kopis Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 Mám 309 GTi 1,6 ročník 87 a někdy se stane,že nenastartuje.Příčina je zaoxidované kontakty víčka rozdělovače.Kontakty očistím a prostříkám nějakym sajrajtem a motor šlape,ale po čase to udělá znovu.Už jsem koupil nové víčko,ale závada přetrvává.Stává se to tak jednou do měsíce,možná do dvou.Oprava je jednoduchá a rychlá,ale když spěchám,je to na nasrání.Pomůže někdo??? Citovat
dj_rizek Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 Otazkou je zda je to vickem,muze to byt hodne bobre systemem,kterej je v tom rozdelovaci na snimani impulzu pro samotne zapalovani,pokud tam teda neco takoveho mas.U moji audiny 80 1.8 4 bodu jsem mel podobnej problem,porad jsem menil viko a palec,skutecny problem byl v halove snimaci kterej byl ulomenej a pokazdy jak jsem se hrabal v rozdelovaci,tak jsem s nim nechtene zamlel a auto pak vrcelo.Jak tam mas teda reseny zapalovani?Co to je za typ motoru? Citovat
kopis Odesláno 8. červen 2005 Autor Odesláno 8. červen 2005 Moc toho nevím.Je to 1,6 GTi.Typ motoru 180Z. Citovat
dj_rizek Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 najdi stitek v prostoru motoru a na nem bude XU.... nebo TU... to je typ! u moji posledni 309 byl u praveho svetlometu. Citovat
Tommate Odesláno 9. červen 2005 Odesláno 9. červen 2005 a nejsou ty kontakty opálené ?? mohl by být třeba vadný některý kabel !? Citovat
kopis Odesláno 9. červen 2005 Autor Odesláno 9. červen 2005 Tak motor je tedy TU.Kontakty opálené nejsou,nebo aspoň nevipadají.Prostě nevím! Citovat
voštík Odesláno 9. červen 2005 Odesláno 9. červen 2005 jestli je to 1.6ka a jeste k tomu GTi, tak to muze bety leda XU5Jxx Citovat
kopis Odesláno 9. červen 2005 Autor Odesláno 9. červen 2005 Možné to je,že je motor XU5Jxx.Já jsem to v motoru nenašel,tak jsem se ptal kámoše a on říkal,že je to TU.Tak zas nevím. Citovat
dj_rizek Odesláno 9. červen 2005 Odesláno 9. červen 2005 Takze jestli mas XU5-Jxx,tak tam ty hovadiny v rozdelovaci jsou.Koukni na telo rozdelovace jestli na nem mas prisroubovanou krabicku(ja mel vedsinou cerno-modrou) a do ni vedou 3 vodice,ty pak jdou do dalsi krabicky a teprve z ni pak na zapalovaci civku.Nebo nejak tak.Napis cos tam nasel kolem rozdelovace a zapalovaci civky:( Jeden vadny kabel by rozhodne nebranil nastartovani. Citovat
kopis Odesláno 9. červen 2005 Autor Odesláno 9. červen 2005 Tak jsem se tam byl kouknout,ale jen na rychlo,pořádně se podívám zítra.Na rozdělovači je jen přidělanej konektor,ze kterého vedou dva drátky někam pod cívku na kastlu.Zatím dík. Citovat
kopis Odesláno 11. červen 2005 Autor Odesláno 11. červen 2005 Tak je to tak,jak jsem psal prve.Konektor a dva drátky. Citovat
dj_rizek Odesláno 11. červen 2005 Odesláno 11. červen 2005 hmm.A v okoli civky je co.Ty dratky jsou opravdu dva?To by mely byt asi stineny:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.