sendmen Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat jestli tu nemá někdo zkušenost s xenony. Jedno světlo svítilo bíle a druhý do takový fialový. Tak jsem koupil dvě stejný nový výbojky a je to pořád stejný. Teda chvilku asi 6sekund svítí do bila a pak zase do fialova. Děkuji za rady. Citovat
HakTac Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Asi odchází startér a měnič proudu u Xenonu a nebo je vypálená keramická objímka(vytváří přechody na patici výbojky či dokonce může patici roztavit) - dochází k poklesu proudu a tím se změní i barevný či tepelný ton xenonové výbojky. Stačí to změřit měřákem který má dostatečně velký proudový rozsah zda nedochází k poklesu. [upravil dne 10.1.2012 20:50 od HakTac] Citovat
sendmen Odesláno 11. leden 2012 Autor Odesláno 11. leden 2012 Díky změřím to a uvidím. a kolik by jsem měl asi naměřit? Citovat
jofo Odesláno 12. leden 2012 Odesláno 12. leden 2012 Takze merakom to nemeraj. Musel by si mat merak na vysoke napatie. Je tam od 18000v do 27000V. Asikaj by si to tym merakom meral posledny krat, ked dostanes supu tak potom tam uz ruky nedas. Amatersky najst problem mozes jedine prehadzovanim dielov a zistit ci to je trafo, alebo patica. Citovat
HakTac Odesláno 12. leden 2012 Odesláno 12. leden 2012 Měří se to speciálním klešťovým měřákem... nech to na elektrotechnikovi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.