Jump to content

RECEPT NA MINIMAXOVI KRKONOŠSKÉ HERMOUŠE


Guest minimaxa
 Share

Recommended Posts

Guest minimaxa

Minimaxův Krkonošský Hermelín, aneb jak zaručit zdravé trávení těla lidského

K přípravě těchto lahodných nakládaných Hermelínů budete zaručeně potřebovat:

1 nádobu s těsně uzavíratelným víkem velkou cca 3L

8 kusů Hermelína

1 litr rostlinného stolního oleje

2 velké cibule

1 pytlík ostřejšího grilovacího koření

20 stroužků česneku

1 sklenku ostrých malých feferonek v sladkokyselém nálevu

1 sklenku nepálivých feferonek tzv. Beraních rohů v sladkokyselém nálevu

1 chilli omáčka červená

a to nejdůležitější, co tvoří tu velmi příjemnou a výraznou chu?:

1 pytlík PROVENSÁLSKÝCH BYLINEK (doporučuji od firmy KOTÁNYI)

Příprava:

Koupené hermelíny na plocho rozkrojíme na polovinu, cibule nakrájíme na kolečka, stroužky česneku nakrájíme na půlky.

Na dno nádoby položíme pár koleček cibule, trochu česneku, feferonky, beraní rohy, zasypeme grilovacím kořením, provensálskými bylinkami a položíme první vrstvu půlek hermelínů, které pokládáme vždy řezanou stranou nahoru. Hermelín zakápneme chilli omáčkou, zasypeme gril. kořením, provensálskými bylinkami a zalijeme olejem.

Položíme opět cibuli, česnek, feferonky, rohy, gril. koření, provensálské bylinky a pokládáme další vrstvu půlek Hermelínů. Zakápneme chilli, zasypeme gril. kořením a zase dolijeme olejem.

Takto pokračujeme až je nádoba plná pokud možno až po okraj zalitá olejem. Je nutné, aby grilovací koření bylo dostatečně slané, protože sůl zajiš?uje sterilizaci nálevu. Nádobu zakryjeme těsným víkem, položíme na nízký talíř a uložíme na 14 dní do lednice.

Naložené Hermelíny NESMÍ začít kvasit (bublat), jinak je s nimi brzy ámen. Pokud zkvasí, nedají se jíst (je z nich na jazyku cítit palčivá chu?) a doporučuji vyhodit je.

Všem Vám přeji dobrou chu? a mnoho zdaru při nakládání:papa

Minimaxa

P1010003.jpg

Link to comment
Share on other sites

chtělo by to nějaký částicový urychlovač 14 dní je dlouhá doba pro mlsouny a dívat se několikrát denně jak to zraje je obrovské pokušení, ale pokusím se. jsem zvjedav kvůli čemu bylo tolik povyku:roll

Link to comment
Share on other sites

Guest MilaS

To jsem rád, že už to není tajemství, rád tento recept vyzkouším, je podobný tomu, který používám, jen tam nedávám cibuli a místo provensálského koření (složení neznám) používám čerstvý jemně nasekaný tymián + rozmarýn, celý bobkový list a tříbarevný drcený pepř. Většinou mi to v lednici zraje týden, víc fakt nevydržím (za chvíli jdu načnout sklenici) :D.

Link to comment
Share on other sites

Guest MilaS
Původně zaslal: Butch

Tak už je mám v lednici, uvidime za pár dní jak to dopadne:aut

Tak schválně - vydrží těch čtrnáct dní zrát? :myslim:bojim

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

bylo to 13 dní a jsem trochu zklamaný, ale je to tím že jsem masožravec,

jsou pěkně navonění a i ta zelenika je fajn, je to kořeněný, ale ne zase tak ostrý aby se to nedalo vychutnat, taková čerstvá houstička s máslem hermouškem, cibulí a feferonkou - dost dobrá svačinka, a když se to zalije pivíčkem tak věřte že podruhý to 14 dní nezraje :super

takže další kolo budou utopenci jak bylo naznačeno v jiném příspěvku.:papa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...