MilhausCorpse Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 Zdar pánové.Již delší dobu se trápím se špatným startováním.Pokud auto stojí víc jak asi 5 hodin,naskočí hned,ale po cca 3 sekundách chcípne.To se opakuje tak 3x a pak už drží otáčky.Koupil jsem bloutooth dia,načetl chyby a chci se zeptat,zda se dá z těch výsledků něco vyčíst. Díky za odpovědi.M Citovat
Marcel00 Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 zacal by som chybou p0335, ostatne by mohli byt nasledovne chyby... chcelo by to skusit este napichnut na origo diag, ktora napovie viac... akumulator mas ok? Citovat
MilhausCorpse Odesláno 1. září 2012 Autor Odesláno 1. září 2012 Baterka je v pořádku,právě že sem byl na stk zjistit chyby ,myslím že to byl bosh diagnostika,a sice se připojil,ale nešlo načíst údaje z motoru.zkoušel to ještě na noťasu (nevím co tam měl za prográmek) a to samé.Tak sem koupil za 350kč potvoru z honkongu a jede na první spojeni. Citovat
MilhausCorpse Odesláno 1. září 2012 Autor Odesláno 1. září 2012 Jen doplním,potom co úspěšně nastartuju,mi to startuje úplně v pohodě,problém je jen když auto dlouho stojí.Může být problém třeba že nedrží palivo? Citovat
MilhausCorpse Odesláno 2. září 2012 Autor Odesláno 2. září 2012 Tak jsem po vymazání chyb a po několika špatných startováních znovu zkontroloval chyby a nic se neukázalo:-( Tak nevím čím to může být. Citovat
mmartinkovic Odesláno 2. září 2012 Odesláno 2. září 2012 Môže to byť, že ked dlhsie stojis tak padne palivo. Myslim dlhsie 2 a viac dni. niekedy aj viac. Mne to tiez tak niekedy stane. no malo kedy auto tak dlho stoji. Citovat
MilhausCorpse Odesláno 3. září 2012 Autor Odesláno 3. září 2012 co krokový motorek?jak je na tom? Jak je na tom nevím.Študoval jsem teď tady jak ho zkontrolovat,a abych řekl pravdu,tak jsem ho na autě ani nenašel. Zítra mám volno,tak uvidím jestli budu mít štěstí a vyčistím ho. Citovat
Y2K Odesláno 3. září 2012 Odesláno 3. září 2012 tymto chyba cez Scanmaster by som neprikladal moc vahu...alebo teda inak povedane, mozu byt chyby inak interpretovane, treba pouzit origos diag. Len pre priklad u mna na 307, origos diag udava chyba EGR ventilu, scanmaster vyhodi chyba zapalovania Citovat
MilhausCorpse Odesláno 3. září 2012 Autor Odesláno 3. září 2012 tymto chyba cez Scanmaster by som neprikladal moc vahu...alebo teda inak povedane, mozu byt chyby inak interpretovane, treba pouzit origos diag. Len pre priklad u mna na 307, origos diag udava chyba EGR ventilu, scanmaster vyhodi chyba zapalovania No ty chyby byly asi opravdu staršího data.Dneska jsem byl na stk a po deseti pokusech se mi dia spojila s ŘJ a nenašlo to žádnou chybu.Přitom problém bohužel přetrvává.Budu muset pomalu eliminovat všechny možnosti a snad to dám dohromady.Zítra kouknu na ten krokáč a uvidím. Citovat
MilhausCorpse Odesláno 3. listopad 2012 Autor Odesláno 3. listopad 2012 Po delší době jsem se dostal k autu.Zjistil jsem,že pokud jezdím pouze na benzín,tak se auto tak po 5 minutách jízdy probere a jezdí tak jak má.Drží otáčky a startuje v pohodě.Když pak přepnu na LPG,tak se vše rozšteluje a starty i volnoběh jsou zas špatné.Asi se to rozhádá v řídící jednotce.Vyměnil jsem na lpg filtry,MAP senzor,vstřikovače a vyčistil klapku sání.Zítra jdu pohledat kde mám ten krokový motorek a vyčistím ho. Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. listopad 2012 Odesláno 3. listopad 2012 co máš za systém LPG?když přepneš na benzín a budeš jezdit třeba 200Km starty budou pořád špatné nebo bude vše OK?tímhle bych asi začal...