Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

OSB 3, perodrážka....to bych dal já. Perodrážku z důvodu spojování desek např mimo podšroubování ( není s tím takovýho prčení ). Stranou DOWN směrem dovnitř.

Jinak...my dáváme na opláštění dřevostaveb minimálně 15mm tzn. i na podbití garážových stání, vchodů atd. Ale tloušťku si zvol sám :) A nebo se mi zdá, že MFP desky jsou ještě levnější....

Odesláno
OSB 3, perodrážka....to bych dal já. Perodrážku z důvodu spojování desek např mimo podšroubování ( není s tím takovýho prčení ). Stranou DOWN směrem dovnitř.

Jinak...my dáváme na opláštění dřevostaveb minimálně 15mm tzn. i na podbití garážových stání, vchodů atd. Ale tloušťku si zvol sám :) A nebo se mi zdá, že MFP desky jsou ještě levnější....

Ďakujem za radu ja som tiež uvažoval ale každých 80cm mám jedného koníka tak asi bude zbytočné dávať hrubšiu. Alebo máš na to iný názor???:myslim:myslim

Odesláno
osb3 doska je proti vlhkosti.na osb sa da hned stierkovat,nemusi tam ist polystyren[/rquot

Servus ja som to už tiež počul že netreba polystyrén ale videl som aj pár domou s ktorých to opadáva po dvoch rokoch dolu a toho sa bojím. Preto sa tam dáva polystyrén. Ešte sa ževraj ta deska nedáva až po okraj domu ale necháva sa tam asi 0,5cm. vůla z dôvodu roztažnosti krovu pod váhou a po dom sa dáva len polystyrén čo je na tom pravdy?:super:super

Odesláno

Názor jinej asi nemám, jen jsem to myslel tak, že když budeš dávat desku \" na tupo \", tak se asi bude v místě spoje pohybovat ( pokud nebude spoj podšroubovanej. A konkrétně 10mm tlustá s nepodšroubovaným spojem bude lítat jak maďar v kukuřici. To pero-drážka je pro usnadnění montáže....tj. že ten spoj bude pevnější a nebudeš ho muset podšroubovávat aby se nepohnul. Ale stejně si myslím, že daleko důležitější funkci bude plnit perlinka. Pokud budeš lepit na OSB polystyren, tak je potřeba OSB desku impregnovat, aby se přichytlo lepidlo a použít lepidlo na tento účel ( nikoliv obyč stěrku ), nebo to lepit \"montážní\" pěnou pro lepení polystyrenu ke dřevu. Ale zas ta pěna \"hraje\" než ztuhne a osobně se mi s ní blbě pracuje ( ale možná něco dělám špatně ). A OSB bych přistřelil konvexama, nešrouboval ( ale to je už spíš pro pocit - my desky střílíme a neutrhne to nikdy nikdo a je to rychlejší ) A jinak...proč by měl polystyren odpadávat, když je ještě přikotvenej talířovou hmoždinkou? Jinak....ono se s tou deskou nemusíš zas až tak otravovat....dořezy do kraje a tak, resp.nemusí to vypadat jak nábytek....stejně přes to přijde polystyren. Důležitý je aby to bylo trochu rovný, ale co nebude rovný, tak spraví lepidlo :)

To jsem napsal pěknou snůšku hovadin co?:D

Odesláno
Názor jinej asi nemám, jen jsem to myslel tak, že když budeš dávat desku \" na tupo \", tak se asi bude v místě spoje pohybovat ( pokud nebude spoj podšroubovanej. A konkrétně 10mm tlustá s nepodšroubovaným spojem bude lítat jak maďar v kukuřici. To pero-drážka je pro usnadnění montáže....tj. že ten spoj bude pevnější a nebudeš ho muset podšroubovávat aby se nepohnul. Ale stejně si myslím, že daleko důležitější funkci bude plnit perlinka. Pokud budeš lepit na OSB polystyren, tak je potřeba OSB desku impregnovat, aby se přichytlo lepidlo a použít lepidlo na tento účel ( nikoliv obyč stěrku ), nebo to lepit \"montážní\" pěnou pro lepení polystyrenu ke dřevu. Ale zas ta pěna \"hraje\" než ztuhne a osobně se mi s ní blbě pracuje ( ale možná něco dělám špatně ). A OSB bych přistřelil konvexama, nešrouboval ( ale to je už spíš pro pocit - my desky střílíme a neutrhne to nikdy nikdo a je to rychlejší ) A jinak...proč by měl polystyren odpadávat, když je ještě přikotvenej talířovou hmoždinkou? Jinak....ono se s tou deskou nemusíš zas až tak otravovat....dořezy do kraje a tak, resp.nemusí to vypadat jak nábytek....stejně přes to přijde polystyren. Důležitý je aby to bylo trochu rovný, ale co nebude rovný, tak spraví lepidlo :)

