Puo Odesláno 17. duben 2012 Odesláno 17. duben 2012 Ola ombre!!! Po staré rachotině 205 v naftě jsem přesedlal do o 9 let novější 106. Jedná se o modelovou řadu II, 1.6i 74 kW verze Rallye, rok 98. Má nalítáno 190 tisic. Relíčko před 25 tisíci proběhlo větším servisem, např.: -výměna komplet rozvodů -těsnení hlavy motoru -gufera ventilů -spodní čep -tyčka stabilizátoru -komplet hřebenové řízení -uložení ramen přední nápravy -komplet nová zadní náprava -komplet brzdy ATE (vpředu drážkované kotouče ATE POWER DISC) -vyměněny svíčky -snímač polohy škrtící klapky -nový výfuk. před 5 tisíci vyměněný vzduchový, palivový a olejový filtr + olej a lanovody, dále servis brzd - zabroušení segmentů a kotoučů + lak. Mám k němu origo Rallye 14\" plecháče se zimákama a letní 15\" DOTZ MUGELLO s pneu HANCOCK 195/50 tento měcí proběhne instalace sání RACELAND a výměna svodů za lazené. Mám ho měsíc a příjde mi, že žere dost chladící kapaliny + mám další sygnály, které se mi nelíbí, které bych s vámi chtěl řešit Mimo to, že se s ním chci pochlubit, páč je to u nás raritka - nebo aspoň si to myslím, páč jsem ani jeden kousek doposavaď nepotkal.... Citovat
winco Odesláno 17. duben 2012 Odesláno 17. duben 2012 no tak to blahoželam ku kránemu autičku sviečky možeš hned meniť 25t km je celkom dosť ja by som ich už menil zase :-P tak každych 20t km :)pripadne prinjahoršieom každych 30t km:) a jak ti to žere vodu?? dymí ti to na bielo?? a ide do vody aj olej alebo opačne??? Citovat
Puo Odesláno 17. duben 2012 Autor Odesláno 17. duben 2012 OK, díky za radu- Svíčky teda hned objednám.... Co se týče dýmu, tak je bílo dost, odstín do modra jsem nezaznamenal, a co se týče vůňě tak je taky dost výrazná... chladící kapalinu jsem dolejval před 100 km a ubylo cca o 3-5 cm v nádobce, na víčku se mi žádný povlak nedělá a ani v ní nebuble voda. Ce se týče oleje, tak nežere a barva ja krásná medová aspoň podle mě. O víkendu jsem dal na vývod pár z klikové skříně oddechový filtr a příjde mi, že za studena se z něj line kouř taky dost.... Pod autem se kaluž nedělá.... Jsem amatér, ale chci mi rozumět a starat se o něj.... Díky za rady Citovat
winco Odesláno 17. duben 2012 Odesláno 17. duben 2012 no tak svičky neuškodi ked vymeniš určite. Ten dym z vyfuku znamena že ti to, žere vodu, ale je odbre že to nedymi na modro, takže olej nežer......mylsim že by to mohlo byť tesnenie pod hlavou......take najpravdepodobnejšie riešenie je nehať to vymeniť. nemáš zač. tu sa toho dosť dozvieš čo a ako tak len čitať a študovať a pripadne sa pytať Sviečky vymeň po vyriešeni tej vody aby si nove sviečky nezabrblal neakym sajrajtom Citovat
Puo Odesláno 17. duben 2012 Autor Odesláno 17. duben 2012 Díky.... snažím se číst a taky koukám na obrázky na 106owners.co.uk Zítra by mi to měl zhodnotit kamarád, tak uvidíme co on na to.... Citovat
Puo Odesláno 18. duben 2012 Autor Odesláno 18. duben 2012 Po rozpravě s prodejcem vyšlo najevo že svíčky byly měněný 2 měsíce před prodejem a těsnění bylo dávaný nový ocelový před 20ti tisíci. Tak nevím, musím to nechat na víkend pro kamaráda mechanika... Citovat
winco Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 no tak to pak sa obavam už lent oho najhoršieho že je prasknuta halva :bojim:bojim alebo je len poskrucana halva a pri davani tesnenia sa nezarovnala ......no vudiiš čo povie mechanik, a dufam že nič važne Citovat
Puo Odesláno 19. duben 2012 Autor Odesláno 19. duben 2012 tyve nečekal jsem na vejkend a vzal jsem volno... Kamarád došel.... pumpičkou na kolo s homemade špuntem napumpoval vduch do nádobky s chladící kapalinou a bylo jasno... z chladiče to stříkalo pul metru před auto... Tak jsem hned zajel do Elitu a cena 2000 za značkový chladič se zákaznickou slevou celkem ranec.... Na netu jsem našel Číny za 1300 co prý moc nevydrží.... Poraďte, jaké máte zkušenosti? Citovat
winco Odesláno 19. duben 2012 Odesláno 19. duben 2012 No tak to je fajn nic vazne i ked neviem pak proc ti to tak dymi??? Citovat
Puo Odesláno 19. duben 2012 Autor Odesláno 19. duben 2012 To byl muj subjektivní názor, prej kdybych videl jak auto dýmí, když spaluje vodu, tak bych pochopil.... Tak jsem nakonec i rád, že to takto dopadlo... doufám jen, že po po výměně chladiče se vodá sztrácet nebude jinou cestou.... Jináč kamarád zhodnotil celkový stav jako skoro výborný, a že se o auto předchozí majitel staral dobře... Co myslíš, mám ušetřit 700 a koupit ten laciný chladič? Díky Citovat
FiFa_cze Odesláno 19. duben 2012 Odesláno 19. duben 2012 Chladič kup kvalitnější. Nekupuješ to každej rok, abys na tom musel šetřit Když koupíš kvalitu, tak máš vystaráno. Koupíš čínu a za chvíli můžeš třeba měnit znovu, nevíš jakej chytneš kus. Jinak nahoď víc fotek Citovat
winco Odesláno 19. duben 2012 Odesláno 19. duben 2012 No jo fotek daj vic aj motoru a podobne A ten chladic kkup kvalitnejsi, bude odolnejsi aj voci kamienkom a celkovo lepsi Citovat
Puo Odesláno 20. duben 2012 Autor Odesláno 20. duben 2012 Boužel nevím jk poslat víc fotek najednou.... Jinak boužel jsem teď dojel s chladičem z Číny, než jsem si přečet vaše názory, Reální kámošimě zas říkali, že v tom není rozdíl... A nakonec jsem ho měl se slevou i s 3 litry modré a 5 destilky za celkovych 1400,- Záruka 2 roky, tak prubnem kvalitu číského chladiče.... Jinak kolik L celkovo padne do chladici soustavy? Citovat
Puo Odesláno 20. duben 2012 Autor Odesláno 20. duben 2012 OCT - Oil Catch Tank - odlučovač oleje - homemade... na dekl přijde oddechový filtr a z boku do něj bude prskat sajrajt z klikové skříně... tak snad to splňí svuj učel... Teď už jen čákám, až dorazí kit sání RACELAND Citovat
Puo Odesláno 20. duben 2012 Autor Odesláno 20. duben 2012 Zde jsem připraven, až dorazí laděný svody ze západního Německa -Nová Lambda sonda -Thermoizolační páska -Stahovací pásky spešl na pásku -HI-HEAT COATING sprai na ochranu pásky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.