řeším podobnej problém...tobě by to mohlo dělat že ti LPG jednotka jak se jezdí na chudou směs tak se ti posunuje mapa a ráno při startech se ti to uchlastává...LPG se musí seřizovat jen poresetování řj aby se nastavila podle továrních hodnot a ne když už je mapa posunutá,ale nejdřív zkus jezdit jen na benzín....když to bude na benzín vše OK,tak je blbě seřízený LPG.Mě to už dělá jak na LPG tak na benzín...máš motor kod EW? neukazuje ti to na dia Lambda č.1 v řiti a něco o vyhřívání Lambdy že nefunguje? Citovat
MilhausCorpse Odesláno 3. listopad 2012 Autor Odesláno 3. listopad 2012 LPG mám od HL Propan (nevím co mám přesně).Když jezdím na benzín,tak starty jsou OK i otáčky na volnoběh.Asi bude opravdu problém v tom nastavení LPG jednotky.Teď mne napadlo,že když mi měnil vstřikovače a seřizoval mapu LPG,tak benzínová mapa byla vlastně už \"posunutá\",a auto jelo před tím blbě.Pokud jsem si všiml,tak benzínovou jednotku neresetoval.Zkusím jezdit na benzín a zajedu ještě jednou nastavit mapu LPG. Citovat
MilhausCorpse Odesláno 3. listopad 2012 Autor Odesláno 3. listopad 2012 Když mi to semtam vyhodí chybu (při provozu na LPG) tak dia hlásí pouze \"chyba regulace složení směsi P0170\". Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. listopad 2012 Odesláno 3. listopad 2012 né že to přepneš na 5 minut na benzín a jezdíš,odpoj baterku věčer a ráno startuj a jezdí jen na benzín 100-200km když nebude problém a vše ok tak zajed na seřízení LPG,ale nepřepínej na LPG! Nemáš Magic 2 LPG systém?kolikvydržely vstřikovače že jsi je měnil?nebo co jim bylo? Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. listopad 2012 Odesláno 3. listopad 2012 Když mi to semtam vyhodí chybu (při provozu na LPG) tak dia hlásí pouze \"chyba regulace složení směsi P0170\". vypadá to na blbě seštelovaný LPG proto to hází chybu bohatosti smesi.... Citovat
MilhausCorpse Odesláno 3. listopad 2012 Autor Odesláno 3. listopad 2012 Mám magic 2.vstřikovače jsem měnil,protože na nich bylo nalítáno už od předešlého majitele 80000km.Jestli to dobře chápu,tak když jedu na ten špatně seřízsný LPG,tak to rozhodí i benzínovou jednotku?Protože když po jízdě na LPG přepnu na benzín,tak autu trvá tak 5 min jízdy než se srovná. Udělám to tak jak píšeš s tím seřízením.A pak dám vědět. Citovat
MilhausCorpse Odesláno 8. listopad 2012 Autor Odesláno 8. listopad 2012 Takže jsem nechal odpojenou baterii přes noc,najel 250 km a zašel znovu seřídit LPG jednotku.Opravář mi ji zdarma seřídil podle hodnot z resetované jednotky.Ujel jsem cca 300km a auto od začátku jede jak má!!!! Starty se mi zdají měkčí,nepoznám přechod na LPG,a volnoběh drží 750 otáček.Semtam se po vyšlápnutí spojky otáčky zhoupnou k 650 otáček,ale to je prý normální.Doufám,že to vydrží,už sem z toho začínal šílet:-) Citovat
Charlie 1 Odesláno 8. listopad 2012 Odesláno 8. listopad 2012 No vidis chce to jen trochu vychytat... co rikal kdyz nastavoval lpg mapu hybal s tim oproti tomu jak to bylo puvodne?ty uz mas mux sbernici,nepada ti rucicka palivomeru pri jízdě na lpg?auto ted po serizeni lip jede ? Citovat
MilhausCorpse Odesláno 8. listopad 2012 Autor Odesláno 8. listopad 2012 -ubíral hodnoty,jestli jsem to dobře pochopil,tak aby se to rovnalo hodnotám na benzín.Mapa LPG byla vyšší. -jestli mám mux sběrnici nevím:-) -ručička i při dlouhodobém ježdění na LPG nepadá. -jak jsem dneska psal,auto jede fajn azdá se mi že je i tišší. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.