 120 mikrometrů způsobí funkční anomálie : Absence detekce Chybná indikace pro řidiče 3. Nalakování 3.1. Nový díl Nové nárazníky a snímače detekce překážek (k nalakování) mají přípravu pro přímé nanesení vrchního nátěru. Nové snímače detekce překážek jsou dodávány s vrstvou základního nátěru o tloušťce 25 mikrometrů. 3.2. Nalakování nového snímače detekce překážek Nalakovat odděleně snímače detekce překážek a nárazník. Před nanášením laku odmastit plochu utěrkou napuštěnou odmašťovačem. Osušit suchou utěrkou. POZOR : Nepoužívat agresivní ředidlo, které by mohlo způsobit rozpuštění základního nátěru. 3.3. Jednovrstvý lak Lak hes (s vysokým obsahem sušiny): nanést jednu vrstvu laku. Lak medium solid: nanést 2 vrstvy laku. 3.4. Dvouvrstvý lak Barevná báze : Nanést 1 až 3 vrstev laku v závislosti na krycí schopnosti barevného odstínu. Lak : Nanést jedinou vrstvu v případě laku s vysokým obsahem sušiny Nanést slabé vrstvy v případě standardního laku Při nanášení vrchního laku zabránit místům s tlustou vrstvou a steklým lakem POZOR : Oprava laku na nárazníku ; Nikdy nenanášet novou vrstvu laku na snímač, který je již opatřen vrchní vrstvou ; Před nanášením laku demontovat nebo zakrýt snímače detekce překážek. 4. Závady způsobující poruchy funkce snímačů detekce překážek Steklý lak nebo příliš tlustá vrstva laku na membráně. Přítomnost steklého laku v obvodové drážce membrány. Deformace membrány. Deformace nárazníku, která má za následek změnu orientace snímače detekce překážek. 5. Odstranění závad laku nalakovaného snímače detekce překážek URGENTNÍ : Vyvarovat se zesílení tloušťky filmu laku na membráně. Oprava laku s obroušením může být provedena jen při silném zmenšení tloušťky existujícího nátěru. Nikdy neodbrousit lak až na membránu. Nanést slabou vrstvu krycího nátěru. 6. Kontrola Zkontrolovat činnost snímačů detekce překážek s pomocí přístroje DIAG 2000. [upravil dne 2/6/13 19:26 od bart.lbc] Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 Ahoj. Nefungujou mi senzory, a chyba je v jednom z čidel. Mám možnost koupit zde na klubu čidlo s označenim PSA 96 638 215 779Q, Ale moje čidlo má označení PSA 96 509 352 77XL. Chtěl bych ze zeptat zda bude to čidlo u mě fungovat. Dále si nevim rady, když koupim čidlo s jinou barvou, zda bude stačit přendat barevnou část z mého čidla na to nové. Aby pak vůbec fungovalo. Děkuji! ps: Tak nějak tušim že mi to nikdo neřekne, tak mi aspon poradte, jestli nebude problém ve funkčnosti, když u nového čidla zaměnim ten barevnej kus z mého nefunčního [upravil dne 15/11/13 12:41 od Chozeluizskuner] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.