Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ja len ze rovnake kabliky som mal aj ja a tempomats obmedzovacom mam od vyroby.

farby si nepamatam ale mam pocit zebude to podobne.

koncit by to malo za bsi.ckom

takto sa na 407 predpriprava nerobila nikdy preobmedzovac.

aspon som to nepocul este.

tempomat ti funguje?

Odesláno
Nejsou to kabely do motorového prostoru? Bývá tam rezervní svazek volných kabelů který vedou k řídící jednotce a nejsou nikam zapojeny...

no iné označenia som na tých ucviknutých kábloch nenašiel, ako som znázornil na obrázku tento zväzok ústi z pod poistkového dielu a zrejme pramení z hrubého kábl zväzku, ktorý prichádza do poistkového priestoru zo strany od kolesa šoféra, a rozvetvuje sa na jednotlivé konektory

Odesláno

to marcel...páčka aj s diagnostikou je ešte len na ceste...práve o to mi ide, že nad pedálom žiadny konektor, ani v poist priestore, ani pod riad. jednotkou, len tie strihnuté a jeden z nich je skoro biely a druhý žltý

Odesláno

no na konektory...neviem či všetky idú na tie, ktoré myslím, viac som to nerozpletal, ale zrejme na tie tri veľké na poistovom bloku

Odesláno

a tebe staci tempomat?

naco riesis stale kable.

ved nacvakni packu, aktivuj cez dia a hotovo.

kable riesili so starsimi peugeotmi tusim 406.

u 407 sa ziadne kable riesit nemusia.

obmedzovac neaktivuj, na ten sa vykasli, pokial nemas vhodny plynovy pedal.

este som tu nepocul ze niekto musel riesitkable kvoli tempomatu.

Odesláno

no veď práve mám obavy, lebo všetci čo si dorábali tempomat a dali páčku kombinovanú aj-aj, tak aspoň nad pedálom našli konektor a ten sa dá \"skratovať\" odporom 6k3, ale ja tam nemám ani ten, a všetci našli v priestore poistkovom a pod riad jedn dva konektory, ktoré spojili, ja tam nemám ani tie len ustrihnutých 5 káblov, a bojím, že nepôjde ani tempomat....chápeš? ja sa na obmedzovač môžem vykašľať, pokiaľ mi pôjde tempom budem rád, a snáď chcem oblbnúť kvôli objednanej kombi páčke aj obmedzovač (keby som zohnal a vedel, kúpil by som len tempomatovú), keby som náhodou ťukol do nespráv. tlačítka aby nevypísalo chybu. som si vedomý, že pužívať obmedzovač bez spínača pod pedálom je keď nie hazard, minimálne neprirodzené

Odesláno

tak vyckaj az ti pride packa, nacvakni ju

aktivuj na dia.

zatial by som tie kable neriesil... ver mi.

packu si mozesdat potom aj cisto len tempomatovu, cize bez funkcie

obmedzovaca. mozno v buducnosti niekto vymeni, pripadne na zraze :-)

Odesláno

prikladám foto tenšieho päť-káblového zväzku(hrubou červ. čiarou je znázornené jeho vedenie popod poistk. dosku) ktorý pramení z hrubého zväzku...2 hrubé modré, jeden tenký modrý, a hlavne jeden tenký kvázi biely a jeden tenký žltý, ktoré predpokladám , keďže nemajú protikus vedúci k pedálu, by mohli byť tie, ktoré by mali cez mne chýbajúci konektor viesť k spínaču pod plynovým pedálom, keby bol niekto ochotný kuknúť do motora pod kryt poistkový, by snáď vedel poradiť

post-19848-14109623346459_thumb.jpg

Odesláno

Som tak nahnevaný, že mám chuť ísť teraz dať spodný kryt pod volantom, kde je diera so záslepkou pre páčku tempomatu, či aj tam od konektoru páčky nie sú odcviknuté káble...kukal som, že sú tam dve skrutky pri volante, a vzadu je ten kryt len nejako nacvaknutý? je problém ho demontovať a dať späť?

Odesláno

Chlapi viem že otravujem, ale nerobil by som to keby som mal schémy...existujú nejaké dostupné? ak by niekto mal, na cd som ochotný dať za dobierku 100 euro, nechem tu otravovať

Odesláno

Z páčky pod volantem žádné kablíky nejdou. Páčka je jenom spínač a je nacvaknutá na tišťák. žádné analogové vedení tam není. Blok páček (COM2000), ve kterém je páčka nacvaknutá, vyhodnotí povely z páčky a posílá po datové sběrnici informaci do BSI, ta to vyhodnotí a posílá do ŘJ motoru k patřičné regulaci. Ten brzdový a i spínač u plynového pedálu jsou jenom bezpečnostní spínače k deaktivování činnosti tempomatu nebo omezovače. Pokud máš páčku pro obě funkce, tak to vůbec nevadí. Když nebudeš mít na diagnostice povolen omezovač, tak se při neúmyslném sepnutí do polohy omezovač (limit) vůbec nic nestane. Schémata, která potřebuješ ka kontrole zapojení spínačů máš. Jinde nic nevykoumáš, protože tempomat nebo omezovač není žádné samostatné zařízení. Je to vše součástí BSI a ŘJ motoru.

[upravil dne 9/4/12 23:15 od HonzaZ]

Odesláno

Ď Honzo, vážim si rady, ktoré sú k niečomu, asi zbytočne riešim...počkám na páčku a dia a uvidím....(je mi jasné, že aj s dia je potrebné vedieť narábať...uvidím)

Odesláno

Práve som nechtiac od syna dostal činkou do oka...ja som mu vošiel do dráhy..., jazva na tri štychy, tak ma moment. auto ani nezaujíma, tak ako radíte počkám na páčku, aktivujem dia a potom uvidím....Ď za rady, možno budem potrebovať ďalšie :papa

Odesláno
Ď Honzo, vážim si rady, ktoré sú k niečomu, asi zbytočne riešim...počkám na páčku a dia a uvidím....(je mi jasné, že aj s dia je potrebné vedieť narábať...uvidím)

ved ti to vravim uz od zaciatku.

tie kable proste niesu od toho...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...