Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak že bych to zkusil tady v těch Třebelovicích? Tam mi nabízeli Magic2, když Charlii říká, že ten systém je dobrej....

Nevíte co montujou v tý Jihlavě?

Odesláno

Johnymu nešel stah ne?pohledej na foru reference na ten magic,každý bude navrhovat co montuje a bude říkat že jeho systém je nejlepší.....

xbirnyx jestli chceš dát za vstřik plynný fáze LPG 40 000:myslim:myslim tak bych radši dal kapalný Vialle a na ceně se dá domluvit vždy.....

• O 2 týdny později...
Odesláno

Chlapi co myslíte tím kapalným vstřikem - CNG (stlačený zemní plyn), nebo LNG (zkapalněný zemní plyn) anebo klasickej LPG (zkapalněný ropný plyn) s nějakou úpravou? Jsem z toho jelen :aut:D

Odesláno

představ si klasickej benzínovej vstřik jde do něj benzín v tekutý podobě to samý je vstřik kapalnýho LPG je v kapalný formě a tlačí ho čerpadlo z nádrže=skoro úplně stejná spotřeba jak LPG tak benzín....

vstřik plynnýho LPG je reduktor ve kterým se odpařuje z kapalnýho LPG plynná fáze to znamená že vstřikovač neumí přesně množství LPG=vyšší spotřeba10-15%oproti LPG...

je to jasný?;):D

Odesláno

Takže to je ta třetí varianta, tzn. klasickej LPG, ale s úpravou... Já myslel že ten kapalnej je něco úplně jinýho, něco jako CNG. A proč je to o tolik dražší než klasický LPG? Psali jste tu že ten kapalnej vstřik stojí okolo 55 tis., normální LPG stojí cca 35 tis. (bez přimazávání ventilů).

A co říkáte na CNG? Máte s tím někdo zkušenosti? Na netu jsem něco málo vyčetl, že to chválí až do nebe, ale logicky tohle píšou prodejci, spíš by mě zajímal názor někoho nestrannýho.

Odesláno

CNG nesmysl,

1.zmenší se celej kufr (bomby) je to pro auta z výroby kde je tomu uzpůsobená podlaha

2.málo čerpacích stanic

3.malej dojezd cca 200-300Km

4.cena tuším něco kolem 60 000?

Vstřik kapalnýho LPG ma jednu výhodu,že se jednou nastaví a nemusí se s tím nic dělat,u plynný občas seřídit...

ale kapalný vstřik má nevýhodu musí být kvalitní LPG jinak jde dom kopru,což u nás není....

Odesláno

Mohl bys mi trošku vysvětlit tu poslední větu? Nějak jsem nepochopil - když není kvalitní LPG (myslíš palivo nebo namontovaná sada? ) tak to jde do kopru - copak tomu obyčejnýmu plynnýmu systému LPG nevadí nekvalitní plyn na benzinkách? Ten nekvalitní vadí jen systému na kapalný plyn?

Odesláno

Já jsem o tom CNG našel tohle a zaujalo mě právě to vychvalování hospodárnosti, kdy uvádí, že pokud auto žere např. 8 L benzínu, tak u CNG žere 8 m3.

Výhody CNG:

- stálá kvalita plynu s ekvivalentem oktanového čísla 130 ovlivňující příznivě tichý chod motoru

- úspory cca 60% oproti benzínu, 40% oproti naftě

Odesláno

No já bych to viděl na to, že buď si připlatit a pořídit si systém s kapalným vstřikováním plynu a nebo normální systém LPG STAG 300, to si většina chválí i Ferry říkál, že je dobrý a to je co říct viz jeho auto a zkušenosti a nebo mám nabídku na Magic2 a to zase říkal Charlii1, že to je taky dobrý systém, takže jedno z toho :roker

Odesláno

No jeste jeden postreh bude lepsi kdyz si nechas namontovat lpg ktery v tvym okoli dela treba 2 a vic firem a v pripade kdy si s tim jeden nebude vedet rady aby jsi mohl na serizeni zajet jinam a ne treba 200 km...

Odesláno

No to je právě další věc, že mi tu spousta lidí doporučuje firmy, kde si to montovali oni a kde byli spokojeni. Problém je v tom, že jednou bych tam mohl jet někam přes půl republiky, ale pak jezdit po každý na servis nebo s problémy...to by nešlo. Proto jsem se ptal, jestli náhodou někdo zná nebo má zkušenosti s firmou v Třebelovicích nebo v Jihlavě, to je tak v mém okolí. Barták z Mor. Budějovic jsem vypustil po zkušenostech z Johnym:roll

Odesláno

Možná se vám chlapi bude hodit pár mých postřehů po včerejší informaci od Charlieho a informacích co jsem vyčetl nebo díky mailům dostal.

Je to na V6 152 kW...

Auto Gas Coubal:

Vialle (kapalný vstřik) - 58 000,- s DPH s nádrží místo rezervního kola.

STAG 4 plus 28 500,- s DPH s nádrží místo rezervního kola.

Elpigaz STELLA EOBD - 29 900,- s DPH také s nádrží místo rezervy.

Pan Čadek - Daros plus s.r.o.

Stag 300 IS 2 - 30 980 Kč + 2 000 za FL (přimazávání ventilů) s nádrží místo kola

Lovato s přístřikem benzinu - 33 980 Kč (tento systém nepotřebuje FL) s nádrží místo kola

Panu Čadkovi jsem napsal dotaz:

Děkuji, ještě se zeptám k mému předešlému dotazu. Doporučil jste mi Stag nebo Lovato s přístřikem benzínu (raději bych šel do tohoto dražšího) - nechápu ale Vaši radu že u tohoto systému se už nemusí dávat FL. Jakou má souvislost přístřik benzínu s FL? Přístřik benzínu přece chrání vstřikovače, kdežto FL ventily, takže tím že bych raději pořídil lepší systém Lovato přece neobejdu nutnost ochránit ventily FL. Nebo se pletu? Ještě se zeptám, montujete i systémy BRC na 6válce? Jaké s nimi máte zkušenosti?

Odpověď:

Dobře doplním detaily. Zaklepávání ventilů se neděje v nízkých teplotách. Problém nastává při vysokých teplotách,tedy přeneseně i vysokých otáčkách, proto se doporučuje buď přístřiki benzinu nebo FL./FL = přimazávání olejíčkem,nemusí to být FL,pouze se tomu tak říká,je to FL,nebo Valv Saver,nebo JLM- jsou srovnatelné,jiné nepoužívám-viz grafy na 1 straně/. Máte pravdu- přístřik B. navíc chrání benzinové vstřikovače. Největší a nejzkušenější firmy v ČR doporučují buď variantu B.přístřiku, nebo FL, tím nevylučuji možnost dát si obé. Moje firmy nemontují BRC vůbec. Znám je , jsou vynikající, nedělám je pouze kvůli cenám. Jsou levnější systemy, a mě nejvíc vadí, že zákazník si dá edělat 6ti válec v BRC za 34 000 Kč, ujede 30 000 km a vinou příměsí v plynech u nás,které italové absolutně nemají, tak za výměnu vstřikovačů lpg dá opět dalších 18-20 000 Kč. Proto to nedělám, a volím taková zařízení, kde oprava lišt do 6ti válce stojí max.2 000 Kč. Já sleduji celé ekonomiky provozu, takový zákazník by si u mě další auto nenechal namontovat. Takhle máme firmy,které mají od nás desítky montáží a přijdou znovu. Stačí? Plynu zdar.Čadek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...