Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stěrače

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

chtěl bych se zeptat jestli se u 406ky dá vyměnit u stěračů jen gumička a nebo se musí vyměnic celé ramínko.

A ještě jeden blbější dotaz. Jak se dají zvednout stěrače?

Se sklovenou i odklopenou haupnou to nejde. Jde to vůbec?:myslim

Dík za pomoc

Odesláno

Minulej tejden jsem se s tim trápil asi 4 hodiny. Ke konci jsem už zvažoval i možnost rozmlátit čelní sklo a ty ramínka vyměnit odtud. :D:D:D

Jde to, ale strašně blbě. Tím myslim výměnu ramínek. Když už budeš mít dole ramínka, je celkem zbytečný měnit jen gumy. Je to hrozná piplačka a moje zkušenost je taková, že ty gumičky moc nevydržej. :papa

Odesláno
Původně zaslal: komisar

Původně zaslal: Operator

Minulej tejden jsem se s tim trápil asi 4 hodiny. Ke konci jsem už zvažoval i možnost rozmlátit čelní sklo a ty ramínka vyměnit odtud. :D:D:D

Jde to, ale strašně blbě. Tím myslim výměnu ramínek. Když už budeš mít dole ramínka, je celkem zbytečný měnit jen gumy. Je to hrozná piplačka a moje zkušenost je taková, že ty gumičky moc nevydržej. :papa

nevím já pokud jsem měnil jen kompletní stěrače za nové tak za 5 minut jsem měl oba vyměněné.Nevím co jsi dělal ty 4 hodky???:myslimže by zkušenosti :super

:D:D:D To je úplně jednoduchý vysvětlení. Páč jsem blb, koupil jsem levnější stěrače v Hypernově (vždycky jsem s nima byl spokojenej) a on milej výrobce Filson tak trochu změnil design těch stěračů a zejména pak ty úchytky, který mi tam prostě nešly a nešly narvat. A protože francouzi jsou blbci a neuměj udělat wodklápěcí stěrač, tak jsem tam byl wohnutej jak bukvice. Když už jsem to konečně nandal, neseděl mi zase po celý ploše skla, takže otočit a celý znova abych zjistil, že ani tak to nepříléhá. Pak jsem zkoušel vyměňovat jen gumičky, ale akorát jsem zkurvil 2 stěrače naráz (původní a 1 novej). Nakonec to ale vyšlo a stírám jak o život. Jo a stěrač jsem nemohl sundat páč jsem u sebe jak na potvoru neměl vhodnej klíč a jelikož bylo pod mrakem, nechtělo se mi jet bez jednoho stěrače shánět klíč jinej. To? vše. Kdybych věděl, že sada Valea stojí 400 neváhám ani minutu. Myslel jsem, že jsou o hodně dražší a to se mi zdálo zbytečný, když jsem s Filsonama byl vždycky spokojenej a šly tam montnout bez problémů. :papa

Odesláno

Teda cumim co je vsechno mozne -- Ty kdyz menis sterace tak na to potrebujes KLIC?!?! :o:o

A to ze nejdou odklopit sterace od skla neznamena, ze nejdou lehce vymenit -- co budete rikat a psat az budete menit ramena steracu? Je to na kuzelovitem tisic hranu a bez stahovaku je to celkem pakarna.

Ale jak tu uz kdosi psal - asi je to o zkusenostech :aut

Odesláno
Původně zaslal: Sepp

Teda cumim co je vsechno mozne -- Ty kdyz menis sterace tak na to potrebujes KLIC?!?! :o:o

A to ze nejdou odklopit sterace od skla neznamena, ze nejdou lehce vymenit -- co budete rikat a psat az budete menit ramena steracu? Je to na kuzelovitem tisic hranu a bez stahovaku je to celkem pakarna.

Ale jak tu uz kdosi psal - asi je to o zkusenostech :aut

Až je někdy budu měnit, už budu chytřejší, neboj...

Odesláno

2Operator: Taky jsem asi pred pul rokem koupil sterace v jakymsi supermaketu. A takovej ten ohebnej plast kterym drzi sterac k tomu ramenu taky nesedel. Tak jsem ho sundal a nasadil jsem tam ten ze staryho sterace. Sterac sedel na skle bez problemu. ;)

Odesláno

Seppe, ty taky pořád wotravuješ s tim klíčem. Vysvětlim ti to následovně. Jelikož už jsem z toho byl na prášky, uvažoval jsem, že sundám celej stěrač abych, když už to ti kokoti francouzský neuměj udělat odklápěcí, nasadil to ramínko klidu, vsedě, v autě a né opřenej jak hovado bachorem o blatnik.

Když jsem před časem vyměňoval taky ramínko před řidičem, šlo to úplně v poho. Ale jak jsem psal, ten výrobce Filson tam asi udělal nějakej zlepšovák, takže mi to teď nešlo. A když už jsem to měl koupený, tak jsem to nechtěl jen tak vzdát. Už jasný? :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...