Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

chilli, skleníček, teplota,mame první papricky

Recommended Posts

Odesláno

spis to vidim tak ze necham naklicit u sebe a kdyz to vzejde tak ti dam hotovou sazenicku....

Odesláno

Jeny - Díky juknu se tam ! :)

StibTo - Tak to by nevadilo, ale tak když mi tu Scratch nabídl tohle :)

Scratch - Když budeš tak hodnej, pak bys me se domluvili co bys za to chtěl :)

Odesláno

jak jsem psal na fcb Stibtovi, 2 Kc za jiffy tabletu a sazenicku z vlastniho zdroje. 0,003 Kc za vodu :D

Odesláno

tak jsem to byl zkontrolovat a vypada to, ze se mi chytne ta trinidad moruga scorpion, mam prvni klicek a nejaky jalapenos se zvedaji :)

vysadim vam ty habanera, to na zacatek bude asi stacit, ty nagy uz jsou dost wostry :)

[upravil dne 3/3/2014 11:44 od Scratch]

Guest minimaxa
Odesláno

Jen pro neznalé něco informací pro úspěšné klíčení. Papriky - všechny - klíčí dlouho. Je potřeba je dát klíčit na teplé místo, kde se nemění teplota. Není proto dobré je dát hned na okno, kde bude v noci chladněji než pres den. Do té doby, než začnou vylézat, mohou být ve tmě, ale v teple. Sejí se nehluboko, max 5mm pod substrát ;):papa

Odesláno

me teda ta moruga vylezla po 5 dnech :D

mam je v miniparnicku za oknem nad topenim a trvala teplota 22-27 stupnu, s prisvitem :)

takze se svetlem pravej opak :D

Odesláno

tak ted mam v parnicku kolem 30 a uz vetram :D

ale lezou mrchy lezou :D

to napravo u teplomeru jsou ty Morugy, to uprostred je i pro Stibta a Feellyho Habanera a to nalevo uplne jsou jalapenos :)

post-5813-14109635950602_thumb.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Jj kyti jsou za oknem, dvakrat denne poctive zavlazuji rozprasovacem :papa

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Tak letos poprvé, moc toho nevylezlo, z pěti odrůd vyklíčily 2, jalapenos a Anahaim - ty moc nevyrostly. Ale jalapenos docela dobrý. Pěstováno za oknem v paneláku. Jde se něco sníst a něco nasušit a na semínka.

a4cbfa0d37f6ab96f2e1667aa4b473ff.jpg

Odesláno

ja fotku bohuzel nemam, ale ty Morugy muzu nafotit :)

ty jsou jeste v lednici. JInak

Jalapenos mi vylezlo asi 14 stromku o vysce 1,2 metru a mam z toho asi 3 kila papricek, sklizel jsem zelene (technicka zralost, nizsi pal - na takoveto chroupani u televize) a pak cervene na nakladani s kvetakem a do sladkokyseleho nalevu :)

Habanero red savina - ty vylezly asi 4 stromky, dohromady asi 1 kilo (ale pali to tak, ze by ta sracka sloupla barvu ze silnice)

Trinidad Moruga Scorpion - 3 vylezly dva stromky ze 3 sazenicek - nasledne se mi venku povedlo vypestovat 3 papricky, a doma ted teprve vylezl prvni plod. Nicmene ma dobu zrani 3 mesice, takze nekdy v lednu snad dozraje. Jinak ty jsem zatim ani neochutnal, a asi ani nesmim (srdce), ale pali na dotek - produkuji maz na plodu pri zrani.

Foto dodam :)

Odesláno

Tak to já jsem takový stromečky přes metr vysoký za oknem neměl, uvidíme jak příští rok, zkusím pařníček a něco ke kamarádovi do skleníku. A něco zase doma za okno. Ty zelený jalapenos jsou pálivostí úplně akorát, jak říkáš, na pohodu. :) Červené jsem neměl.

Ty Anaheimy škoda, že moc nevyrostly, ale asi to budou dobrý "svině" :D. U nich taky zkusím vybrat semínka a pařníček/skleník. Už se těším, až vysadím.

A chtěl bych zkusit Rocoto, tady je o nich docela pěknej článek.

Odesláno

parnicek maj levny v ikee a nebo i obcas nejaky akce v Lidl

paprika je o tom, co ji doprejes za zeminu a prostor. V podstate ja mam jednu papriku v 16 litrovym kvetinaci a proto rostou hodne, kamos je ma taky za oknem a ma takovy maly mrchy, ale plodej taky :), jen toho ma mene. Idealni je 20 litru kvetinac na 1 sazenicku

• O 9 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Tak to trošku oživím, dneska jsme sklidili naší balkónovou úrodičku jalapenos. Nějaká sklenice z toho bude. Jak jste na tom vy?

Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk

opravena šílená velikost fotky.

post-10666-0-50394000-1441300432_thumb.j

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno

Mam neco jalapenos... neco habanero... neco moruga... a neco toho nejpalivejsiho. Ale zatim to roste. Dam foto :)

Odesláno

Ahoj chlapi , rád bych se k Vám připojil . Je tu někdo kdo by prodal semínka papriček nebo můžete mi doporučit nějáký obchod /eshop kde se dá dobře nakoupit ? Doted jsme pěstovali spíše sladké papričky ale chtěl bych zkusit habanero nebo jalapenos . Díky :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...