Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dnes keď som sedel v aute, a počuval music, samozrejme mi po chvíli prešlo auto do toho réžimu, a tak som rozmýšľal a dospel som k názoru že sa to dá objísť.. mám takový nápad :) ... nájst šťavu co ide do rádia a napojit to priamo na baterku..čo vy na to ? :)

Upraven nevhodny nazev vlakna. Puvodne \"elektrika\"

[upravil dne 23/1/12 22:56 od Ferry]

Odesláno

po precitani mnou danych vlakien zistis ze tvoj napad je nerealny...

prema ti to povedal tiez, takze zbytocne nad tym meditujes...

vyhod rt4 z auta, daj si tam 2DIN radio a mas vymalovano... :papa

Odesláno

ahojte neprecital som vsetke vlakna o tejto teme... ale ked auto teda RJ da signal radiu aby vypol nedalo by sa to obist dajakym upravenim updatom??? viem ze bezny clovek to nedokaze ale dakto kto vyzna v programatorskom jazyku??? sorry ze ked to je len zas blby napad...:)

Odesláno

fesaci, samozrejme ze sa to da spravit:

vyrobite si HW-SW filtrovaciu skatulku tzv. sniffer - ktory odchyti vsetky signaly iduce po CAN+,- kabloch ktore pisal Prema. Input zo sniffra si pekne prestudujete, reverse-engineeringom zistite ktory signal je \"ECO mode\" - peugeot vam to asi dobrovolne nepovie;-) - a potom uz len upravite sniffer tak, aby tuto JEDNU spravu vyfiltroval a nepustil dalej :-) Ak si spravite inteligentny sniffer, tak spravu iba podrzi, a posle ju sam povedzme po tej jednej hodine, aby ste si nevytlkli baterku;-)

Chlapci, budicek:) Zacnite citat vlakna ktore vam chlapci vyssie dali CELE, a potom sa pustite do prace;-)

[upravil dne 24/1/12 09:25 od merlin99]

Odesláno

tak jsem se díval na specifikaci CAN-BUS a je to omezné počtem uzlů a odporem na sběrnici... taky jsem se díval na řadič, krásně by na tuto aplikaci stačili dva MCP2551-I/P... hlavní uCPU by mohl být ATmega 162 s dvěma UART řadiči... doma by se to jako SMD dalo dát na 2x3 cm DPS(bez koncovek).. pak už to jen zapojit mezi RT3(4,5) a CANH,CANL piny... ale nevím jestli stojí za to se tím zaobírat, když asi jediný koho vyloženě ECO režim štve je Joozino :-D ..

Odesláno

právě že námám :( ... nemám pořádně čas pracovat na tom emulátoru SIM karty... toto by ovšem bylo jednochší, po identifikaci paketu pro ECO režim to na chvilku... ale jak říkám, nevěřím že by se někomu(kromě Joozina :D ) chtělo něco za rádio montovat kvůli ECO režimu... takže myslím že jsem si až tak nezavařil :myslim .. anebo se Joozino může inspirovat a sestavit si to :-D seznam nejdůležitějšího má ;)

Odesláno

k tomu abys takový snifer udělal ti stačí základní zkušenosti s bastlením elekroniky... ale ne každý si s tím hraje nebo to zkusil... pokud by byl větší zájem tak bych se na to mohl podívat, ale pokud by to bylo pro jednu osobu tak na to kašlu :aut

Odesláno

@adam: ono istotne by sa potesilo hodne ludi, myslim si by to mohlo mat aj mensi komercny uspech... (aspon chvilku kym by to nezacali kopirovat...) kedze ECO mod je naozaj niekedy otravny... a peugeotov a citronov beha po cestach dost:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...