Guest andy99 Odesláno 16. červenec 2005 Odesláno 16. červenec 2005 Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli se u 406ky dá vyměnit u stěračů jen gumička a nebo se musí vyměnic celé ramínko. A ještě jeden blbější dotaz. Jak se dají zvednout stěrače? Se sklovenou i odklopenou haupnou to nejde. Jde to vůbec? Dík za pomoc Citovat
Operator Odesláno 18. červenec 2005 Odesláno 18. červenec 2005 Minulej tejden jsem se s tim trápil asi 4 hodiny. Ke konci jsem už zvažoval i možnost rozmlátit čelní sklo a ty ramínka vyměnit odtud. :D:D Jde to, ale strašně blbě. Tím myslim výměnu ramínek. Když už budeš mít dole ramínka, je celkem zbytečný měnit jen gumy. Je to hrozná piplačka a moje zkušenost je taková, že ty gumičky moc nevydržej. Citovat
Operator Odesláno 18. červenec 2005 Odesláno 18. červenec 2005 Původně zaslal: komisar Původně zaslal: Operator Minulej tejden jsem se s tim trápil asi 4 hodiny. Ke konci jsem už zvažoval i možnost rozmlátit čelní sklo a ty ramínka vyměnit odtud. :D:D Jde to, ale strašně blbě. Tím myslim výměnu ramínek. Když už budeš mít dole ramínka, je celkem zbytečný měnit jen gumy. Je to hrozná piplačka a moje zkušenost je taková, že ty gumičky moc nevydržej. nevím já pokud jsem měnil jen kompletní stěrače za nové tak za 5 minut jsem měl oba vyměněné.Nevím co jsi dělal ty 4 hodky???že by zkušenosti :D:D To je úplně jednoduchý vysvětlení. Páč jsem blb, koupil jsem levnější stěrače v Hypernově (vždycky jsem s nima byl spokojenej) a on milej výrobce Filson tak trochu změnil design těch stěračů a zejména pak ty úchytky, který mi tam prostě nešly a nešly narvat. A protože francouzi jsou blbci a neuměj udělat wodklápěcí stěrač, tak jsem tam byl wohnutej jak bukvice. Když už jsem to konečně nandal, neseděl mi zase po celý ploše skla, takže otočit a celý znova abych zjistil, že ani tak to nepříléhá. Pak jsem zkoušel vyměňovat jen gumičky, ale akorát jsem zkurvil 2 stěrače naráz (původní a 1 novej). Nakonec to ale vyšlo a stírám jak o život. Jo a stěrač jsem nemohl sundat páč jsem u sebe jak na potvoru neměl vhodnej klíč a jelikož bylo pod mrakem, nechtělo se mi jet bez jednoho stěrače shánět klíč jinej. To? vše. Kdybych věděl, že sada Valea stojí 400 neváhám ani minutu. Myslel jsem, že jsou o hodně dražší a to se mi zdálo zbytečný, když jsem s Filsonama byl vždycky spokojenej a šly tam montnout bez problémů. Citovat
Sepp Odesláno 19. červenec 2005 Odesláno 19. červenec 2005 Teda cumim co je vsechno mozne -- Ty kdyz menis sterace tak na to potrebujes KLIC?!?! :o A to ze nejdou odklopit sterace od skla neznamena, ze nejdou lehce vymenit -- co budete rikat a psat az budete menit ramena steracu? Je to na kuzelovitem tisic hranu a bez stahovaku je to celkem pakarna. Ale jak tu uz kdosi psal - asi je to o zkusenostech Citovat
Operator Odesláno 21. červenec 2005 Odesláno 21. červenec 2005 Původně zaslal: Sepp Teda cumim co je vsechno mozne -- Ty kdyz menis sterace tak na to potrebujes KLIC?!?! :o A to ze nejdou odklopit sterace od skla neznamena, ze nejdou lehce vymenit -- co budete rikat a psat az budete menit ramena steracu? Je to na kuzelovitem tisic hranu a bez stahovaku je to celkem pakarna. Ale jak tu uz kdosi psal - asi je to o zkusenostech Až je někdy budu měnit, už budu chytřejší, neboj... Citovat
Tornado Odesláno 22. červenec 2005 Odesláno 22. červenec 2005 2Operator: Taky jsem asi pred pul rokem koupil sterace v jakymsi supermaketu. A takovej ten ohebnej plast kterym drzi sterac k tomu ramenu taky nesedel. Tak jsem ho sundal a nasadil jsem tam ten ze staryho sterace. Sterac sedel na skle bez problemu. Citovat
Jirkap Odesláno 22. červenec 2005 Odesláno 22. červenec 2005 Koukám, jak se teda rozjela zajímavá diskuze ohledně stěračů No už je taky potřebuji vyměnit, takže snad dle vašich návodu to půjde Citovat
Sepp Odesláno 22. červenec 2005 Odesláno 22. červenec 2005 jde to vazne jednoduse - a hlavne bez klice /stale nevim jaky to mohl pouzit/ vymena sterace je tak na deset maximalne patnact minut Citovat
Operator Odesláno 22. červenec 2005 Odesláno 22. červenec 2005 Seppe, ty taky pořád wotravuješ s tim klíčem. Vysvětlim ti to následovně. Jelikož už jsem z toho byl na prášky, uvažoval jsem, že sundám celej stěrač abych, když už to ti kokoti francouzský neuměj udělat odklápěcí, nasadil to ramínko klidu, vsedě, v autě a né opřenej jak hovado bachorem o blatnik. Když jsem před časem vyměňoval taky ramínko před řidičem, šlo to úplně v poho. Ale jak jsem psal, ten výrobce Filson tam asi udělal nějakej zlepšovák, takže mi to teď nešlo. A když už jsem to měl koupený, tak jsem to nechtěl jen tak vzdát. Už jasný? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.