Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, chtěl bych se zeptat, zda nevíte, co by mohlo způsobovat pískání v motorovém prostoru. Myslel jsem si, že je to, jak už to většinou bývá, rozvodový nebo drážkový řemen. Bohužel ale řemenem to není ani jedním. Ozývá se to z druhé strany od řemenů. Dělá to většinou jen u studeného motoru a jen když je chladněji (cca pod 15°C) Přes zimu to dělá takřka neustále a někdy i když je motor zahřátý. Přes létu opravdu jen když spadne hodně teplota, nebo když prší. Někdy se frekvence zvyšuje s otáčkami (dělá to od volnoběhu do 3000otáček a v některých momentech to přestane a od 3 tisíc nahoru už to nedělá) Né že by to byla nějáká hrůza, ale vadí mi, když to dělá. Co by to mohlo být? Servo? Díky za každou radu :papa

Ještě bych chtěl dodat, že rozvody jsem dělal nedávno a drážkový řemen taktéž...

Odesláno

Tak tohle jsem jednou taky řešil,ale k ničemu jsem se nedopátral.

Kolikrát jsem i viděl v zimě auta,co při jízdě tak pískaly.Většinou při odjezdu ráno z parkoviště nebo z garáže.Tudiž asi pokud není motor zahřátý.Jednou mě to udělalo taky na Renaultu,přešlo to až se motor zahřál.Pískání bylo závislé na otáčkách,až se motor zahřál tak to přestalo.Nikdy jsem nepřišel na to co to je,ale udělalo mě to jen jednou.

[upravil dne 28/11/12 14:03 od luke20]

Odesláno

ja som piskanie riesil toto leto a zistenie bolo nasledovne: motor bol pusteny na volnobehu a grafitovym sprejom som nastriekal medzi remenicu a plast, ktorym su zakryte rozvody. Ked som nato miesto striekal piskanie prestalo, ako nahle som prestal striekat tak piskanie sa vratilo do 5 sekund. Kedze som vedel miesto z kade to vychadza , tak som dal dole remenicu a na nej z vnutornej strany bol vysuchany kruh ktory sa vysuchal prave od plastoveho krytu ktorym su zakryte rozvody. Kryt aj remenicu som vyutieral, kryt dokrutil zalozil remenicu spet a zrazu piskanie prestalo. Ale netrvalo to dlho po 3 dnoch sa piskot vratil. Remenica uz nebola origo a trocha lutujem ze som z toho plastu ktory vlastne zakryva rozvody a zaroven obklopuje hriadel na ktorom je potom remenica trochu neodpilnikoval, tym padom by sa remenica nemohla dotykat s plastom a piskanie by prestalo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...