Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak po cestě do Brna na dálnici jsem chytil předním náraznikem jakýsi kus gumy. Náraznik rupnul. Ještě že jsem to nechyt jinam.Jinak v kufru mam připravenej Alarm a Parkovací senzory. Obojí stačí nainstalovat a budu vysmátej. Ovšem ty senzory přebíhá sundání zadního nárazniku, abych věděl kam mohu vrtat. Nevidim tam žádný železný držáky, jen jakousi pěnu.

ts5djha5.jpg

[upravil dne 28/8/12 14:33 od antik]

Odesláno

Tak došlo na instalaci alarmu.Velká chyba je v tom, že nevim, kde protahnout svazek kabelů, takže jediný na co jsem se zmohl je aspoň instalace sirény.

Netuší někdo kde protahnou káble z motorového prostoru do kabiny?

h-tnszgwel.jpg

m-5x6v0oj9.jpg

Odesláno

Po konfrontaci a radě s Devils-night jsem nalezl 4 káble.

za68gsl7.jpg

m-z9ng1j3.jpg

Tedko jenom zjistit, kam vubec vedou ty 4 dráty.Prý někam sem.

m-j6vasvxs.jpg

m-4dvv6ep9.jpg

Zrovna do míst, kam se nevejde ruka.

Odesláno

Jo netuší někdo k čemu je ten bílej konektor po levé straně?

o6g9gs8l.jpg

[upravil dne 28/8/12 15:46 od antik]

Odesláno

Tak nevim jak u stareho modelu, ale ja vcera sundaval taky naraznik a montoval sensory a muzu rict, ze ty srouby jsou pekne poschovavany. Musis sundat plastovy podbehy, pak cca uprostred narazniku jsou dole dva srouby. Pak za tema podbehama co sundas jsou na kazde strane jeden. Pak musis vyndat svetla a pod nima jsou dalsi na kazde strane a pak vyndat CD changer a i druhou stranu a za nima jsou taky. Uzij si to - ja jsem rad ze to mam za sebou :D Jinak v ty pene jsou jako by prazdna mista a do nich ty sensory pak pekne vychazi ;)

[upravil dne 28/8/12 17:45 od Shootik]

Odesláno

cd changer nemam, nebo o nem nevim. otazka je, jestli je jednodussi tam dat senzory nebo alarma ( myslim instalace kablu od ridice k motoru) rad bych uz pokrocil. ovsem ma neznalost se na tom podepisuje.

co se tyce tech senzoru asi bude lepsi to vrtat se sundanym naraznikem ze?

mas nekde foto svyho narazniku se senzorama? pro inspiraci?

[upravil dne 28/8/12 18:24 od antik]

Odesláno

To rozhodne, neodhadnes kam je navrtat a navic by jsi pak neprotahl ty kabely od nich. Ja je mam 1.5cm pod plastovou listou narazniku. Vyslo to prave pekne mezi ty otvory v te pene.

Odesláno

trochu vaham i s umistenim senzoru, protoze naraznik ma sklon smerem dolu a vertikalni rovinu nikde nema. aby pak senzor nevidel zem a nepipal zbytecne. mas nejake foto tveho ?

Odesláno

asi si to budu muset nejak otestovat, prave rovna vertikalni plocha je jedine snad na zadnich dverich. proto jsem chtel tu fotku.

Odesláno

Taak . dnes jsem si připravil část instalace pro Alarma

Našroubován spínač pod kapotu

m-tw3cs9g.jpg

Protože jsem nenašel volné káble v kabině, provedl jsem průraz vedle plynového lanka a vložil tam gumovou průchodku na kabely.

m-98h9gfsx.jpg

m-elkmxsh.jpg

Nainstaloval jsem LEDku pro alarm

m-45gxeoic.jpg

m-97mgc4l0.jpg

a dnes mi přišel panel od Devils-Night takže jsem musel záslepku vyříznout nožem.

3koda že ten panel tam nedrží na cvaknutí, budu ho muset přilepit, zatim je narafičený.

m-7kzql98.jpg

Taky jsem protahl káble od konektoru alarmu který jsem rovnou i umístil pod palubku za kastlik

tam jsem našel 4 konektory a krabičky.

m-h46y54od.jpg

m-ov9upvvr.jpg

Vim že tam někde je drát od superblokády a tuším že i od centrálu na odemykání.Ten musim taky najít, jenže dle nákresů jsem jaksi nepochopil který drát použít na odemčení. Snad se to brzo dozvim.

Odesláno

Ták jsem zavedl kabely pro alarma.schválně, jestli jsou nějaký vidět.Ani omylem, všechno je poctivě schovaný a zaizolovaný.

h-4oshazgc.jpg

Pod poklopem (vlevo):

m-i4sc77l.jpg

pod druhým (vpravo, mimo záběr), mám tam připravený i kable na víc.

m-i3yts7q.jpg

Přibyl i kábl na mínus

m-3uqjefd1.jpg

Postup pod palubkou:

m-c42nu4ng.jpg

m-ki8ijjhj.jpg

m-5p0d9dc1.jpg

m-899crcwx.jpg

Když už jsem byl v tom rozebírání,přidal jsem si čudl zapínací, který velmi brzo využiju. Zatim mu funguje pouze podsvícení.

m-8pcy1x2w.jpg

Pro dokončení zapojení alarmu stačí zapojit 2 káble na blinkry, zapojit Plus, pak káble na klíčkový plus, na brzdový plus, a 2 káble pro relátko co má blokovat startování, který dám na přerušení chcípáka, takže pokud dojde k řevu , auto nejen nenastartuje , ale i chcípne, pokud poběží motor.

Pak bude alarm funkční, ale to neni všechno, pak taky zbývá propojit s centrálem.

To bude už horší.

Odesláno

nechci ti brát iluze, ale auto s mechanickým čerpadlem ti nastartuju, ať máš alarm jaký chceš. Spíše bych se u takovýhle aut zaměřil na nějaké mechanické blokování zpátečky a tak. Protože drát na cívku startéru a drát na chcípák umí přivést každej :D. Možná nějaký blokování přívodu nafty nějakým solenoidem, ale to taky není 100%. Navíc tyhle auta se už nekradou

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...