Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak tedko jsem s tim jel a boucha tam neco jako by o brzdič. Rany to jsou a navic když jedu pomalu, jako by to i křupalo a dřelo. škoda že tam nic neni vidět. zejtra si zajedu na rampu, snad neco uvidim.

Guest servisman
Odesláno

koukni na dotažení tlumiče nahoře ,taky jsem jednou dotahoval a byla nedotažená ta střední matice

Odesláno

taak dnes jsem chtěl sundat kolo, abych se podival a zjistil jsem, že jsou jen povolený šrouby. Takže jsem je dotahl a všechno je v cajku.

Ale když už jsem byl u auta, tak jsem srovnal a zakryl kabely v liště co je přez motor.

[upravil dne 24/6/13 20:43 od antik]

post-23799-14109631980537_thumb.jpg

Odesláno

mě spíš připadá že mi tam asi v servise nedali tu vymezovaci plastovou podložku a šrouby se povolili.

Odesláno

Nevim jestli je to normální, ale od tý doby co mi vyměnili ten motor se mi po nastartovani a rozjetí zamknou vsechny dveře. Jakmile zastavim a chcipnu motor se vse odemkne. Drív mi to nedělalo, nevim jeslti jde o zavadu, kterou mam resit, nebo je to spravne. Central mam originalni a na nej napojen alarm. DO od toho centralu mam doma, protože superblokadu aktivuji vždy alarmem aby se mi zatahli okna.

Taky mi otáčkoměr ukazuje o polovinu méně než normálně, a sem tam vypadne uplně.

[upravil dne 25/6/13 20:52 od antik]

Odesláno

tak další smutná zpráva. Chcije mi nafta ze spoda cerpadla. Netusim co tim.

Poradil by někdo ?

Je ale divný že stačí natlakovat balonkem a za chvilku to tece. a ne malo.

myslim si že to nebude už žádná sranda:

m-klhorlah.jpg

a tady jsem našel jak to teče:

m-3w5qnc7f.jpg

[upravil dne 26/6/13 20:07 od antik]

Odesláno

tak nakonec jsem sehnal zapujčení jiného čerpadla , co je srovnané a přetěsněné a seřízené, které se jen vymění spolu s rozvodovým řemenem, to moje se pošle zpět a nechá se za patnáct stovek přetěsnit a překontrolovat a seřídit, a už bude klid.

Odesláno

Tak autí má čerpadlo jiný, přetěsněný a seřízený.

Ještě bylo třeba doladit volnoběh.

sundal jsem sání.

m-998kpxw1.jpg

a posunul doraz od plynu co je zezadu čerpadla.

zjistil jsem že budu muset vyměnit přepadový hadičky, protože u jednoho vstřiku to je mokrý

m-qdem9681.jpg

škoda že mi ulítla někam tehle zátka co je na hadici od EGRu, když jsem nastartoval abych seřídil ten volnoběh.

m-9rdkri2r.jpg

No když bylo hotovo, tak jsem si připravil a zapojil relé, které bude ovladat chípák. Dílo je hotovo, stačí si jeden kabel co čumí pod palubkou zapojit po druhé pozici otočení klíčku a další kabel co čumí u očka chcípáku.

m-l32hblt.jpg

NO a to jsem stihl ještě auto umejt .

m-uq3hr5ol.jpg

[upravil dne 3/7/13 21:11 od antik]

Odesláno

noo takže bez té zátky to nechce ject, dusí se to a hulí to .

vystřihnulů jsem z víčka od kompotu novou zátku , tu jsem instaloval a .. je klid. Autí už zase jezdí o dost lépe.

Sice to bude ještě chtít poštelovat volnoběh, ale jezdit se dá.

Odesláno

dávat tam kus plechu je oničem měl sis nechat celý egr odstranit když byl motor venku;)takto jsem to měl udělané i já na svojí 406 a potom jsem jen nasadil sání od maxe z jeho bývalé 605 2.2 D to je vlastně ten samí motor ale bez turba takže sání bylo stejné a bylo už rovnou bez toho vývodu na egr a fungovalo to parádně:)

Odesláno

Motor pred vymenou cerpadla makal jako dabel. Egr urcite nefunguje spravne a tak jsem resil aspon takhle.

Odesláno

Tak jsem čistil klimu dle navodu, zastrčíl jsem hadičku do všech děr ventilace co jsem našel ( tedy ty dole na nohy jsem zapomel) a ještě pod pylový filtr.

Za krátko pod autem louže jako blázen, a klima zdá se čistá. Jen ten airbag mi svítí furt, už nepomáhá rána pod volant. Nu což. Budu muset pátrat, kde je jádro pudla .

Jo motor maka jako blazen, ma sílu, ale zase to dost papá.

Nebvim jestli je to levnou naftou nebo ma čerpadlo nastaveno velkou davku pailva... těžko říct, nechám si poradit .

[upravil dne 6/7/13 09:33 od antik]

Odesláno

Takže :

1.) Došlo na výměnu přepadových hadiček, tvrdost těch hadic a víčka byla dost veliká, takže jsem rád.

2.) ubrano na čerpadle (Bosch) trocha nafty a přidáno na volnoběhu. Nyní před normálně a neklepe se motor, navíc nežere tolik ale zase to neni takovej rychlik, ale na co mít trhače asfaltu z rodinného autíčka.

3.) Přemejšlim, že nainstaluju zpět pežoťáckou hadici co vede do Turba, abych mohl instalovat zpět starý filtrbox.

4.) Našel jsem tlakový snímač co se dává přímo na sání, a tuším že to má detekovat sepnutí a detekci turba, co měla XM na budíkách.

m-mjxlqc6.jpg

5.) Taky jsem našel další snímač, co bývá na chladiči za turbem, někdo ho totiž jen zaslepil a nechal viset kabel.

Odesláno

tak motor ma stale podivnej zvuk a volnoběh nedrží správně.

Sice už nežere jako tank, ale taky nema tu svojí 2.1td sílu.

chce to poladit, ale na to už nemam. :(

[upravil dne 9/7/13 23:29 od antik]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...