Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jaké máte skušenosti s 2.1 TD. Teď v mrazech po nastartování má zvuk jako drtička(hrozný rachot) od vstřiků. Po zahřátí to přestane na volnoběh,ale po větším přidání plynu,nebo v tahu má takový ostrý rachotivý zvuk. Nemůže být skočený rozvoďák? Ještě kape nafta z matky,nebo co to je na čerpadle. Je to místo označeno na obrázku. Dá se to nějak utěsnit?

Jedná se o motor XUD 11 BTE

post-6164-14109622092138_thumb.jpg

[upravil dne 4/2/12 23:40 od Pišta]

Odesláno

jestli to stratuje v poho, tak s čerpadlem nic nedělej.. byť i třeba teče jak píšeš.. u 2.1TDčka je normální, že první cca 3 sekundy mlátí jak prase než se promaže po delším stání.. kdyby ti skočil rozvad, tak je to auto bez výkonu a mlátí a nejede.. mě předloni stalo, že jsem nedal do nafty aditivum ani benzín a pak mi začala parafínovatět a sekali se mi vstřiky.. bylo to vždycky až v určitejch otáčkách, byl to rachot jako prase a tratilo to vždycky víkon.. pak jsem do toho nalil trochu benzínu a dolil pořádnou naftou ze shelky a úplně se to ztratilo.. jinak obecně známá teze je, že studený motor rachotí, jak se ohřeje, tak jede nádherně.. u nafty je to ale poněkud razantnější..

Odesláno

Díky. A tam kde to kape to nejde nějak utěsnit? Já jsem to nezkoušel protože nevím na co to tam je,abych něco nezk....Ale co je divné ,když to přestane po zahřátí rachotit, tak se mi zdá,že to kape míň.

Odesláno

je tam jen gumovej O kroužek, nic víc.. každopádně se to nesnaž moc dotahovat, je to hliník tak ať si neserveš závit... je jasný, že po zahřátí to bude téct míň.. jde o to, že to těsnění se roztáhne a zpružní.. ;-) pokud to jinak jezdí jak má, tak to moc neřeš, časem se třeba projeví na čerpadle něco dalšího, tak to uděláš zaráz.. ;-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...