Peta-k Odesláno 6. leden 2013 Autor Odesláno 6. leden 2013 me se taky nic nerozsviti...napada me jedine jestli to nedela nejake cidlo ale otazka je jaky--.... Citovat
poldy Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 pod spolujazdcovym blatnikom je nadoba s aktivnym uhlim a zanou maly elektronicky ventil, pusta to vypary z nadrze do sania... bohuzial doteraz neviem kedy je otvoreny a kedy zatvoreny ... ked som mal problemy s volbobehom ja tak odpoved mechanika bola jesnoznacne nadoba s aktivnym uhlim a ventil ... samozrejme ze to bol krokovy motorcek ale jeho rada mu vraj vychadza na 90% pripadov kolisavych otacok tak to kludne moze byt ono Citovat
HanzS16 Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Já to měl ted na diagnostice a všechny hodnoty na zapalování a vstřikách byly dobrý ,ale psalo to chybu jednotky motoru závada 1320 což nevím jak si mám přebrat no nicméně kontrolka zhasla a motor běžel jak zamlada ,ale po 20km se během jízdy rozsvítila znova a všechny problémy byly zpět... Citovat
HanzS16 Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Já to měl ted na diagnostice a všechny hodnoty na zapalování a vstřikách byly dobrý ,ale psalo to chybu jednotky motoru závada 1320 což nevím jak si mám přebrat no nicméně kontrolka zhasla a motor běžel jak zamlada ,ale po 20km se během jízdy rozsvítila znova a všechny problémy byly zpět... Citovat
Peta-k Odesláno 7. leden 2013 Autor Odesláno 7. leden 2013 je pravda ze mi ten ventil kdyz je chladno cvaka je to slyset az v aute....muze to byt i tim?ale zase nekdo povidal tady na foru ze je to normalni ze to cvaka kdyz je chladno....tak nevim... Citovat
odee Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Koukám, že dost typickej problémek, ale jelikož to není nějaká extra závada, tak to nikdo moc neřešil, jinak zjistil sem, že třeba teď mi to někdy trošku cuká i za studena, ale třeba na volnoběhu sem krásně testoval, že to pochcípává, až se fakt zahřeje...Jinak tankuju z 90 procent na Shell, zbytek OMV a jen výjmečně jinde. Já sem to zatim neřešil nijak moc, ktome vyzkoušení zkrácení sání a vyčištění všeho okolo vzduchu, ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc ve mě hlodá, že by to mohlo být i menším množstvím benzínu, ale viděl bych to spíš na nějakou chybu v elektronice dávkování, než mechanickej problém, protože když vypnu klíček a zase ho nahodim, tak chvilku jede fajn, stejně tak, když prošlápnu plyn. A zrovna včera sem jel, pomalinku, skoro bez plynu, a cukalo to tak dloho, dokud sem držel plyn na stejné úrovni, pak sem přidal, vteřinku nic a pak vystřelila jak raketa... Sem rád, že v tom nejsem sám, protože když má stenej problém deset lidí, někdo vymyslí, v čem to je. Citovat
odee Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Ještě mě napadá...to, že dokonale vyčistím krokovej motorek mi nezajistí, že bude dobře fungovat, co??? Já jen, že když sem ho vyčistil, a problém úplně nepřestal automaticky sem ho už dál neřešil:D:D:D Citovat
Peta-k Odesláno 12. leden 2013 Autor Odesláno 12. leden 2013 skousel nekdo vymenit ten ventil u uhlikoveho filtru? odee jak ze se spravne cisti krokac? Citovat
odee Odesláno 14. leden 2013 Odesláno 14. leden 2013 Jednoduše sem ho vypucoval, co to šlo, hlavně byl úplně černej a plnej sazí a ta komůrka ve které je uloženej byla už skoro úplně neprůchozí, tak sem si říkal, že to je jasnej viník toho problému a nakonec se ukázalo, že má nejspíš ještě nějakýho komplice!!! Haj...zl jeden!!! Citovat
poldy Odesláno 14. leden 2013 Odesláno 14. leden 2013 ten ventil mam pripraveny na vymenu uz dva roky (zlomil som ho pri vymene blatnika) ale je schovany na bezpecnom mieste ktore nik nepozna ... uz ani ja jak sa mi dostane do ruk tak to mozem skusit Citovat
Peta-k Odesláno 14. leden 2013 Autor Odesláno 14. leden 2013 prave mam taky ten ventil schovany cca rok ale moc se mi do toho nechce...ale dnes asi na to kouknu nevim.... odee krokac sem taky cistil ale nesel rozebrat jen sem ho vycistil z enku co slo a komurku taky ale nejni tam ze zadnyho pohledu videt jak je to zasrany tak nevim jak ta komurka na tim vypada... Citovat
