Danilo Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Máte někdo po operaci žlučníku? Budu muset jít ho dát ven a mám celkem z toho strach i když jsem slyšel,že to nic není. Budu rád za jakékoli info co se týká operace a jestli jsou nějaké omezení po operaci a pod. Díky. Citovat
Marcel00 Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 dnes sa zlcnik vybera vacsinou laparoskopicky. za 2 dni ides domov, jedine snad tie pripravy su pocitovo neprijemne a snad narkoza... neboj nic, aj ked sa lahko hovori, ale je to ok... mna to mozno tiez caka, ale mam kopec casu. Co sa nejakej specialnej stravy tyka tak podla mna fungujes tak ako doteraz. moj otec je cca 6r po vybrati zlcnika a konzumuje tak ako so zlcnikom, ziadne obmedzenia, nic... jeho TOP jedlo je slaninka s cesnakom Citovat
Danilo Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 Díky,no z té operace jako takové,ani moc strach nemám,ale spíše z narkózy,že už se neprobudím . Ale to mi pak bude jedno že? Nevím,mám takové zvláštní pocity.Mám rodinu ,děti a kdyby se něco stalo,tak by měli asi problémy.Co se dá dělat. Už jsem měl 3x záchvat a mám jeden kámen 1,5 cm a asi 4 menší.Když sedím tak mě tlačí ale nebolí .A hlavně v autě. Citovat
Mildík Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Držim palce, dopadne to dobře, neboj. Sice se řiká, že, to dneska dělá, uklízečka, ale, není to pravda. A narkózy se neboj, oni tě probuděj, tě proplesknou, to uvidíš , Citovat
Danilo Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 Díky za podporu , zvlášť od cizích lidí je to milé Smažím se na to nemyslet,ale pořád to je někde v hlavě. Snad to dopadne dobře a 508 si ještě užiju. Příští týden se jdu objednat,abych to měl za sebou do léta a mohl jet v klidu na dovču.V cizině bych se operovat asi nedal. Citovat
Mildík Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Nejsem cizí, jsem náš , když jsem šel na operaci s očima (zelenej zákal), tak jsem byl posranej strachy, je to za mnou, a, už jsem jen posranej, strach, je fuč :roker Citovat
Danilo Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 Nejsem cizí, jsem náš , když jsem šel na operaci s očima (zelenej zákal), tak jsem byl posranej strachy, je to za mnou, a, už jsem jen posranej, strach, je fuč :roker :D:D dík :D:D Citovat
Marcel00 Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Mildik, tak zeleny zakal/glaukom fakt nezavidim... sory za OT... Citovat
Mildík Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Néé, to bylo v pohodě, jenom ty nervíky Citovat
ivanh Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Pred 4 rokmi mi na preventinej prehladke povedal doktor na sone \"viete ze mate zlcnikove kamene?\" ja na to \" dik už ano\" Mali ich 3 starí rodičia, matka, 2 tety takže prečo ja nie. Potom som existoval uplne normalne ale povedal som si že ak budu problemy ide okamzite von. Sem tam som cítil tlak ale prichádzal z dola ako keby slepák. Vždy to po chvili preslo tak som to neriešil. Až minulý rok v septembri som si dal na večeru fazulový prívarok a o jednej v noci mal 1/2 hodinový záchvet že som už chcel volať sanitku, prešiel a o 5-tej rano další asi 10min. Ráno som skočil k lekarovi, sono , ano je to žlčník.... to bolo v piatok ráno. Zavolal som znamemu chirurgovi a v utorok som už bol v nemocnici a v stredu po laparoskopii. Dva dni v nemocnici v piatok som isiel domov. este vikend som bol trocha mimo, dalsie dva tyzdne ma nechal doma doktor ma rekovalescencii ( chcel este týzden ) ale ja som sa uz pýtal do roboty. Musia operovať buď tesne pozáchvate (kým sa neobjaví nejaký zápal ) alebo až o 1 -2 mesiace po dávkach antibiotík kým sa to nedá dokopy. Samo že sú aj iné akutne prípady .... keď