Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám možnost koupit Peugeot 206 (kombi) 2.0 HDI, 66 kW, rv.2002, tak bych se chtěl zeptat na vaše zkušenosti, rady apod. Zajímala by mě spolehlivost, spotřeba, a tak vše okolo. Prostě abych do toho necpal jenom všechny peníze a pořád to nestálo v servise. Hlavně mě jde o to, aby mě auto přepravilo z bodu A do bodu B. Díky všem za odpovědi:)

Odesláno

osobní zkušenost nemám, ale bude náchylnější přední náprava - 2.0 HDI je poměrně dost těžkej a náprava to snaší trošku hůř, než u slabších motorizací. Jinak asi pozor na zadní nápravu, okolo těch 130 000 odchází a potom to zachrání jen repas nápravy.

Co se týče vrážení peněz. Záleží jak kdo se o auto staral a jak s tím jezdil, doporučuju si nechat projet VIN a auto pořádně prohlídni, jestli nebylo bouraný apod. Myslím si, že 206 je poměnrě dost spolehlivý auto a pokud bylo o auto dobře postaráno, vydrží dlouho a bez větších investic ;):)

Odesláno

u HDI je zaklad tankovat kvalitnejsi naftu.. ne tam lit to nejelvnejsi co sezenes.. :) s tou napravou to plati u klasiky 206.. u SW je trošku jiná a odchází dýl :)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak já tankuju výhradně na Unicor ve Zlíně a maximální spokojenost. Jednou jsem tam dal z OMV (měl jsem poukaz na pohonné hmoty)

a hned problémy se startováním a to nebylo ani -8.

Co se týká zadní nápravy, tak z vlastní zkušenosti u 1.4HDi SW náprava odchází od 60t km, tuto informaci mám ze servisu p. Nečase.

U mne jsem ji dělal teďka ve 167t km, ptže ho mám krátce a předchozí majitel se k němu choval strašně a to je automechanik.

Jinak u mne spotřeba 5,5l nafty z 80% město, a teďka v zimě něco přes 6,3l. Nemám palubní PC s výpočtem spotřeby, takže je to +/-

Jezdím pouze krátké trasy 6km do práce a 6 z práce. Mimo město je spotřeba lepší.

Určitě jak tu píšou kolegové, tak hlavně tankovat kvalitní naftu a mít i silnou baterku. Ptže já mám slabší a v -25 jsem musel startovat přes kabely.

Baterka to už nedala z toho mrazu a taky díky těm krátkým cestám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...