odee Odesláno 14. leden 2013 Odesláno 14. leden 2013 Když sundáš celý tělo klapky, ve kterým je vsunutej ten krokáč, vytáhneš ho ven, tak tu komůrko vpohodě vyčistíš, Tys to čistil na autě? Já sem celou klapku hodil dolů, povytahoval všechny čidla a vyčistil to, co to šlo:roker Citovat
odee Odesláno 21. únor 2013 Odesláno 21. únor 2013 Tak to téma trošku oživíme. Mám nový poznatky vyplívající z toho, že moje závada se jemně zvětšila. Přišel jsem na to, proč někomu kolísají otáčky při zahřátým motoru a někomu při studeným, a zároveň se ten problém mění s plynem a bez. Takže to bude zřejmě spojení dvou závad. Mě totiž aktuálně auto dělá následující: 1. nastartuju a po pár minutách jízdy motor jakoby vynechává-jako když dochází beznín. Doteď mi stačilo přidat plyn a auto se rozjelo, navíc to dělalo pouze když sem jel na málo plynu, teď přidání plynu způsobuje úplný umírání, a motoru klesají otáčky čím dál tím víc. Takže musím jet tak, že přidávám a pouštím plyn. Problém se vyřeší tím, že vypnu klíček a zase zapnu-proto tipuju elektrickou závadu někde okolo čerpadla, eventuelně okolo vstřikování. Ve chvíli, kdy vyřadím a pustím plyn, tak drží volnoběh vpořádku-to znamená, že s volnoběžným ventilem to nesouvisí, zcela určitě. 2. zahřátej motor nedrží volnoběh-to bude asi určitě volnobězněj ventil zralej na výměnu(vyčištěnej je precizně a nic moc účinek)-tento problém se projevuje pouze u motoru při provozní teplotě. To znamená, že symptomy, který tady všichni popisují, ale každej v jiné situaci budou zcela určitě dva různé problémy. Momentálně řeším koupi novýho auta-moc se mi nevejde autosedačka, ale 106 si zatím ponechám, takže budu problém v nejbližší době asi řešit, a potom se podělím o to, jak to dopadlo. Citovat
Peta-k Odesláno 22. únor 2013 Autor Odesláno 22. únor 2013 zacinam si na kolisani otacek zvykat...:D:D me to dela jenom kdyz je motor studenej a cidlo chlad.kapalinz novy a nepomohlo....jen mi je divny to ze kdyz je motor ohraty a vypojim cidlo chlad.kapalinz tak motor nic neudela nekde sem cetl ze by mel zvysit otacky a tim padem je cidlo ok....ale nic mi to neudela tak nevim co s tim co by mohlo byt jeste k.o. Citovat
odee Odesláno 1. březen 2013 Odesláno 1. březen 2013 Mám dvě novinky k tématu: 1. výskyt závady se škubáním za jízdy: při ostré jízdě (cca 150-180km/h) se problém neprojeví ani při delší jízdě, jinak to dělá stále asi v intevalu 8-10minut-je vždy potřeba vypnout a zapnout zapalování. 2. už sem byl na diagnostice. Krokovej motorek chybu nehlásí a dokonce při testu jezdí-je to zřetelně slyšet, otázka je, zda se pohybuje v celém rozmezí, jak má... naopak přechodnou chybu hlásí lambdasonda a při testu ukazuje v rozdílných otáčkách pořád stejnou hodnotu napětí (myslím 0.980W) a trvalou chybu hlásí ventil odvětrávání palivové nádrže (doslova: \"zkrat na +\"). Dle mechanika by měl být někde poblíž sání, ale nebyl čas to ověřit, já sem ho jako samostatnej díl na netu nikde nenašel, ale narazil sem na zmínku, že by snad měl být součástí nádobky s aktivním uhlím (ta černá pixla ve spolujezdcovým blatníku). Neví o tom někdo něco? Nejsem si jistej, jestli sem do googlu zadával dobře název toho dílu... pokud někdo tuší, budu rád za info. Citovat
Peta-k Odesláno 1. březen 2013 Autor Odesláno 1. březen 2013 a nejni to ten elekto.ventil u uhlikovy nadoby? Citovat
odee Odesláno 1. březen 2013 Odesláno 1. březen 2013 Asi jo, ale zadal sem do googlu ventil odvětravani nadrze, protoze to myslim doslovne vyhazovala ta diagnostika a nenasel sem to...jestli to dobre chapu, melo by to poustet vypary do toho filtru a od tama asi zpatky do sani a tim, ze to zrejme nevali se dela v sani nezadouci pretlak, ci co... Citovat
Peta-k Odesláno 3. březen 2013 Autor Odesláno 3. březen 2013 nevim me ten ventil vali je slyset ze cvaka....ale tady nekdo radil ze na ty otacky pomeze ho vymenit....psal sem ze mam doma ten ventil a kdyz sem se k tomu dokopal tak sem zjistil ze ten ventil je jinej takze ve finale sem auto dal do kupy a nic sem nezjistil.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.