Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

V pondělí vyzvednuty RZ, dnes koupené parkovací stání. O víkendu omyju, nafotím...Možná už hodím něco dneska večer, ale je to pořád ušmudlaný :)

btw. s odolenou vodou nemám nic společného :o

Odesláno
V pondělí vyzvednuty RZ, dnes koupené parkovací stání. O víkendu omyju, nafotím...Možná už hodím něco dneska večer, ale je to pořád ušmudlaný :)

btw. s odolenou vodou nemám nic společného :o

aha ja jen ze si pamatuju z 206 klubu ze si tam asi bydlel neboi se pletu

???

• O 2 týdny později...
Odesláno

Peugeot 206 RC aneb jak to všechno začalo:

10/2011 – rozhodnuto o pořízení nového autíčka. Požadavek byl, malé rychlé sportovní kupé, se kterým si budu moci užít trošku zábavy při rozumných nákladek. Do výběru se dostali auta jako Leon Cupra, Octavia RS, Fabia RS, Golf GTi, Focus ST a další. Ale vzhledem k tomu, že už doma máme 206 SW, tak 206 RC jsem taky nemohl opomenout. Začalo sledování inzerátů na internetu a zrovna jeden z členů Peugeot clubu prodával svoje červené RC. Následoval první výlet do Nymburka, kde mě testovací jízda s tímto autem utvrdila v tom, že RC bude to pravé. Úžasná akcelerace, držení v zatáčkách, stav vozidla – perfetní. Vše tedy sedělo, bohužel ještě nebylo dostatečně našetřeno. RC se prodalo o 2 měsíce dříve než jsem sehnal dostatečný obnos – dnes již jezdí v okolí Šumperka.

Prodejní cena: 140 000 Kč

post-11519-14109626090723_thumb.jpg

[upravil dne 5.8.2012 19:54 od Tommy002]

Odesláno

05/2012 – přes zimu hledání utichlo. Hned z kraje jara se objevilo stříbrné RC v Rakovníku. Bohužel zde vázla komunikace a prodejce nebyl schopný několikrát potvrdit termín prohlídky vozu – vůz je stále na prodej nyní cena dohodou, původně 140 000 Kč

post-11519-14109626091022_thumb.jpg

Odesláno

05/2012 – přes Peugeot klub se mi ozval člověk, že má RC na prodej. Jednalo se o modré RC s GT nárazníkama. Proběhla prohlídka a zkušební jízda, která mě zklamala. Prakticky za stejnou cenu jako perfetní červené z Nymburka se mi nabízelo RC, na kterém neseděli jednotlivé karosářské díly, všechno v autě hučelo a drnčelo – ne tím správným způsobem – a kola vypadala jako by je někdo drhnul drátěným kartáčem. Prodejní cena: 135 000Kč

post-11519-14109626091651_thumb.jpg

Odesláno

06/2012 – nalezeno červené RC v Ostravě přes webový portál bazos.cz. Inzerát už byl téměř 14dnů starý, tak jsem tomu nedával velkou naději. Potvrdilo se mi, že je již prodané…3 dny po tomto telefonu se vozidlo objevilo v AAA. I přes jejich pověst jsem se rozhodl, že ho chci vidět. Fotky ukazovali krásně červené RC, které nevykazovalo žádné známky nějaké bouračky. Auto jsem si nechal z Ostravy přivézt (za vratnou zálohu 2 000Kč). Už když jsme auto z dálky viděl, tak můj úsměv opět zmrznul. Více než půlka auta byla přelakována takovým způsobem, že mám strach, že jakmile zaprší, tak se lak rozpustí…Pneu a brzdy + výfuk K.O. Jak řekl kamarád, vrazit 50 000Kč tak se s autem může jezdit…Vyzvedl jsem si zálohu a auto jsem jim tam nechal (i když prodejce nechápal proč…).

Nyní je auto na prodej za 130 000Kč

post-11519-14109626091946_thumb.jpg

Po těchto zkušenostech jsem se rozhodl, že rozšířím hledání do zahraničí.

[upravil dne 5.8.2012 20:03 od Tommy002]

Odesláno

06/2012 – emailovou korespondencí jsem si domluvil prohlídku vozidla v Heilbronnu – cca 500km od Prahy. Bohužel jsem mohl až za 14dnů. Vozidlo se prodalo týden předem, než byl termín prohlídky. Celkově dle fotek a popsání od původního majitele auto ve výborném stavu.

Cenu jsem si domluvil na 6 000 euro

post-11519-14109626092238_thumb.jpeg

Odesláno

06/2012 – opět červené :) 100km od Heilbronnu, takže by se výlet dal spojit s předchozím vozidlem. Bohužel po zjištění, že je na autě uvalen úvěr od banky, tudíž není k dispozici velký TP. Od tohoto jsem proto raději ustoupil. Auto je stále k dispozici za 6200 euro

post-11519-14109626092504_thumb.jpg

Odesláno

07/2012 – jedeme nakupovat. Nakonec jsem se rozhodl, že se pojede do Berlína, kde jsem měl vytipované dva kousky relativně blízko sebe. Navíc velkým plusem bylo, že v Berlíně bydlí moje teta, která byla tak hodná a pomohla mi s komunikací – oba majitelé nereagovali na emaily…Nejprve vozidlo pro, které jsem se nerozhodnul, ale je stálen a prodej – nyní za 5800 euro (v době, kdy jsem jel do Berlína, bylo za 6200). Vozidlo je dle slov majitele, mírně upraveno s drobnými oděrky od běžného používání…

post-11519-14109626092715_thumb.jpg

Odesláno

07/2012 – s majiteli vozidla jsme se potkali u nich doma. Na výlet se mnou jeli dva kamarádi – oba mechanici. Nejprve jsme provedli prohlídku z venku – auto stálo dlouho venku, takže moc se toho poznat nedalo. Projet vozidlo jsme mohli všichni. Celkově jsme testovací jízdu postupně všichni, dohromady téměř hodinu času. Majitel ochotný, ptal se jestli chci ještě něco vyzkoušet, jestli nechci jet ještě někam dál na dálnici. Převozní značky jsem měl svoje z ČR (žluté 5ti denní). Zajeli jsme auto odhlásit, nasadili nové převozní značky a mohli vyrazit směr ČR. Po drobných peripetiích na registru vozidel se auto podařilo přihlásit, takže už jsem novým a šťastným majitelem krásného černého RC.

Stav vozidla při koupi: 97 000km, nové pneu letní + zimní, brzdy, sportovní KW podvozek, technický a emise 3 měsíce staré.

Cena: 5 350

post-11519-1410962609305_thumb.jpg

Odesláno

Provedené opravy: výměna zadních ramen, nová baterie, olej v motoru, olej v převodovce, filtry, údržba klimatizace, víčko od nádoby na ostřikovače – téměř všechny RC co jsem viděl ho něměli – nevím co se s nimi děje

post-11519-14109626093293_thumb.jpg

[upravil dne 5.8.2012 20:17 od Tommy002]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...