Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Sportovní filtr na 306

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Kvasky

No jesli myslíš co já, tak jsem na tu trubku navařil kus jiný a tu jsem upravil, tak abych to tam dostal. Jestli jsi někdy viděl originál sání na 1,6-ku tak určitě pochopíš. Vlastě jsem skoro okopíroval originální sání. A ještě jsem tam udělal takovej vstup na čidlo na váhu vzduchu. Detailní foto udělat můžu, ale až tak ve čtvrtek, protože jsem na koleji.

Jo v poho, je mi prosím nafo? ten spoj (jestli to pujde tak i reozebrany) Dík

Odesláno

tak mám namontováno. velký za 690,- a malý za 199,- práce 15 minut :aut

fotky mám na profilu www.peugeot-club.com?clen=2025

ještě musím vyrobit z leštěného hliníkového plechu kryt mezi filtr a motor kvůli teplu, ale to už je maličkost. No a časem nasávámí do kapoty přímo nad filtr, aby měl chlapec dostatek čerstvýho krkonošskýho povětří :D Koupím laminátový, až někde něco uvidím.

[upravil dne 24.6.05 minimaxa]

Odesláno

Tak jsem se konečně dokopal a šel jsem teda nafotit tu sací trubku.

foto%20009.jpg

foto%20010.jpg

Tady je trochu vidět jak jsem to uchytil a jak jsem tam udělal odvzdušnění.

foto%20011.jpg

foto%20012.jpg

Tady jsem se snažil vyfotit čidlo. (asi váha vzduchu) :myslim

foto%20013.jpg

Odesláno

tak sem tam ten filtr včera taky zabudoval.Hezky to bručí při velkejch otáčkách :) ale bojím se že si zničím motor,koukali jste skrz ten fuiltr někdy proti slunci?Mě příjde že je hrozně tenkej že ty malí částice tím projdou:/ mám ten samej co má minimaxa

Odesláno

No já sem si taky všimnul, že je ten filtr nějakej řídkej, no snat to bude v pohodě. Je to prý napuštěný nějakým olejíčkem. Nesmí se to čistit vzduchem, jen prát speciální čistící sadou na tyto filtry. a po čištění se to zase napouští tím olejem. Tak uvidíme :-)

Odesláno

Jéé,zrovna sem ti napsal k autu :) já doufám v to,že když tam je ten volejíček,tak se to na to nachytá a už to tak řitký nebude.Ale aby to potom dělalo stejnoou parádu :) ty máš tu čistící sadu?Po kolika km se to má dělat?

Odesláno

nemám zatím tu sadu. a čistí se to asi až je to špinavý. nevím.

Odesláno

tak se boj :roker já ho tám mám a jezdím. kdo se bojí nesmí do lesa :aut

Odesláno

ale asi nevyplázneme. koupil jsem teď za 1000,- benzínu, tak budu sledovat spotřebu, no jsem zvědav, jestli půjde dolu, nebo, a to si myslím já, nahoru :myslim:roker

Odesláno

Já to s Greenem dělal tak, že jsem ho máčel v teplý vodě do který jsem nalil čistítí sayrayt (od greenu), nechal jsem to tam tak 20min, pak ho důkladně propral teplou sprchou (směrem zevnitř ven), až uschnul aplikoval jsem olej ve preyi (taky od greenu). Čistící sada stála cirka 500kčs - www.autodoplnky.cz. No a pak jsem další půlH drhnul umyvadlo příp vanu, páč to bylo jako jetel zasratý :D Toto jsem činil každých 15 000 km. Papík

POZN. Měl jsem vložku do orig. boxu.

[upravil dne 27/6/05 Jezkovi.voci]

Odesláno

minimaxa:a dělá ti to taky takovej pěknej zvuk?ona by asi nepatrně měla jít dolů,ale už vidím jak na to budem šlapat,takže to poleze nahoru :D:super

Odesláno

no řve to nádherně, jak se vodevře druhá ďoura pro vzduch, tak je to nádhernej kravál. ale ta spotřeba, no pokud budeme jezdit potichu, tak bude asi OK. ale pokud se budeme předvádět, jak to hezky řve, tak pude asi hodně hore.

Já se teď chystám na novej vejfuk. Mám tady chlápka, co má servis jen na výfuky. dal mi cenu na 306 vč. katalizátoru i s montáží komplet za 8000,- Tak s ním dohodnu ještě sportovní poslední tlumič a musí to mít pak zvuk jedna báseň :D :D :D:roker

Odesláno

Tak mám hotový výdech/nádech na kapotě pro přísun čerstvýho povětří pro svý koníky :mrk´

až budu mít náladu a čas, tak to ještě zatmelím, aby nebyl vidět spoj mezi kitem a kapotou. potom nástřik celý kapoty :super

cena 490,- + 30,- barva :aut foto zde: www.peugeot-club.com?clen=2025

[upravil dne 29.6.05 minimaxa]

Odesláno

No tak a mám po srandě,měl sem filtr přímo na váze vzduchu a když sem to chtěl trubkou navýst do předu,tak se mě to nikam nevejde :( zjistil sem totiz že ten můj je asi trošku větší,než ten minimaxův,takže si budu asi schánět ten(minimaxo,prosímtě jaký má rozměry?)jak má minimaxa

Odesláno

Pánové, za sportovní filtry dáte nehorázný peníze a efekt je krapet problematický. Ba dokonce ůplně opačný pokud není umístěn na chladném místě a nenasává co nejchladnější vzduch. Takže polovičaté řešení, jen sport. filtr bez toho, že bude nasávat čerstvý vzduch z venku je nakočku. Teplejší vzduch=menší měrná hmotnost=při stejném objemu vzduchu méně žrádla=menší výkon. V motorovém prostoru je běžná teplota 80°C-odměřeno na válcovce při výkonových testech. Ona i origoš řešení jsou často pofiderní a přisávají si teplý vzduch od motoru-ne cíleně, ale pro konstrukní tupost výrobce. Takže při ne až tak malé investici napřed doporučuji hodně přemýšlet-

Odesláno
Původně zaslal: VP605

Pánové, za sportovní filtry dáte nehorázný peníze a efekt je krapet problematický. Ba dokonce ůplně opačný pokud není umístěn na chladném místě a nenasává co nejchladnější vzduch. Takže polovičaté řešení, jen sport. filtr bez toho, že bude nasávat čerstvý vzduch z venku je nakočku. Teplejší vzduch=menší měrná hmotnost=při stejném objemu vzduchu méně žrádla=menší výkon. V motorovém prostoru je běžná teplota 80°C-odměřeno na válcovce při výkonových testech. Ona i origoš řešení jsou často pofiderní a přisávají si teplý vzduch od motoru-ne cíleně, ale pro konstrukní tupost výrobce. Takže při ne až tak malé investici napřed doporučuji hodně přemýšlet-

No třeba 306-tky to mají řešený docela dobře, sají před chladičem, z masky. U mé 406 saji \"někde od podběhu\".

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...