som sa pýtal na dietu tak som dostal radu že treba postupne skusat všetko a co ti nerobi dobre vyradit. Ja som už na vianoce jedol kapustnicu a vysmazanú rybu, iba fazula mi robí mierne problemy ale bez toho prezijem. Moja rada - von cim skor, celej mojej rodine to operovali este klasicky ( pred 20-30 rokmi, starý otec mal \"zips\" cez cele brucho, pre nas deti to bola sranda )a boli potom bez problemov, ja mam 3 jazvicky od 0,5 do 3 cm a svaty pokoj. PS: kamenov som mal vyse 80 (najvacsi mal 15mm), mama asi 150 a babka 350 :D:D [upravil dne 8.3.2012 16:49 od ivanh] Citovat
Danilo Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 To je zajímavé,že to začne vždycky v noci. Naposled to bylo ve 23.00hod. v 1.30 jsem sedal do auta a jel na pohotovost a trvalo to až do 4.30,než mi dali kapák.Na pohotovost jsem šel do Fakultky a tam mě prokleli komplet .Musel jsem nakonec podepsat revers,aby mě pustili.Dali mi antibiotika a za 3 dny k obvoďákovi na kontrolu.Dneska jsem měl konečně dobrou krev,tak v pondělí se jdu objednat. Díky všem za rady a podporu Citovat
Mildík Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Jojo, tělíčko si s náma hraje, bude to O.K. jestli tě neprobuděj, tak tě přijdu proplesknout osobně :roker Citovat
Danilo Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 Jojo, tělíčko si s náma hraje, bude to O.K. jestli tě neprobuděj, tak tě přijdu proplesknout osobně :roker Dík , ale na to mám manželku . :D Citovat
Mildík Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 No vidíš, ta tě spát stejně nenechá :roker Citovat
ivanh Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Neboj za mesiac sa na tom budes dobre bavit a budes si hovorit preco si si ho nedal vybrat skor. Pozmam jednu babu ktora drzi extremne prisnu dietu, pije cajiky na \"rozpustenie\" kamenov a kazdy rok pretrpi 2-3 zachvaty, uz 5 rokov. Nechcem vidiet co bude robit ked jej po opakujucich sa zachvatoch zjazveny zlcnik praskne.... Citovat
Marcel00 Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 urco daj vediet, mna to tiez caka, dnes mi kamarat z chirurgie mail pisal ze kedy si pridem k nemu polezat Citovat
xavier Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Pred dvoma rokmi mi ho vybrali. V pondelok nad ránom som dostal záchvat, ešte v ten deň ma prijali do nemocnice v Lounech ( ešte fungovala ) týždeň som bol na kapačkach aby mi prešiel zápal - schudol som 10 kíl :D:D:D, v pondelok na další týžden operácia - laparoskopicky s tým že sa mohla zmeniť na klasicku ak by praskol, v stredu prvé dietne jedlo, v piatok ma prepustili a v nedeľu som šoferoval 800 km domov do Košíc. Najlepšia na tom bola náladovka pred operáciou. A po operácii jedna super rehabilitačná sestrička :) Citovat
Benžík Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Táta to taky měl, asi před 14ti lety, Dělali mu to laparoskopicky a druhý den když jsme za nim byli, tak normálně chodil a po pár dnech, hned jak ho pustili z nemocnice, tak už zase do sebe cpal uzený a tlačenku a podobně. Citovat
Danilo Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 Určitě dám vědět než půjdu pod nůž a snad i potom . Při příjmu,budu chtít 5 věcí : 1.doktora co už operoval tátu, 2.laparoskopicky , 3.být sám na pokoji, 4mít televizi , 5.míry zdr.sester musí být 90,60,90 a do 30 let :D:D Dělám si srandu , ale ona mě přejde . Citovat
ivanh Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Sestricky su fajn, az na to ze po operacii sa citis ako vybraty z pracky... a ony su fakt profesionalky ale v inom obore ako by si cakal . Ja som mal aj zdravotneho brata, bol to radovy brat a mozem povedat ze on to bral fakt vazne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.