To jsem napsal pěknou snůšku hovadin co?:D

No ja som myslel že ked na OSB nedáš poystyrén tak vtedy to odpadáva.

A to podšrobovanie si myslel že kde bude spoj treba dať do vnútra nejakú desku a priskrutkovať ???

Ja som rátal že budem robiť spoje na koníkoch ale to asi nebude presne vychádzať. či?????:D:D

A nejako s stratil Romík1 s tou ponukou aniel strážny kde si???? :D:D:D:D:D:D

Odesláno

Aha, tak to mně nenapadlo :)

Jo, to jsem myslel přesně tak....ty máš koníky po 80cm....čili ti 2,5m dlouhá deska nevyjde....takže bys ji řezal nebo spoj podšrouboval deskou jak jsi správně pochopil. No a když budeš mít pero drážku tak jedeš a podšroubení neřešíš a řezání se ušetříš. P+D je ale dražší...

No akorát ta šířka je blbá... stejně dořezávat budeš muset :/ leda bys ty desky dával kolmo ke zdi a to je pitomost.To je prašť jak uhoď.

Odesláno

upresnim.na osb davat hned stierku a omietku by bolo nutne minimalne napenetrovat,co bude drahe.

ak tam das polystyren tak to mas istejsie ale zase podla mna moc pracne a do toho by som osobne nesiel urcite.

moznost je tam dat cetris dosky ale to je to iste ako u osb ak tam chces dat omietku,ak ti nestaci teda len natrety podhlad.

lepsia moznost by bola dat tam drevovlaknitu dosku napr. hofatex a nato moze ist bez problemov priamo podla vyrobcu omietka.pouziva sa pri drevodomoch.alebo inu drevovlaknitu dosku.

[upravil dne 10.1.12 22:21 od jozefsv]

Odesláno

to kaper: no len čil som prišiel domov. ta cena bude podobna, resp. trochu nizsia. bude závisieť od kurzu zloteho.teraz je to cirka 11,20 za platňu.

kedy to asi budes potrebovat?

inak zistoval som tie rozmery na 800mm a nerobia sa. jedine MFP dosky ale tie su 810mm,takže to asi nic. mal by som teraz MFP dosky 18mm ale to by si mal ťažké dosť.ta by bola cca za 5,20€/m2.

Odesláno
to kaper: no len čil som prišiel domov. ta cena bude podobna, resp. trochu nizsia. bude závisieť od kurzu zloteho.teraz je to cirka 11,20 za platňu.

kedy to asi budes potrebovat?

inak zistoval som tie rozmery na 800mm a nerobia sa. jedine MFP dosky ale tie su 810mm,takže to asi nic. mal by som teraz MFP dosky 18mm ale to by si mal ťažké dosť.ta by bola cca za 5,20€/m2.

No tak kedy to potrebujem kedy to budeš mať tak by som si to s prievidze stiahol ale ešte zavolám ked budem vedieť cenu tu v TT ale tak pokiaľ je vonku takéto počasie tak to robiř nebudem.

Ešte mám jednu otázku ked to nechám bez polystyrénu sietky a klebru asi tak dva roky stane sa niečo alebo to treba hned aj spraviť ????

Odesláno

Kaper : Když to nebude v přímým kontaktu s vodou, tak by se nemělo teoreticky nic stát. Protože v hale to je taky skladovaný v normálním prostředí, čili vlhkost je tam asi stejná jak venku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...