gadri Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 (upraveno) ako som už písal, posral som si hodiny tak, že som sklíčko prečistil liehom,Zmizla farba a svietilo to ako neón bez čísiel.Z vrakáča som za 15 E kúpil hodiny.Doma som zistil že sú aj s teplomerom.Keďže moje pôvodné boli bez ukazovali miesto teploty len čiaročky.Riadne ma to srdilo.Vrátil som sa na vrakáč -a kúpil som čidlo( je to taká bradavička v spolujazdcovom zrkadle zospodu tej pevnej časti.,ktorú teba zospodu vylúpnuť) - konektor k hodinám( má obsadených 6 pinov- pôvodný len 4). Obe súčasti som vystrihol s čo najdlhšími drátikmi.Spolu ma to stálo 10 Eur. Nechcelo sa i ťahať dráty zo zrkadla a babrať sa v tom slávnom konektore, ktorý som už niekoľkokrát reparoval.Tak som sa rozhodol, že mi teplomer bude ukazovať teplotu vovnútri auta. Nechcelo sa mi pinovaťa preto som rozhodol prestrinúť ( samo pri odpojenej baterke) kábliky na konektoroch a vymeniť ich. Oba konektory sú rovnaké . majú 7 očíslovaných pinov. Bez teplomera sú obsadení piny č.1-4 a s teplomerom má ešte obsadené piny 5-6. Číslo 7 je u oboch voľný.Je obsadený len u aut s automatickou klímou. Takže pekne po prestrihnutí zletujeme káble pôvodného konektoru s novým konektorom ( kde sú už napinované kábliky na -piny 5-6) podľa farby, alebo jednotku k jednotke aťď. Zaizolujeme zmršťovacou bužírkou. Ku káblikom na pinoch 5- 6 na novom priletovanom konektore spojíme čidlo letovaním a bužírkou s čidlom.Je to jedno ktorý káblik ku ktorému z pinov 5 alebo 6. Pospájame, zapojíme baterku,otočíme kľúčom, nastavíme hodiny a pozrieme na teplotu. Chvíľku cca 3-5 min bude ukazovať mínus 29 stupňov.Nezľaknite sa ako ja, že ste kúpili šmejd.Postupne sa ustáli na reálnej vnútornej teplote. Namontujeme hodiny. Predtým si rozmyslíme, kde dáme čidlo.Ja som ho dal pod kryt medzi zapalovač a výstražné blikače. Tam treba v tom držiaku pod krytom vyštipnúť štípačkami kúsok, aby sa tam tá bradavička zmestila a taktiež niekde naboku búsok na prechod káblov.Teplomer mal dlhšiu odozvu na zmenu teploty, tak som 2,5 mm vrtákom vyŕtal zopár dierok do krytu a okamžite sa to zlepšilo. Z priložených fotiek je všetko zrejmé. Tak do toho, komu sa chce. IMAG0001.pdf Upraveno 8. únor 2019 uživatelem gadri Citovat
gadri Odesláno 1. prosinec 2012 Autor Odesláno 1. prosinec 2012 hm, pečo je tam len jedna forka, skúsim to na viac krát. IMAG0112.pdf Citovat
gadri Odesláno 1. prosinec 2012 Autor Odesláno 1. prosinec 2012 doprdel dal som dvakrát to isté, atkže ešte jedna.Soráč, robím to prvý krát. IMAG0111.pdf Citovat
MikeBB Odesláno 7. prosinec 2012 Odesláno 7. prosinec 2012 Celkom drahý vrakáč, ja som tie hodiny kupoval tiež na vrakovisku ale za 3€, neviem ake boli origo v aute, ale kúpil som len tie, čo ukazujú čas a vymenil som len display. Citovat
gadri Odesláno 9. leden 2013 Autor Odesláno 9. leden 2013 Nové hodiny stoja cca 70 Eur.Bol som rád , že som u nás v BA na vrakáčoch našiel aspoň jednu 306ku s hodinami.Nechcelo sa mi meniť len to sklíčko.Vymenil som to celé a prirobil vnútorný teplomer.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.